Qowax001 Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 dobry kołowrotek do sumowania wisiał na giełdzie przez prawie tygodnie , Nowa Tica Taurus 5/6000 ten młyn naprawde dużo wytrzyma , jest sporo filmików na Youtube z tym kołowrotkiem i tunczykami jakiś typek kupił podobno pod kwietniowego sandacza, coś kojarysz ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 30 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 (edytowane) pierwsze słysze ale na klenia z kutra też by sie nadał Edytowane 30 Marca 2015 przez antilag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 pierwsze słysze ale na klenia z kutra też by sie nadałTo bardzo nie na miejscu z tym kleniem :/ jest mi przykro, naprawdę chciałem żeby spadł do wody, nie brałem poprawek na wiatr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Polecam forum sumowe. Naprawdę koledzy dobrze mogą doradzić odnośnie wędziska jak i kołowrotka. Ale to nie jest forum sumowe i tak jak ono za darmo nic nie reklamuje tak samo proszę za darmo jego nie reklamować !!! NIGDZIE ! Dziękuję 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Ale to nie jest forum sumowe i tak jak ono za darmo nic nie reklamuje tak samo proszę za darmo jego nie reklamować !!! NIGDZIE ! DziękujęSkąd taka reakcja? Źli ludzie tam siedzą czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe_79 Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Historia forów sumowych jest dość "kolorowa", a nawet burzliwa (ludzie siedzący w temacie wiedzą "co i jak" ). Na dzień dzisiejszy działają trzy (w kolejności w jakiej powstały):- Forum Łowców Sumów,- Forum Sumowe,- Sumowa Pasja,no ale to nie dotyczy tematu wątku... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Kamil jesli nieznacznie przekroczysz budżet to proponuje Black Cata Spin 760 w Askari 550zł a maszynka zacna Może i zacna, ale raz, że budżet już jest "dozbierany" a dwa, że jak wspominałem, jak coś ciekawego się znajdzie niekoniecznie w kategorii wagowej 650g+, to pójdę w tą stronę. Okuma RAW II wygląda nieźle, widziałem ją na jakiś zdjęciach p. Szymańskiego....hm..5 stówek i tak.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Kamil, a może jakaś (starsza) Ultegra 5000? Wiem, że na pewno będzie dobrze układać linkę. Widziałem ostatnio na giełdzie jakiś duży rozmiar w cenie chyba 490zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Skąd taka reakcja? Źli ludzie tam siedzą czy co?...komercja wszechobecna, profity takie tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Kamil mój kolega ma do sprzedania nieużywaną Okumę 55.Jeśli jest na gwarancji to warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Salinę, czy RAWkę? Szczegóły na priv / @ / telefon... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zastanawiam się nad Applause 6000 i Arctica 6000 pod ciężkiego trolla Szczupak, Sum i pytanko czy Applause jest też model z wkręcaną rączką? Bo te składane po czasie się wylatają. W Arctica jest wkręcana rączka, ale 180gr lżejszy jest więc wydaje się być bardziej plastikowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Hej! Ja, pod jeden z kijów, moim podpiętego Ryobiego Arctice 5000.Już drugi albo trzeci sezon z nim pływam i nadal kręci bardzo dobrze.Ma na koncie kilkanaście sumów w tym jeden dwa metry Głownie trolinguję ale zdarza mi się troszkę porzucać ciężkimi gumami... Na temat tego drugiego się nie wypowiem bo nie mam i nikt ze znajomych nie ma. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Nie lepiej pod ciężkiego trolla kupić taką maszynkę http://www.sklepsumowy.pl/gigantis-8350-spro-p-1324.html budżet nie wygórowany, siła sprzętu wystarczająca i co ważne znacznej mocy hamulec, minus że na zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 (edytowane) Nie lepiej pod ciężkiego trolla kupić taką maszynkę http://www.sklepsumowy.pl/gigantis-8350-spro-p-1324.html budżet nie wygórowany, siła sprzętu wystarczająca i co ważne znacznej mocy hamulec, minus że na zamówienie.W tej samej kasie masz Okume Saline , która bije wyżej wymienione kołowrotki na głowe...Wszelkiej maści Spro , Ryobi to kołowrotki na max 2 sezony ciężkiego trollingu sumowego i ''rekreacyjne'' łowienie oraz sporadyczne rybki ... Edytowane 30 Sierpnia 2016 przez Karol Krause 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Hunter nie potrzebuję 15kg hamulca za cenę prawie 2 x większą . Przy moim farcie za dużo wielkich ryb nie wyciągam więc te dwa co podałem powinny śmiało wystarczyć. Tylko pytanie który? Bo ta rączka mnie niepokoi że będzie latają i wkurzala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebson Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Mam aplausa 5000 i rzeczywiście korbka wylata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 W tej samej kasie masz Okume Saline , która bije wyżej wymienione kołowrotki na głowe...Wszelkiej maści Spro , Ryobi to kołowrotki na max 2 sezony ciężkiego trollingu sumowego i ''rekreacyjne'' łowienie oraz sporadyczne rybki ... oczywiście tylko salina 55 jakby kto pytał i faktycznie nie ma konkurencji w tej cenie no może poza taurusem używanym. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 U mnie w salinie gdy przekladalem kablak, wylazla (chyba po tej stronie co rolka), taka bezbarwna , cienka, bardzo plastyczna plastikowa podkładka i teraz kablak lata luźno. Dla mnie to shit. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zastanawiam się nad Applause 6000 i Arctica 6000 pod ciężkiego trolla Szczupak, Sum i pytanko czy Applause jest też model z wkręcaną rączką? Bo te składane po czasie się wylatają. W Arctica jest wkręcana rączka, ale 180gr lżejszy jest więc wydaje się być bardziej plastikowy?Kup sobie Penna i nie kombinuj. ..pewny sprzęt w dobrej cenie...mam spinnfishera 4500 i daje rade ale teraz kupiłbym slayera 460...do wyrywania sumowych killerow w grubym uciagu wole jednak mniejsze przelozenie...tak samo podczas holu ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 U mnie w salinie gdy przekladalem kablak, wylazla (chyba po tej stronie co rolka), taka bezbarwna , cienka, bardzo plastyczna plastikowa podkładka i teraz kablak lata luźno. Dla mnie to shit. akurat ten cienki teflon chroni gniazda kabłąka przed wycieraniem i wiele młynków po 1.5 koła go nie ma nawet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Kup sobie Penna i nie kombinuj. ..pewny sprzęt w dobrej cenie...mam spinnfishera 4500 i daje rade ale teraz kupiłbym slayera 460...do wyrywania sumowych killerow w grubym uciagu wole jednak mniejsze przelozenie...tak samo podczas holu ;-)Miałem spinfishera i ssv3500 i ciężko się holowało alge 3 w nurcie, wolę plastikowe zabawki - 5lat gwarancji 250 zł co 2 lata można wymienić. Ktoś może mi tylko powiedzieć czy Applause wychodził z wkręcaną korbą? I czemu cięższy o 180gr od arctica? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Profil @ skoro młynki po 1,5 kafla tego nie mają , to widocznie jest to niepotrzebne, mi po tym zabiegu zbijak przestał działać , takiego gownianego rozwiązanie jeszcze nie widziałem-pewnie mało widziałem... miałem ten młynek za naprawdę dobry - do tej pory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Profil @ skoro młynki po 1,5 kafla tego nie mają , to widocznie jest to niepotrzebne, mi po tym zabiegu zbijak przestał działać , takiego gownianego rozwiązanie jeszcze nie widziałem-pewnie mało widziałem... miałem ten młynek za naprawdę dobry - do tej pory. większość topowych ma tę tulejki, a te które nie mają cierpią na wycieranie się gniazd ramion kabłąka lub tych od rotora, częsta przypadłość shimano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Zastanawiam się nad Applause 6000 i Arctica 6000 pod ciężkiego trolla Wziąłbym pod uwagę Okuma Azores, mocny kołowrotek i dobrze linki układa, choć trochę droższy od wymienionych.Ale warto dopłacić te pieniążki chociażby za faktycznie wkręcaną korbę.Używam kołowrotków Ryobi, w tym i wymienionych do ciężkiego spinningu z brzegu morskiego, żadem mi się nie rozsypał, ale Azores przy nich robi dużo lepsze wrażenie i daje poczucie mocy. Łowiłem nim dwa dni, takie wstępne testy, które przeszedł pozytywnie, ale w między czasie ukazała się Daiwa BG SW w Stanach ma bardzo sensowną cenę do tego co oferuje i czekam na możliwość chociaż potrzymania w ręce. Rozebranego Okuma Azores można zobaczyć tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi