Skocz do zawartości
  • 0

Zlot jerkbait.pl – Boleń Bugu 2009 - zapisy

admin

Pytanie

Zlot jerkbait.pl – Boleń Bugu 2009

Zapraszam serdecznie na jednodniowy czerwcowy zlot forumowiczów jerkbait.pl. W tym roku zlot organizujemy wraz z firmą http://www.przewodnicywedkarscy.pl. Miejscem zlotu jest rzeka Bug.

06.06.2009 o godzinie 7.00 spotykamy się na drodze Wyszków - Ostrów Mazowiecka, przy zjeździe do miejscowości Poręba. Dokładne miejsce spotkania zaznaczyliśmy na czerwono na załączonym zdjęciu. Proszę nie pomylić zjazdów, ponieważ są dwa zjazdy do miejscowości Poręba. O 7.00 spotykamy się w miejscu, które zaznaczyliśmy. Czekamy na wszystkich 15 minut i ruszamy (później trzeba będzie szukać na własną rękę).

Po dotarciu do docelowego miejsca, krótko zaprezentujemy Wam dany odcinek rzeki, na którym będziemy łowili oraz przekażemy krótkie info na temat samego łowienia. Dla zainteresowanych, przez cały czas naszego spotkania, służymy radą i pomocą w wyborze dobrego miejsca do łowienia, w wyborze przynęt, itp.

Około godziny 15.00 zbieramy się na wspólne ognisko. Miejsce będzie wyznaczone podczas naszego porannego spotkania.

W trakcie ogniska porozmawiamy o technikach i przynętach, na które łowi się bolenie. Porozmawiamy także o naszych spostrzeżeniach z minionej połowy dnia. Po ognisku oczywiście łowimy dalej.

Koszt zlotu to 35 zł/osoba (koszty oranizacji zlotu przez www.przewodnicywedkarscy.pl - w koszt wliczona niespodzianka i sprawy organizacyjne).

Zapisy wyłącznie do dnia 25.05.2009. W tym dniu zamykamy listę.

Do tego też dnia trzeba wpłacić pieniądze za zlot. Informacje o numerze konta do wpłaty i wszelkie inne informacje dotyczące zlotu możecie uzyskać pod adresem mailowym infinity@onet.pl. Każdego kto wpisze się na listę, prosimy o niezwłoczny kontakt pod tym adresem mailowym w celu otrzymania numeru konta do wpłaty.

Każdego z uczestników wpisujących się na listę, prosimy o dopisanie obok swojego nick’a, rozmiaru koszulki T-shirt, który normalnie nosi na co dzień.

Trochę o rybach:

- będziemy łowili głównie bolenie, bo taki jest cel spotkania. Ale na odcinku, którym będziemy wędkowali są także klenie, jazie, sandacze, szczupaki, okonie, a nawet brzany i sumy.

- jeżeli ktoś ma ochotę może zabrać dowolny sprzęt i łowić co chce (oczywiście w majestacie prawa).

- będziemy mieli okazję łowić zarówno na dzikim brzegu, jak i uregulowanym.

- na odcinku, na którym będziemy łowili są główki, przelewy, rafy, opaski i burty.

Trochę reguł:

- każdy zabiera ze sobą jedzonko i picie na cały dzień.

- każdy zabiera coś do jedzenia na ognisko (kiełbaski).

- każdy musi mieć wykupione pozwolenia na okręg mazowiecki PZW (mogą być pozwolenia jednodniowe).

- na zlocie obowiązuje całkowite złów i wypuść w stosunku do wszystkich złowionych ryb.

Naszym opiekunem i przewodnikiem będzie znany nam Sebastian rognis_oko obecnie z Przewodników Wędkarskich (www.przewodnicywedkarscy.pl). Służy on wszelką pomocą - doradztwo z zakresu połowu ryb na danym odcinku, doboru przynęt, taktyki.

Sebastian podaje swój numer telefonu. Będzie on niezbędny na wypadek gdyby ktoś się zgubił lub nie dotarł na czas na miejsce spotkania - tel. 604 118 116.

