Skocz do zawartości

Kij do max 12g i 2,40-2,70 poszukiwany (nie wklejka)

PablovelLoco

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w tytule poszukuje kijka 2,40-2,70 nie wklejanki do łowienia małymi (2-3cm) woblerkami cw. do 10 max 12g,kij raczej budżetowy.Wiem że w tym segmencie niezły jest Konger WCH IRI Lucky,ale niestety już nie dostępny.Coś tam szukałem w sieci,ale tylko rozbolała mnie głowa.Może ktoś podeśle mi informację co do podobnych do Iri Lucky,sprawdzonych wędzisk.

Catane UL 1-11g tylko 2,10m macalem w sklepie i mialem mieszane uczucia,lubie wolniesze kije,ale ten mnie nie urzekl,cos jakby do muchowego blanku przyczepiono za ciezkie przelotki,takie mialem wrazenie,no i przydlugawy dolnik.Kij ma byc z zalozenia tylko pod woblerki dl. max 3-4 cm ewentualnie male cykady,dlugosc optymalna ,aby z plywadla i z brzegu dalo rade polowic,na wodzie stojacej.Budzet do 300+rezerwa na wysylke za granice.

dowiedz sie jak  z wysylka

http://www.am-angelsport-onlineshop.de/angelruten/spinnruten/cormoran-ulx-spinnrute-ultra-light-spin-2-40m-1-9g-spinning/

mialem kijek, pieknie pracuje pod ryba, lowilem nim klenie okolo 50cm, przynety od najmniejszych pestek do smuklych 5cm woblerkow (nie sdr) glowka 5gr + 5cm guma.Ubrany w fuji alconite, dobrej jakosci pianka.

Tak sie gnie jego starszy brat, cormoran ulf 3-15gr, mlodszy ulx podobnie, pod mniejszym obciazeniem oczywiscie

post-50872-0-68065200-1414431299_thumb.jpg

post-50872-0-03451400-1414431301_thumb.jpg

post-50872-0-57244400-1414431302_thumb.jpg

post-50872-0-11731400-1414431304_thumb.jpg

Edytowane przez grunwald1980

Kij bardzo ciekawy, ale i tu wyjdzie, ze marudze...docelowo do kija ma byc spasowany maly japonski " czarnuch" 1010 GT i ta piankowa rekojesc niebardzo mi pasuje, mlodszy ulx ubrany juz w korek jest tylko w dlugosci max 2,25 :( . Ale i tak dziekuje za fachowa odpowiedz.

• 4 lata później...

Witam,

poszukuję odpowiednio długiego budżetowego wędziska UL najlepiej długości około 2,40m do typowo opaskowego łowienia na Wiśle przy pomocy małych woblerów(takich do około 5cm),małych wahadełek o masie około 3g,gumek na główkach maks.4g oraz mikrojigów o masie około 0,5g.Czy w ogóle istnieje takich wędzisko oczywiście nie wklejka i jednocześnie,żeby miało pożądaną przez mnie szybkość typu medium  lub medium-fast?

• 1 miesiąc temu...