Skocz do zawartości

kołowrotek pod suma

antilag

Rekomendowane odpowiedzi

Z racji tego, że ostatnio wpadła mi Ultegra Super Ship 6000 z "00r to ją mogę polecić.

Co prawda nie przeznaczam jej na sumy, ale rozmiarem i solidnością wykonania myślę, że na Siluriusy się nada.

Także jej ,,bracia bliźniacy"- Biomaster 6000 FG i Stradic 6000 FG powinni podołać zadaniu.

Hamulec 9kg, przełożenie w okolicach 5:1, waga około 520g

Edytowane przez Arek X

Z budżetówek jeszcze cormoran big pit jest nienajgorszy. Miałem środkowy model 6000 co prawda waga 625gram(ma ślimakowy posuw szpuli), ale nie do zajechania, tyrany był na dorszu a ja delikatnych łapek do młynka nie mam i zero luzów lub śladów zużycia poszedł do kolegi z forum na sumy i zapewne sobie chwali. Przy przełożeniu 4,8:1 nawój 98cm a śmiem go stawiać gdzieś obok slammera użytkowo :)

Całkiem sympatyczna maszynka to Shimano SPHEROS 8000PG , no i budżet w granicach 600-700zł  ;)

Dane techniczne:

Model: SP8000PG

Masa (g): 570

Przełożenie: 4,7:1 (89cm)

Pojemność szpuli (mm/m): 0,40/320

Ilość łożysk: 3 x S A-RB +1

Max. siła hamowania (kg): 11

zastanawia mnie czy któryś z tych kolowrotkow bedzie progresem w stosunku do slammera . Nie koniecznie chcial bym miec droższy tylko raczej lepszy ( lzejszy , mniejszy , trwalszy )

czy dopiero stella badz twin power sw ?

Edytowane przez antilag

zastanawia mnie czy któryś z tych kolowrotkow bedzie progresem w stosunku do slammera . Nie koniecznie chcial bym miec droższy tylko raczej lepszy ( lzejszy , mniejszy , trwalszy )

czy dopiero stella badz twin power sw ?

Nie ośmieliłbym się stawiać nic innego raczej :)

Lżej, kompaktowiej i trwalej to multik panie, postawiłem na revo toro 51. 310gr i czołg nie do zajechania, lepszego stosunku wagi do mocy raczej nie ma ;)

Ale.... Na ebay Daiwa Saltiga Blast 4500... kosztuje ok 400$ z przesyłką. A to też piękna rzecz.. Od Zki uboższa o kilka łozysk (9/1), ale full metal, 580gr.. To już nie tak dużo więcej od "tysiaka"... Do następnego sezonu jest trochę czasu... po drodze imieniny, urodziny, ślub, dzień dziecka itd, itp... :)