Tomek88 Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 4/0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Jeśli na normalne ryby to nawet i 5/0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Czyli spore haki, jak z główką. Dzięki za odpowiedź. Znajomy wmawiał mi, że jak offset, to koniecznie sporo mniejszy niż z ołowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Jeśli na normalne ryby to nawet i 5/0 To ja łowiłem do tej pory te nienormalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 To ja łowiłem do tej pory te nienormalne Jeśli poławiałeś szczupaczki 50cm to raczej niezbyt ,,normalne" ryby. Jeśli spotkanie okazu lub ryby średniej-średnio ladnej(około 80cm) graniczy z cudem to można zejść nieco z rozmiarem haka. Poprzez swoją geometrię, duży hak nie zawsze dobrze się układa w pysku małej ryby. Czyli zwykle spada realizacja zacięć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Jeśli poławiałeś szczupaczki 50cm to raczej niezbyt ,,normalne" ryby. Jeśli spotkanie okazu lub ryby średniej-średnio ladnej(około 80cm) graniczy z cudem to można zejść nieco z rozmiarem haka. Poprzez swoją geometrię, duży hak nie zawsze dobrze się układa w pysku małej ryby. Czyli zwykle spada realizacja zacięć.No tak... w sumie jeśli moim szczytem ambicji są ryby 50cm to po co duży hak... Do tej pory nie myślałem w ten sposób i hak dobierałem możliwie duży tak aby nie zakłócić pracy przynęty, ale widocznie to był błąd. No cóż całe życie się człowiek uczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leslaw Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 VMC ma haki offsetowe z FASTGRIP, czyli z trzema zadziorkami.Jak Ktos uzywa prosze o opinie czy w praktyce lepsze od normalnych ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 No tak... w sumie jeśli moim szczytem ambicji są ryby 50cm to po co duży hak... Do tej pory nie myślałem w ten sposób i hak dobierałem możliwie duży tak aby nie zakłócić pracy przynęty, ale widocznie to był błąd. No cóż całe życie się człowiek uczy Wędkarstwo to rzecz indywidualna, jeśli lubisz i masz ochotę-załóż nawet hak 10/0. Ja wolę być elastyczny i dostosować się do sytuacji i do tego co w tej wodzie siedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudinho Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 VMC ma haki offsetowe z FASTGRIP, czyli z trzema zadziorkami.Jak Ktos uzywa prosze o opinie czy w praktyce lepsze od normalnych ?.Gdzie można dostać te "fastgrip'y"? Szukam haków tego typu w rozmiarach 4/0 i 5/0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Gdzie można dostać te "fastgrip'y"? Szukam haków tego typu w rozmiarach 4/0 i 5/0 http://www.ebay.co.uk/itm/400579310196?_trksid=p2060353.m1438.l2649&var=670143374033&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leslaw Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 FASTGRIP ma tylko firma VMC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 FASTGRIP ma tylko firma VMC. Haki tego typu to nie dokladnie wylacznie te haki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudinho Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 A cos z pl sklepów orientuje sie ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 A cos z pl sklepów orientuje sie ktoś? http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/gamakatsu-haki-worm-36-a280-p2486-k16328.htmlhttp://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/gamakatsu-haki-worm-340-a280-p2486-k16327.htmlhttp://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/mustad-ultrapoint-34042bln-worm-hook-a280-p2485-k16325.htmlhttp://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/owner-haki-5100-straight-worm-a280-p2489-k17634.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 (edytowane) A jakiej wielkości offset zastosować do 25 cm jaskółki Lunker City? 20/0 ? I gdzie go kupić? Nacięcie na offset jest. Edytowane 9 Lutego 2016 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 11/0 widzialem, ale nie wiem czy by ogarnal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 11/0 widzialem, ale nie wiem czy by ogarnal 11/0 mam. Małe. Kiedyś miałem większe. Ale nie pamiętam skąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 (edytowane) Takie bydlaki to trzeba w dwie kotwice zbroić, lub główkę i dozbrojkę. ofsety zachować do troszkę mniejszych przynęt.Jak ktoś ma namiary na duże ofsety w rozsądnych cenach też nie pogardzę Edytowane 11 Lutego 2016 przez WalterW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Ofssetów też nie znalazłem do tych lunkerów, ale kupiłem główki z hakiem 8/0 i pasują. Natomiast bez dodatkowego zbrojenia nie będę nawet próbował rzucać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Mam. Na zdjęciach jaskółeczka 25 cm + hak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 I jaki rozmiar tego haka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Nie wiem. W opakowaniu są 3 jaskółki i 1 hak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 (edytowane) WitamPanowie ktoś z was stosuje jakieś dociążenie haczyków ofsetowych? Raz udało mi się nabyć haki gamakatsu ale spore 6.0 z dociążenie 5.2g. Fajnie przynęty na tym pracują . Jednak nigdzie nie mogę znaleźć mniejszych rozmiarów. W katalogach owszem są ale z dostępnością padaka. Może jakieś sruciny czy coś w tym stylu stosujecie? Edytowane 17 Kwietnia 2016 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Cienka lameta ołowiana lub drucik ołowiany. Może nie wygląda zbyt pięknie ale działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 (edytowane) A takie cudo jak pasta olowiana/wolframowa ? Edytowane 17 Kwietnia 2016 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi