Skocz do zawartości

Blanki Phenix Mirage (2-częściowe niesymetryczne)

sslonio

Rekomendowane odpowiedzi

Tu ja podrzucę swoje zdjecie .

post-53051-0-39370100-1435563366_thumb.jpg

Te niesymetryczne dzielenie jest ,podobno super dla pracy blanku , dlatego ta wykalaczka nie peka nawet pod takim kabanem jak w filmiku wyzej , jednak jest troche problemow z transportem .

Mam papierowa tube i w niej woze zlozona juz wedka z zamontowanym kolowrotkiem (taki ze mnie minimalista) ktora ma troche ponad 2 metry po zlozeniu.

Patrząc na zdjęcie Twojego to rzeczywiście króluje minimalizm :-)

Ja do transportu dociołem z rur PCV odpowiednie kawałki i jest ok. Ten większy ma trochę ponad 180cm, zakleiłem go na stałe z jednej strony, druga strona jest na zaślepke,do tego pokrowiec i jakoś działa :-)

Tu ja podrzucę swoje zdjecie .

attachicon.gif5381093693_1.jpg

Te niesymetryczne dzielenie jest ,podobno super dla pracy blanku , dlatego ta wykalaczka nie peka nawet pod takim kabanem jak w filmiku wyzej , jednak jest troche problemow z transportem .

Mam papierowa tube i w niej woze zlozona juz wedka z zamontowanym kolowrotkiem (taki ze mnie minimalista) ktora ma troche ponad 2 metry po zlozeniu.

Ja czytam temat  i trochę nie czaję :P ,ten dolnik to dopalacz do jedno-częściowego  MF 671 blanku,czy blank orginalnie jest tak asymetrycznie podzielony :blink: .Bo jak to dopalacz to rozumiem...ale taki podział orginalnie,to już nie koniecznie.

Blank asymetrycznie podzielony :)

A jakie to ma praktyczne zastosowanie,bo ja dalej tego nie kumam :wacko:.Czy to znaczy,że są 3 wersje tego phenixa,bo w katalogu są 1 i 2-częściowe,czy wersja 2-cz.jest właśnie asymetryczna,bo się kompletnie pogubiłem,i pierwszy raz spotykam się ,aby firmowe blanki były dzielone właśnie w ten sposób,czy to raczej blank podzielony ręcznie w pracowni i posiada łączenie typu spigot.

Edytowane przez Paavo

A jakie to ma praktyczne zastosowanie,bo ja dalej tego nie kumam :wacko:.Czy to znaczy,że są 3 wersje tego phenixa,bo w katalogu są 1 i 2-częściowe,czy wersja 2-cz.jest właśnie asymetryczna,bo się kompletnie pogubiłem,i pierwszy raz spotykam się ,aby firmowe blanki były dzielone właśnie w ten sposób,czy to raczej blank podzielony ręcznie w pracowni i posiada łączenie typu spigot.

Ta 2-czesciowa jest asymetryczna. Blank tak zrobiony firmowo.

Pare innych blankow, inych firm tez podobnie jest zrobionych :)

Ta 2-czesciowa jest asymetryczna. Blank tak zrobiony firmowo.

Pare innych blankow, inych firm tez podobnie jest zrobionych :)

Dobrze wiedzieć,bo bym się trochę zdziwił raczej w złym kieunku po ewentualnym zakupie.Zawsze myślałem,że łączenie blanku w miejscu powstawania najwiekszych sił pod obciażeniem (sporym),to raczej ryzykowne posunięcie,no i ten transport wędziska.Sam zrobiłem asymetryczny kijek,ale różnica w długości części to tylko 30cm (a może aż...).

Jak  zamawialem w art-rod i rozmawialem  z chlopakami to tlumaczyli to ze blank dzielony asymetrycznie ten dluzszy kawalek jest duzo mocniejszy i lepiej pracuje , a przy takiej wykalaczce to juz ma znaczenie .

Ja na swojej wykałace do 2,5g podnoszę 30cm wzdręgi i nie robi to na niej żadnego wrażenia (bardziej na mnie...jak blank nie ma się już z czego ugiąć... :D ).

Ja na swojej wykałace do 2,5g podnoszę 30cm wzdręgi i nie robi to na niej żadnego wrażenia (bardziej na mnie...jak blank nie ma się już z czego ugiąć... :D ).

Blank ma dosyć grube ścianki a przecież jest to UL. Seria Mirage, a na pewno ten który ja mam, bo najdłuższy z serii MF ma akcję Moderate i to chyba najbardziej Moderate ze wszystkich banków Phenixa, które widziałem :-)

Chociaż nie powiem, że po głowie chodzi mi jeszcze coś z banków z Kraju Kwitnącej Wiśni :-)

Dobrze wiedzieć,bo bym się trochę zdziwił raczej w złym kieunku po ewentualnym zakupie.Zawsze myślałem,że łączenie blanku w miejscu powstawania najwiekszych sił pod obciażeniem (sporym),to raczej ryzykowne posunięcie,no i ten transport wędziska.Sam zrobiłem asymetryczny kijek,ale różnica w długości części to tylko 30cm (a może aż...).

Np.kije morskie tez bywaja tak dzielone

• 4 lata później...

Witam koledzy,

Czy ktoś z was może miał Phenix Mirage MF801-2  lub ma wędke zrobioną na tym blanku? Pytam bo jestem ciekawy czy to będzie blank taki jak mosqito...

Witam koledzy,

Czy ktoś z was może miał Phenix Mirage MF801-2  lub ma wędke zrobioną na tym blanku? Pytam bo jestem ciekawy czy to będzie blank taki jak mosqito...

Edytowane przez Gold Tinca tinca