Skocz do zawartości

Penn Slammer 260+(jaki) St.croix pod sandacza???

TomaszKKK

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym wolał użyć pilnik niż mając kołowrotek na siłę szukać kijka do młynka kierując się kryterium pasowania stopki. To taki zabieg od strony gdzie plecy kończą swoją szlachetną nazwę ;)

Edit: Jak przykręcisz to i tak piłowania nie widać na zewnątrz więc nie ma co się pieścić tylko brać taki kijek jaki pasuje i nie litować się stopki, to nie stelka za 2 kawałki :)

Edytowane przez Tomek88

Popper mnie wyprzedził :) na tym foto idealnie widać jak rozwiązać problem za dużej stopki.

Tutaj akurat inna mi idea przyświecała. Korpus młynka /Cormoran/ był z tworzywa oczywiście. Stopka, w wersji oryginalnej, miała tak cienkie/płaskie końce, że żadnym sposobem nie dawało się jej stabilnie zamocować, w dość "wysokim" uchwycie.

Dopiero obcięcie obu końców pozwoliło, na pewne mocowanie młynka, w różnych uchwytach.

Trzeba jednak uważać i nie przesadzać, ciąć tylko tyle ile sytuacja i dany uchwyt wymaga.

slamery b.zle wywazaja stc jesli juz sie stopka zmiesci machanie takim zestawem to jak odbezpieczonym granatem moze reke urwac :D no chyba ze dluzsze modele ok 3m to zalezy co chcesz kupic ja do swoich wiecej niz ok 280g bym nie podpiol

A to dziwna sprawa.Ja do swoich 259 i 275 zawsze zakładam młynki ważące około 310 g co z plecionką i podkładem daje ponad 320 g.Zresztą patrząc na wagi kołowrotków zawsze brałem te z przedziału 300-360 g,właśnie mniej ważące uważałem za podejrzane i gorzej wyważające kije.