Zapraszamy serdecznie!

Redakcja Jerkbait.pl oraz Przwodnicy Wędkarscy

Chętnych prosimy o wpisanie się poniżej.

Zlot_Bug_miejsce_zbiórki.jpg

• Odpowiedzi 103
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Jeżeli ktoś lubi łowić klenie to proponuję zaopatrzyć się w pudełko przynęt kleniowych i delikatniejszy kijek, bo teraz jest dobry okres na buźańskie klenie. Na moich ostatnich wypadach złowiłem dużo ładnych kleni. Zachęcam do zabrania kleniowych zestawów :D

A wlasnie mialem dylemat jak drugi kij zabrac. Ale poniewaz w koncu przyjezdzamy jak wiekszosc na siodma i skoro obiecujesz klenie :unsure: to wszystko jasne.

Nic nie obiecuję, bo różnie może być. Jak to z rybami. Trzeba po prostu walczyć i próbować połowić :mellow:

• 0

A klenie to już po tarle, czy jeszcze w trakcie ?

Moim zdaniem jest tak: część kleni jest przed tarłem, część jest już po tarle. Wszystko zależy od danego miejsca. Nawet na kilku kilometrach rzeki w danym miejscu może być zupełnie inna sytuacja niż gdzieś kawałek dalej.

Ponad tydzień temu klenie na przelewach były częściowo wytarte, a częściowo nie. Podobna sytuacja była kilka dni temu. Na jednym z przelewów łowiłem wytarte klenie, a dosłownie 2 km dalej były klenie z ikrą i mleczem.

To sytuacja normalna. Ryby nigdy nie wycierają się w tym samym momencie, tylko w różnych odstępach czasu. Ma na to wpływ temperatura wody, stan wody, ciśnienie, zmiany pogodowe, itd.

• 0

Już jestem w domu. Pozostali jeszcze łowią ale ... pierwsze zdjęcia ze zlotu :D

Dziękuję wszystkim za przybycie oraz za wspólnie spędzony czas. Było bardzo miło!

Dolny rząd od prawej:

- Szymus

- Karolcia

- Mateusz

- Gromit

- Xavi

- Radekg

Góra:

- Włóczykij

- Remek

-

- Michał

-

- Karuzo27

- Krąpiu

- Rognis_oko

-

-

-

- Milupa

-

- Kubson

- Lizard

- Grzecho

- Traq

1.jpg

• 0

ja wraz z kolegą także dziękujemy za przepiękny dzień!

przed chwilą dotarliśmy.. Wy pojechaliście wczesniej a ja potem miałem przez chwile pierwszego bolenia życia! :D jednak tylko przez chwile:( Wasze porady nie poszły na marne i napewno już niedługo wyciągne tego pierwszego!:D

ja jestem ten którego nogi widać na zdjęciu kiełbasek;p

oraz szósta głowa od prawej na górze ;)kolega (Michał) to czwarta głowa od prawej na górze

• 0

I ja też dziękuję za super zlot i za pokazanie fajnych miejscówek. Miło było Was wszystkich poznać. Mimo że bolenie miały dzisiaj w większości wolne to i tak wierzę, że ich tam nie brakuje i na pewno jeszcze je w tym roku odwiedzę :D

Pozdrawiam,

Traq

PS

Na zdjęciu grupowym jestem pierwszy od lewej.

• 0

Hej, dzięki za fajnie spędzony dzień i za świetną pogodę.

Warto za nią podziękować bo po drodze do Lublina mieliśmy kilka razy pucowany samochód przez deszcz (z gradem włącznie). Więc ta zlotowa pogoda to było COŚ.

A zlot to chyba my zamykaliśmy bo dopiero o 21.00 zeszliśmy z łowiska. B)

Udało mi się złowić jednego bolka w górze rzeki. Wielkością nie powalał (52cm), ale to był mój pierwszy raz więc rozmiar nie wysuwa się na pierwszy plan :mellow:

Co do zdjęcia to jestem trzeci od lewej (ten w czapce Guinnessa).

A zdjęcia są piękne - szczególnie te przyrody i kiełbasek.