Skocz do zawartości

Górna Narew

barwena1977

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrałem się dzisiaj na Narew i okazało się że przyszła duża woda z Siemianówki.Rzeka wylewa praktycznie wszędzie,ale co najważniejsze płynie czyściutka woda co mnie zaskoczyło pozytywnie.

Także pozostało wędkowanie po jajka :lol: w wodzie(i więcej).Płynęła z rana jętka ale zbiorów było mało.

@tomi101

Dzięki Twoim relacjom przypomniałem sobie odcinek ;) rzeki który przez 3 lata olewałem.No i miałem fajną przygodę.Otóż na pewnej mocno zalanej prostce stojąc po jajka w wodzie,prowadząc chrabąszcza,następnie 2 różne obrotówki kończąc na woblerku 4 razy :huh: ,praktycznie co 2 rzut,odprowadzały mi przynęty,z garbem na wierzchu, jazie co najmniej 60+(z dużym plusem).W pewnym momencie potraktowałem te jazie poprawną polszczyzną,tak że ludzie w wiosce 300m dalej,pewnie słyszeli co tam wołam.Dosłownie wysiadły mi nerwy. :lol: .Uspokoiłem je wyjmując z ostrego nurtu bolenia.Przynęta chrabąszcz Andrzejowy, branie z samej powierzchni ze smużącego, gonił aż płetwa szła wierzchem.Myślałem że jaź kaban ale lepszy rydz niż nić.Sprzęt CTS LR 2.9m 5-15gr 4lb,żyłka 0,16 Sufix Duraflex i Andrzejowy killer na końcu.Miarki nie miałem ale tak na oko forumowe minimum spełniał chyba.Zdjęcie brzydkie ale tam wszędzie jest woda a i rybkę spieszno było wypuścić bo ten na końcu w przybrzeżne ,zalane trawy mi wjechał.Branie takich rybek na lekkim sprzęcie, na chrabąszcze to po prostu poezja. :D

.

Pozdrawiam!

post-2676-1348914773,1283_thumb.jpg

Mnie najbardziej cieszy to że Siemianówka spuszczając wodę nie psuje rzeki,że płynie czysta woda.No i wtym roku rybcie mają wyjątkowo dobre warunki tarłowe dzięki utrzymującej się cały czas dużej wodzie.

Zauważyłem wczoraj fantastyczną rzecz,w jednym z miejsc w którym rzeka wylewała wraz z nią na łąki przewaliło się na łaki kilka jazi :huh: .Szkoda że nie miałem aparatu :( .

Wojciechu gratuluję fajnego bolka na żuka :D, a jeszcze bardziej zamieszczenia pierwszego zdjęcia ryby po napisaniu ponad 500 wiadomości na forum{chyba że się mylę} :mellow: .Jakim telefonem je zrobiłeś?bo jakość niezła.

Co do jazi 60 z dużym plusem to ..... :unsure:... choć przecież rekord Polski pochodzi z tych miejscówek :mellow: .

Pozdrawiam Tomi B) .

Wojciechu gratuluję fajnego bolka na żuka :D, a jeszcze bardziej zamieszczenia pierwszego zdjęcia ryby po napisaniu ponad 500 wiadomości na forum{chyba że się mylę} :mellow: .Jakim telefonem je zrobiłeś?bo jakość niezła.

Co do jazi 60 z dużym plusem to ..... :unsure:... choć przecież rekord Polski pochodzi z tych miejscówek :mellow: .

Pozdrawiam Tomi B) .

No cóż, w końcu nie mi ludzie mówią MISZCZU :lol: :lol: !Ja tylko jestem biednym i skromnym moczykijem i to w dodatku na naukach :mellow: .

A pisać lubie :D i to forum bardzo lubie :D.Pozdrawiam!

p.s.jeżeli chodzi o te jaśki to myślę że jak przesadziłem to naprawdę niewiele, uwierz mi...

No i byliśmy wieczorem z Wobim,jętki już końcówka ale jaziki trochę się pokazywały choć kabanów nie było :wacko: .Wyholowałem 2 jazie 40+ i dwa podobne mi spadły,było też kilka nie zaciętych brań i wyjść.Wieczorem przekonałem się że brodzenie po ciemku {na zalanej nieznanej łące} powyżej pasa nie jest dobrym pomysłem,w pewnej chwili zabrakło spodniobutów choć kapelusz nie popłynął :mellow: .Aparat,telefon i dokumenty ocalały i było fajnie :D ..

Pozdrawiam Tomi B) .

post-3258-1348914778,0069_thumb.jpg

post-3258-1348914778,0797_thumb.jpg

Tomek sądzę, że zrobiłeś to umyślnie :mellow: w NEOPRENACH przy przedzieraniu się w tej trawie i przy takiej temperaturze powietrza potrzebne jest obniżenie temperatury pewnych częśći ciała :lol:

I tu Adamie się mylisz,otóż wszystkie części ciała opięte przez neoprenowe spodniobuty pozostały suche, dopiero po dłuższej chwili woda z kamizelki,koszuli i koszulki zaczęła przesiąkać grawitacyjnie w dół.Natomiast o chłodzenie reaktora jądrowego :lol: profesjonalnie dba odklejone podklejenie szwa u zbiegu nogawek to celowe działanie w tym kierunku jest zbędne.A przy obecnym stanie wody 75% dobrych jaziowych miejscówek wymaga wejścia co najmniej do pasa także chłodzenie jest poprawne , co staram się sprawdzać po każdej wyprawie :mellow:

Odbiorczyni energii nie stwierdziła spadku mocy :lol: :lol:

Pozdrawiam Tomi B).

• 4 tygodnie później...

Z forumowym kolegą Adamem(@PAMPUCHEM71) wizytowaliśmy jeden z ulubionych odcinków, niestety wyniki niezaciekawe.Cały czas duża woda nie daje za wygraną.Tak długo utrzymującej się dużej wody praktycznie nikt nie pamięta.Dla rybek w Narwi to jednak bardzo dobrze :D.

.