radekg Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 patrząc na te FANTASTYCZNE zdjęcia aż chciało by się tam być i delektować krajobrazem a ryby zeszły by wtedy na drugi plan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 31 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 Witam!Tego dnia wyniki były słabe.Kapryszą troszkę rybki.Dzisiaj odwiedziłem inne miejsce.Wynik:7 szczupaczków i w tym jeden tylko wymiarowy 51cm. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 31 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 i jeszcze... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 31 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 i... . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekg Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 chyba chcesz żebym z zazdrości oszalał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 @barwena1977 robisz smaka tymi fotkami Szczególnie ładna fotka z 31.05 godz. 9.26Jeśli można wiedzieć to w jakich okolicach znajdują się takie malownicze odcinki rzeki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 Witam!Ploski w dół od mostu drogowego.pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 Witam!Kilka fotek z niezbyt udanego wypadu na Narew.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 i... .Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 10 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Zaczęły się pojawiać pojedyńcze śnięte ryby w górnej Narwi np.w m.Ploski.Mam nadzieję że nie dojdzie do najgorszego.Chyba serce mi pękniePZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juranty Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 W rzece Nurzec podobno taka sama sytuacja jak w Bugu. W Sokołdzie - dopływie Supraśli, która z kolei wpada do Narwi bardzo niski poziom tlenu w wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 12 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 Witam!Mam niestety niedobre wieści.Zauważono w górnej Narwi śnięcia ryb,np.w m.Suraż.Wczoraj w Ploskach,ok.9.00 woda była tylko trochę wyższa niż zwykle a dzisiaj ok.15km niżej w Doktorcach ok.18 woda już jest bardzo wysoka i wylewa się na łąki i jest coraz większa.To chyba Zalew Siemianówka rozpoczął akcję dotleniania Narwi swoimi wodami.Dopływy już śmierdzą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 Mam zamiar wybrać się na Narew, w okolicy wsi Strabla,to będzie mój pierwszy w życiu wypad w ten rejon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 12 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 Witam!Skoro zalew spuszcza wodę to może nie będzie aż tak źle.W Strabli pływają konkretne bolesławy!Radzę wędkować w środku tygodnia.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 13 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 Witam!Idzie bardzo duża woda z góry rzeki.System jazów koło Białegostoku puści to chyba jak najszybciej w dół rzeki.Może chociaż trochę to pomoże.PZDR! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 14 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Witam!Na górnej Narwi niewiele brakowało.Duży dopływ Narewka puścił syf taki jak w Bugu do Narwi ale rzeka się obroniła i się oczyszcza.Przynajmniej na dzień dzisiejszy.Padło sporo miętusa i trochę innych ryb.PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 @barwena jak oceniasz, jaki wpływ na to ze Narew się obroniła miał fakt zrzucenia wody przez zbiornik Siemianówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 14 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Witam!Główne źródło zatrucia to dopływ Narewka który wpływa do Narwi niedaleko od Siemianówki a następne chyba Orlanka jakieś ok. 30kmniżej.Myślę że woda z zalewu mocno rozrzedziła cały ten syf i dotleniła rzekę.Dodatkowo chyba opuszczono jaz na Narewce co spowodowało szybkie spłynięcie zanieczyszczeń i i niedopuszczenie do ich skomulowania się jak to było w przypadku dopływów Bugu gdzie wszystko się zbierało się od jakiegoś czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 14 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Dodatkowo Orlanka była odmulana przez miejscowe koła wędkarskie i renaturalizowana co napewno też trochę pomogło.Myślę że na to składa się wiele spraw.PZDR! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Mam pytanko trochę z innej beczki...Jak wygląda teraz sytuacja nad Narwią w okolicach Różanu?Chodzi mi bardziej o to czy woda zachęca do pływania Stan wody, kolor, zapach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 Mam pytanko trochę z innej beczki...Jak wygląda teraz sytuacja nad Narwią w okolicach Różanu?Chodzi mi bardziej o to czy woda zachęca do pływania Stan wody, kolor, zapach? Wieści z Tygodnika Ostrołęckiego Katastrofa ekologiczna nie dotknęła Narwi w okolicach Ostrołęki. Ryby mają się dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 Byłem, widziałem Woda ma kolor mocno zaparzonej herbaty ale nie śmierdzi, przejrzystość na ok 1m.Bolki harcują przy brzegach i widać że rzeka żyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Witam!Pojechałem na Narew z gumami RH Roberta a celem były sandacze i bolenie.Niestety brały tylko wszędobylskie szczupaki i okonie.Dla odświeżenia tematu kilka mało profesjonalnych widokówek. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi