barwena1977 Opublikowano 12 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Witam!O górnej Narwi chyba nie było jeszcze wątku więc zapraszam wszystkich! Na dole kilka moich bardzo amatorskich zdjęć z ostatniej wyprawy. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 12 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Następne zdjęcia... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 12 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 . Niestety wyprawa zakończona totalną klęską, rybki nie współpracowały.Pozdrawiam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 12 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 @Barwena1977 będę w Białymstoku pod koniec maja, chciałbym skozystać z okazji i wyskoczyć na Narew w tej okolicy.Może możesz coś podpowiedzieć ? Narew znam tylko z mostu przed miejscowością Zóltki :)i to tylko to co z samochodu widziałem,sporo tam jest spławikowców. Chciałbym pobiegać ze spinningiem, wiec w dobry dostęp do wody będzie mile widziany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster Opublikowano 12 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Czy to jest most w miejscowości Strabla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 12 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Witam!Wszystko zależy od tego za czym zamierzasz się uganiać.Daj znać to coś wymyślimy.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 12 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Owszem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 12 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Będę miał cały dzień dla siebie Kompletnie nie wiem czego się tam spodziewać, raczej boleń, kleń, jaź...Może daj na priv nie będziemy zaśmiecali wątku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiex Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Ja chętnie też się dowiem bo często jestem w Białym. Proszę o info na forum, ew. również przeforwardowanie wiadomości na priv do mnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 14 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 14 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laredo Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 ładna rzeka, ślicznie przeciska się przez te łąki. Przypomina mi Nidę z tym że na Nidzie dominują raczej brzany a nie bolenie. Szkoda że mam daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 14 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Akurat na odcinku z powyższych zdjęć rybą dominującą jest jaź i szczupak.Głównie jednak jaź i to bardzo duży.Najważniejsze są jednak walory przyrodnicze.Ja po prostu uwielbiam te dzikie zakręty i burty.Nigdy nie wiadomo czego się spodziewać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Rzeka bardzo podobna do Wieprza. Pod względem rybostanu również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Same znajome miejscówki, trzeba je będzie w najbliższych dniach poodwiedzać. barwena1977 a jak u Ciebie w tym sezonie z jaziem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 14 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Na razie nie ma czym się chwalić ale wkrótce to się zmieni.Muszą tylko nadejść ciepłe wieczory i nocki, wtedy zaczną się prawdziwe jazie.Pogoda sprawia że rybki troszkę kapryszą i chowają się.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrinho Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2009 Ja łowie cale życie na narwi bo mam tam działkę. łowię i znam jak własną kieszeń Narew od miejscowości Strękowa góra do ujścia Biebrzy to są naprawdę malownicze tereny ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karuzo27 Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2009 a ja wybieram się niedługo w tereny takie jak Rogówek koło białegostoku. Nigdy mnie tam wczesniej nie było..ale wiem ze jest tam właśnie Narew.. czy to właśnie okolice tych odcinków? czyli szczupak i jaź? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 16 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2009 Narew w okolicach Rogówka to zupełnie inna rzeka.Miejscowość leży na terenie Narwiańskiego Parku Narodowego.W okolicach są liczne odnogi połączone z rzeką.Przydaje się łódka ale nie jest konieczna.Sama rzeka ma wolny uciąg i jest bardzo żyzna.Radzę uważać na dziury bobrowe które poryły brzegi rzeki które w ten sposób stały się trudno dostępne.Ale właśnie tam możemy liczyć na najlepsze brania.Przydadzą się też wodery.Jeżeli chodzi o ryby to jest tam w zasadzie wszystko.Trafia się ładny okoń, szczupak, duży jaź, kleń, boleń i sum.Woda jest specyficzna i niełatwa, trzeba mieć też trochę farta i trafić na dobry dzień,a wtedy się dzieje....Wczoraj byliśmy z kolegą tam i obaj zeszliśmy obaj na 0.Zaobserwowałem tylko żerujące 2 potężne rapy.Ale te są raczej poza moim zasięgiem.Poza ty dodam że te okolice to doskonałe łowisko jesienno-zimowe.Pozdrawiam! p.s.w poniedziałek dodam kilka fotek z tych okolic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adri@n Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2009 Co to sa rapy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Co to sa rapy? Adrianku !Rapy to bolenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 18 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Witam wszystkich!Oto obiecane fotki z N.P.N..Sorry za taką sobie jakość ale zdjęcia robione aparatem z telefonu. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 18 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 I jeszcze... . Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi