tomi101 Opublikowano 22 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Panowie dzięki za gratulacje postaram się jeszcze podnieśćpoprzeczkę choć łatwo nie będzie ,z drugiej strony patrząc wczoraj widziałem żerującego jazika ocierającego się o 6 z przodu ,choć mogę się mylić.pozdrawiam Tomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Tomek piękny ten jasiek.Oby ten 60+ połakomił się na twoją mrówkę czego szczerze ci życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 22 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 hej tomi,respect!!! ja dzis w koncu przetestowlem kijek na takim lepszym,ale tylko 49 niestety... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 23 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 Wybrałem się dzisiaj na Narew i okazało się że przyszła duża woda z Siemianówki.Rzeka wylewa praktycznie wszędzie,ale co najważniejsze płynie czyściutka woda co mnie zaskoczyło pozytywnie.Także pozostało wędkowanie po jajka w wodzie(i więcej).Płynęła z rana jętka ale zbiorów było mało.@tomi101Dzięki Twoim relacjom przypomniałem sobie odcinek rzeki który przez 3 lata olewałem.No i miałem fajną przygodę.Otóż na pewnej mocno zalanej prostce stojąc po jajka w wodzie,prowadząc chrabąszcza,następnie 2 różne obrotówki kończąc na woblerku 4 razy ,praktycznie co 2 rzut,odprowadzały mi przynęty,z garbem na wierzchu, jazie co najmniej 60+(z dużym plusem).W pewnym momencie potraktowałem te jazie poprawną polszczyzną,tak że ludzie w wiosce 300m dalej,pewnie słyszeli co tam wołam.Dosłownie wysiadły mi nerwy. .Uspokoiłem je wyjmując z ostrego nurtu bolenia.Przynęta chrabąszcz Andrzejowy, branie z samej powierzchni ze smużącego, gonił aż płetwa szła wierzchem.Myślałem że jaź kaban ale lepszy rydz niż nić.Sprzęt CTS LR 2.9m 5-15gr 4lb,żyłka 0,16 Sufix Duraflex i Andrzejowy killer na końcu.Miarki nie miałem ale tak na oko forumowe minimum spełniał chyba.Zdjęcie brzydkie ale tam wszędzie jest woda a i rybkę spieszno było wypuścić bo ten na końcu w przybrzeżne ,zalane trawy mi wjechał.Branie takich rybek na lekkim sprzęcie, na chrabąszcze to po prostu poezja. . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 23 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 joł,ja dziś byłem w doktorcach:jazik 44 i rapka 52,woda nadal idzie do góry niestety jazików 60+ niebyło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 23 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 Są,są ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Ale macie chłopaki piękną wodę. Piękne rybcie widzę żyją na każdym zakręcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 24 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Mnie najbardziej cieszy to że Siemianówka spuszczając wodę nie psuje rzeki,że płynie czysta woda.No i wtym roku rybcie mają wyjątkowo dobre warunki tarłowe dzięki utrzymującej się cały czas dużej wodzie.Zauważyłem wczoraj fantastyczną rzecz,w jednym z miejsc w którym rzeka wylewała wraz z nią na łąki przewaliło się na łaki kilka jazi .Szkoda że nie miałem aparatu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 27 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 Wojciechu gratuluję fajnego bolka na żuka , a jeszcze bardziej zamieszczenia pierwszego zdjęcia ryby po napisaniu ponad 500 wiadomości na forum{chyba że się mylę} .Jakim telefonem je zrobiłeś?bo jakość niezła. Co do jazi 60 z dużym plusem to ..... ... choć przecież rekord Polski pochodzi z tych miejscówek .Pozdrawiam Tomi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 27 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 Wojciechu gratuluję fajnego bolka na żuka , a jeszcze bardziej zamieszczenia pierwszego zdjęcia ryby po napisaniu ponad 500 wiadomości na forum{chyba że się mylę} .Jakim telefonem je zrobiłeś?bo jakość niezła. Co do jazi 60 z dużym plusem to ..... ... choć przecież rekord Polski pochodzi z tych miejscówek .Pozdrawiam Tomi . No cóż, w końcu nie mi ludzie mówią MISZCZU !Ja tylko jestem biednym i skromnym moczykijem i to w dodatku na naukach .A pisać lubie i to forum bardzo lubie .Pozdrawiam! p.s.jeżeli chodzi o te jaśki to myślę że jak przesadziłem to naprawdę niewiele, uwierz mi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 27 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 Gratuluje fajnej wyprawy.Juz obcowanie wsrod takich ryb to niebywałe przezycie.Brodzac to juz poezja.Ach jak mi brakuje takich dni i nocy na srodku Narwi.Moze latem woda opadnie na tyle ze uda sie dojsc do miejscowek mojej ,, młodosci ,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 27 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 joł,dziś jaziki: 48,43 i ok.35cm.tych 60+ znowu jak na lekarstwo... warto pojechać na ryby,bo jętka się kończy,a puzniej będzie naprawdę ciężko coś dostać: : na jaziowych prostkach jest teraz 2-2,5m wody... pozdro dla tych co nie zakiszają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Wobi ,szacuneczek kierowniku widzę że nie próżnujesz,ładne ryby , szkoda że nie zamieściłes fotek.Ja leżę w cieniu i liżę rany po Tym ze środowego popołudnia co mi porozginał..... .Ale jutro jadę/jedziemy?Pozdrawiam Tomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 jedziemy,jedziemy wczorajszy wyjazd kosztowal mnie 430zl+paliwo przebilem kolo gdzies tam przy brodzie i wyjechalem na flaku na asfalt,dziś musialem zakupić 2 opony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 No i byliśmy wieczorem z Wobim,jętki już końcówka ale jaziki trochę się pokazywały choć kabanów nie było .Wyholowałem 2 jazie 40+ i dwa podobne mi spadły,było też kilka nie zaciętych brań i wyjść.Wieczorem przekonałem się że brodzenie po ciemku {na zalanej nieznanej łące} powyżej pasa nie jest dobrym pomysłem,w pewnej chwili zabrakło spodniobutów choć kapelusz nie popłynął .Aparat,telefon i dokumenty ocalały i było fajnie ..Pozdrawiam Tomi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 30 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Gratulejszyn Tomku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAMPUCH71 Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Tomek sądzę, że zrobiłeś to umyślnie w NEOPRENACH przy przedzieraniu się w tej trawie i przy takiej temperaturze powietrza potrzebne jest obniżenie temperatury pewnych częśći ciała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Tomek sądzę, że zrobiłeś to umyślnie w NEOPRENACH przy przedzieraniu się w tej trawie i przy takiej temperaturze powietrza potrzebne jest obniżenie temperatury pewnych częśći ciała I tu Adamie się mylisz,otóż wszystkie części ciała opięte przez neoprenowe spodniobuty pozostały suche, dopiero po dłuższej chwili woda z kamizelki,koszuli i koszulki zaczęła przesiąkać grawitacyjnie w dół.Natomiast o chłodzenie reaktora jądrowego profesjonalnie dba odklejone podklejenie szwa u zbiegu nogawek to celowe działanie w tym kierunku jest zbędne.A przy obecnym stanie wody 75% dobrych jaziowych miejscówek wymaga wejścia co najmniej do pasa także chłodzenie jest poprawne , co staram się sprawdzać po każdej wyprawie Odbiorczyni energii nie stwierdziła spadku mocy :lol: Pozdrawiam Tomi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pampi Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 niech moc będzie z Tobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barach3 Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Tomek udowodniłeś, że nie tylko rybka lubi pływać Gratulacje jaziorów. Dajecie czadu na tych Naszych wodach.PS.Mróweczka rządzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 usłszałem w ciemnościach potężny plusk,a chwilę potem k....mać!!!myślałem że tomiemu spadł jazik taki pod 70cm... ps.wczoraj byłem w deniskach znów cztery + szczupaczek przed jaziami,jętki już prawie zero.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 28 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 Z forumowym kolegą Adamem(@PAMPUCHEM71) wizytowaliśmy jeden z ulubionych odcinków, niestety wyniki niezaciekawe.Cały czas duża woda nie daje za wygraną.Tak długo utrzymującej się dużej wody praktycznie nikt nie pamięta.Dla rybek w Narwi to jednak bardzo dobrze . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 28 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juranty Opublikowano 28 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 Duża woda, gdyż dużo jej zrzucają z zalewu Siemianówka. Pewnie przygotowują się na obfite opady. <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi