Skocz do zawartości

Górna Narew

barwena1977

Rekomendowane odpowiedzi

Powiem szczerze.O ryby w takich rozmiarach jakie narzuca regulamin j.pl jest raczej dosyć ciężko,a jeszcze ciężej komuś kto rzadko nad wodą bywa.Wynik tego wyjazdu to ok.25 okoni

(18-25cm) i szczupaczków na paprochy.Dużych okoni nie było jeszcze na zimowisku.Druga sprawa to to że Narew jest piękna ale już nie tak rybna jak kiedyś.Ot tyle...Mam nadzieję że koledzy lepsi ode mnie zaczną wklejać jakieś narwiańskie rybki. :D

Pozdrawiam!

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.Jak o mojej ukochanej rzece to nie może mnie tutaj zabraknąć.Rybki może nie powalają wielkością ale coś na dobry początek wrzucam,może zachęcę innych.

Dwa jazie z kilkunastu złowionych tylko i wyłącznie na paprochy,w Narwiańskim Parku Narodowym.

.

Pozdrawiam!

post-3107-1348914498,1498_thumb.jpg

post-3107-1348914498,2564_thumb.jpg

Witam wszystkich forumowiczów jako nowy użytkownik.

Pampuch77 ładne te twoje jazie, mógłbys coś napisać więcej o technice i przynętach łowieni jazi na spining dokładnie na paprochy ? Ponieważ przyznam że ja mam najlepsze wyniki na obrotówki i woblerki.

Pozdrawiam i czekam na dłuższą wypowiedź.

Sprawa jest prosta :mellow:.Typujesz miejsce gdzie może być zimowisko i kombinujesz z kolorami.Żadna filozofia i nie ma nad czym się rozpisywać.Pozdrawiam!

Może i Tobie prosta :D ale nie dla wszstkich

Napisz jak możesz czym charekteryzuje się takie zimowisko ? I w jaki sposób podajesz przynętę oraz jak prowadzisz.

Z góry dzięki za cenne rady.

Halo halo kolego Pampuch :D Proszę o jakąkolwiek radę co do wyboru miejsca połowu tych rybek :D

A i jeszcze mam taką małą uwagę - tylko proszę nie zrozum mnie źle, jeżeli dbasz o rybki przy wypuszczaniu to takie chwyty w okolice skrzeli chyba nie są dla nich zbyt korzystne. Proponuję przy tej wielkości rybek chwyt za kark, lub pod brzuch.

:unsure:

jak cytujesz to cytuj ...

Mała podpowiedź czym siętakie miejsce charakteryzuje to nie podawanie dokładnie lokalizacji miejscowości a jedynie delikatna pomoc aby odnieść sukces nad wodą. Robert Hamer dzieli się swoją wiedzą na temat Wisły, czy połowu boleni, moze kolega Pampuch też by chciał się podzielić swoją wiedzą i może nie chce mieć adwokata ?

Śledzik w/g mnie ma rację. Tak nie trzyma sie ryb, które chce sie wypuścić. :huh: Swoją drogą, to Śledzik skoro mieszkasz w Bialym, to choćby z relacji kolegów wiesz, gdzie jest najwięcej jazia (Bokiny itp). Bez obrazy koledzy, w końcu chodzi o sport.

Kolego @Pampuch71 wiesz że z tym regulaminem różnie bywało w przeszłości :mellow: ale sobie nawet nie wyobrażasz jak jestem szczęśliwy że kolejny bardzo dobry wędkarz przechodzi na lepszą stronę mocy :D

Jeszcze raz gratuluję i liczę na jak największą liczbę zdjęć od Ciebie na forum j.pl :D bo jestem pewny że masz co fotografować na każdej swojej wyprawie :D

Pozdrawiam i do zobaczenia nad narwiańską amazonią. :mellow:

• 3 tygodnie później...