Hubertus Opublikowano 25 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 potwierdzam opinię kolegów, MHX moim zdaniem nie mają konkurencji w swojej półce cenowej, a szeroki wybór blanków sprawia, że można zbudować kijek praktycznie na każdą okazję. A porównanie ze sklepówkami...pozstawię bez komentarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 26 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 mysle ze zoga 4kg ogarnie idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spitek Opublikowano 26 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 (edytowane) Dzieki panowie ,a tak w kwestii doradztwa właścicieli pracowni ,to w tym momencie zaczynam zastanawiać się ,czy aby jest ono zawsze rzetelne , bo jak odczytać to że dwie osoby mówią zupełnie co innego na ten sam temat ,a wiadomo jaka jest zależność między kupującym ,a sprzedającym .Oczywiście nie wszyscy muszą być tacy więc pochopnych wniosków nie wyciagam ,ale to na pewno uczula. Edytowane 26 Października 2014 przez spitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DP Fishing Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 (edytowane) Ja mam MHX p844 i mb844. Nad Wisłę bardziej mi pasuje mb843 i mb844 modele te są mniej spolegliwe, można pokicać 35gram + 3' kopytko. Dużo czytałem że mhxy są łamliwe, ale po tym jak moja druga połowa niezuważyła dolnika (mb844) na łodzi i położyła się na nim plecami mam do nich zaufanie. Czułość wędek jest spoko z moim refleksem zacinam w tempo. W sumie bardzo dobry stosunek ceny do jakości . Jestem zadowolony. Edytowane 3 Listopada 2014 przez DP Fishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 I ja dodam swoje 2 grosze...Mimo , że p844-2 mhx jest blankiem dosyć tanim , to nie dam zlego słowa na niego powiedzieć. Co do urazowości itp.? To na nim uczyłem sie omotkowac, lakierować zmieniać rękojeści itp. Po moich wyczynach nawet nie jęknał mało tego po dzień dzisiejszy żyję i ma sie bardzo dobrze i łowię nim do dziś. Moim skromnym zdaniem stosunek jakości do ceny ? Rewelacja. Tak z czystej ciekawości myśle o p904 PZdr P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcarp Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Mam mb 843-2 i p 904-2 i powiem ze obydwa kije sa dobre ale na rzeke bardziej pasuje mi mb bo poping ma za delikatna szczytowke:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spitek Opublikowano 6 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 A ten mb 843 jaką gramaturę ogarnia bo pan Matuszewski zapewnił że do 10 - 30 plus gumiak wystarczy ten model niżej czyli 842 ,nie przepadam za przesadnym zapasem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 A ten mb 843 jaką gramaturę ogarnia bo pan Matuszewski zapewnił że do 10 - 30 plus gumiak wystarczy ten model niżej czyli 842 ,nie przepadam za przesadnym zapasem .MB843-2 opad wyraźnie znaczy od 15g+gumiś za to pełen komfort rzutowy 10-30g+4" wabik. O stopień niżej 842-2 opad: 12g a rzutowo jakieś od 7-8g do 25g z 10cm gumeczką. Choć z MB843-2 rzucałem też i 35g z czwóreczką tylko że było to już niezbyt wygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spitek Opublikowano 6 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Jak zwykle Tomek można na ciebie liczyć,czyli wg. Ciebie lepszy ten oczko wyżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Seba to zależy jak chcesz łowić. Jeśli 10-25g i nie więcej jak te 25g to stanowczo MB842-2. Ciężej 10-30g, bez wskazania opadu na topie przy 10g, idealny będzie mocniejszy MB843-2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spitek Opublikowano 10 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 No jeśli tak to skłaniałbym się do 843 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Odświeżam temat. Czy ma ktoś doświadczenia, jak kije na tytułowych blankach, zwłaszcza na P904-2-MHX sprawdzają się w warunkach, gdzie częstym przyłowem są okonie, tzn. czy pasiaki nie spadają z nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Jesli mi wczoraj taki pasiak nie spadł z MB843-2 to o Poppinga możesz być spokojny. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Dzięki za informację, ale muszę przyznać, że nie rozwiewa to do końca moich wątpliwości. Łowię w rewirach, gdzie pomimo nastawienia się na sandacza, przez kilka dni z rzędu w łowisku może być tylko okoń, który wciąga również 3-4 calowe gumy na główkach 15-25 g. Zastanawiam się, czy w takich warunkach łowienie aż tak specjalistycznym kijem na sandacza jak P904-2-MHX, to nie będzie trochę robota głupiego.Innymi słowy potrzebuję niezbyt długiego kija do łowienia gumami, który w powyższym przedziale wagowym przynęt ma tyle mocy w dolniku, żebym mógł dać po zębach sandaczowi, ale z którego nie będą spadać okonie... Powiedzmy, że na 10 brań pasiaków 8-9 wyjedzie na powierzchnię.Czy P904-2-MHX spełnia ten warunek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Dzięki za informację, ale muszę przyznać, że nie rozwiewa to do końca moich wątpliwości. Łowię w rewirach, gdzie pomimo nastawienia się na sandacza, przez kilka dni z rzędu w łowisku może być tylko okoń, który wciąga również 3-4 calowe gumy na główkach 15-25 g. Zastanawiam się, czy w takich warunkach łowienie aż tak specjalistycznym kijem na sandacza jak P904-2-MHX, to nie będzie trochę robota głupiego.Innymi słowy potrzebuję niezbyt długiego kija do łowienia gumami, który w powyższym przedziale wagowym przynęt ma tyle mocy w dolniku, żebym mógł dać po zębach sandaczowi, ale z którego nie będą spadać okonie... Powiedzmy, że na 10 brań pasiaków 8-9 wyjedzie na powierzchnię.Czy P904-2-MHX spełnia ten warunek? Poszukaj na forum, kiedys ktos tam pisal ze mial duzo spadow okoni z tego popinga. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Kolego @Flexx - zależy jak kto łowi (np.jakiej siły używa podczas zacięcia), mnie na plecionce na 10 zaciętych okoni na P904 minimum 9 dostaje buziaka i odpływa w dobrej kondycji.Jeśli używasz takich przynęt o jakich piszesz, to 904 jest bdb. wyborem - okonia spokojnie wyciągniesz (z nierozerwanym pyszczkiem), a jak siądzie sandacz, będziesz miał czym zaciąć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Dzięki za Wasze dotychczasowe opinie. Wprawdzie z kijkiem mi się nie spieszy, bo będzie mi on potrzebny od przełomu maja/czerwca przyszłego roku, ale będę miał materiał do przemyśleń. Zastanawiam się też nad właściwościami SJ 842-2. Czy da się z niego ukręcić patyk z solidnym dolnikiem, ale z nieco bardziej ustępliwą częścią szczytową.Jedyne konkrety jakie znalazłem na forum, to że realny c.w. dla niego to 10-12g dół i 25-27g góra oraz że nie obsłuży zbyt dobrze okoni w dolnym c.w., ale ich nie gubi. Z sandaczem daje radę, ale z niezbyt ciężkimi przynętami.Są to dwie pojedyncze opinie, poza tym brak jest opisu, w jaki sposób pracuje, jaka jest charakterystyka jego ugięcia itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcarp Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Mam p904-2 i moge powiedziec ze spokojnie 9 na 10 okoni wyciagniesz na tego kija mimo ze nie jest to kij okoniowy to da sie nim polowic i okonie. Dodam jeszcze ze i szczupaki spadaja bardzo sporadycznie i tylko raczej te mniejsze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Prywatnie P904-2 nie miałem tylko tego krótszego brata P844-2, celem praktycznie zawsze były sandacze ale i roślejsze okonie się co roku zdarzały, po parę sztuk takich ok 35cm. Jakoś nie przypominam sobie aby mi spadały. Zresztą poppinga brałem czasem celowo na szczupaki i zębacze również skutecznie wyjeżdżały z wody. Tylko to ich gięcie...jednak wolę pełną progresję, bez betonowych dolników. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2019 Interesuje mnie MHX MB844-2. Miałem już kilka MHX'ów i wiem jak że są to super blanki za niską cenę. Mam pytanie. Od ilu już dobrze rzuca MB844-2, a od ilu pokazuje opad na szczytówce? I jaki jest jego maksymalna gramatura z np. Ohio 4cale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DP Fishing Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2019 MB844-2 od 15 gram plus guma czuć opad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi