Skocz do zawartości

Haki ofsetowe

Kozi

Rekomendowane odpowiedzi

Pasty nie polecam ,chodzi o to aby obciążenie było stabilne a w zasadzie dość mocno przytwierdzone do haka.Ja stosuję w takich przypadkach lametę ołowianą,jeden lub dwa nawoje na powiedzmy 1,2-1,5cm na trzonku haka.Ołów ma to do siebie że się utlenia i nie estetycznie to wygląda i właśnie w tym przypadku stosuję cienkie koszulki termo kurczliwe czarna lub czerwona jako element wabiący.Koszulkę staram się dość mocno naciągnąć i po podgrzaniu końcówki wręcz zakręcam wokół własnej osi.Daje to efekt gładkiego przylegania do haczyka.Dodatkowy atut jest taki że owe obciążenie można przesuwać na trzonku haka np.blisko oczka wtedy to przynęta zmienia swą pracę np.na bardziej agresywną.

Edytowane przez Fred A

No właśnie ta pasta ok tylko jeśli to się nie trzyma to lipa. Cciał bym aby obciążenie można regulować, lecz to może być tylko pobożne życzenie chyba. A srucina jakieś próbowałeś kiedyś gdzieś widziałem łezki zaciskowe . Nawet takie wielokrotnego użytku ze z drugiej strony nacięcia miały uszy do rozginania

Tutaj masz gotowce , sam je stosuję do streamerów - różne obciążenia - dla każdego coś do wyboru, a cena też 3 razy niższa niż w Polsce.

http://www.gummiconnection.de/produkte/haken-zubehoer/vmc-zubehoer/VMC-Offset-7319BN-Weighted-beschwert

Albo takie rozwiązania - ołów stile

http://www.fish24.pl/ciezarki-jaxon-olow-typu-still.html

Edytowane przez logun74
  • Like 1

• 5 miesięcy temu...
  • 7 miesięcy temu...

@MieczysławS

Dzięki za odzew. Tak właśnie myślałem, żeby dozbroić zwykłe haki ponieważ mam ich najwięcej, tylko nie wiedziałem jak to będzie działać z taką dużą przerwą między sprężynką a czeburaszką.

No nic, poskracam w takim razie sprężyny, bo w tej postaci będą za długie na montaż z klasycznym hakiem i zobaczę. Jak u Ciebie się sprawdza, to może u mnie też :)

• 1 rok później...

Panowie, mógłby ktoś doradzić? Poszukuję bardzo mocnych haków offsetowych z należytym kolankiem pod 3"/4" gumy. 

Dzięki, Pozdrawiam

Owner J Hook Offset moim zdaniem działają jak powinny. Do takich gumek znajdziesz odpowiednią wielkość bez problemu. Używałem też Mustada, ale na tych Ownera miałem mniej "pustych" zacięć. Używałem ich do texas/carolina rig.

• Like 1

Owner J Hook Offset moim zdaniem działają jak powinny. Do takich gumek znajdziesz odpowiednią wielkość bez problemu. Używałem też Mustada, ale na tych Ownera miałem mniej "pustych" zacięć. Używałem ich do texas/carolina rig.

Te Ownery wykonane są z cienkiego drutu, haki znakomite, ostre ale łatwo je rozgiąć bo są wykonane z cienkiego drutu.

Jeśli mają być naprawdę mocne, to kup Gamakatsu Super Line EWG, w rozmiarach 1/0 i 2/0. to kute haki z grubego drutu, ostre i bardzo mocne.

Powodzenia

• 1 rok później...
  • 2 miesiące temu...

Niemalże identyczne jeśli chodzi o wielkość łuku haka będą Owner Rig’N Hook nr 2 i 4.

Małe i jeszcze dużo mniejsze od tych haków robią wszystkie czołowe japońskie firmy, w tym Gamakatsu, Owner, Decoy, Varivas.

Wyroby tych firm znam najlepiej.

Pozdrawiam

• Like 1

Niemalże identyczne jeśli chodzi o wielkość łuku haka będą Owner Rig’N Hook nr 2 i 4.

Małe i jeszcze dużo mniejsze od tych haków robią wszystkie czołowe japońskie firmy, w tym Gamakatsu, Owner, Decoy, Varivas.

Wyroby tych firm znam najlepiej.

Pozdrawiam

Muszę poszukać mniejszych bo w sklepach najmniejsze to 4-ki spotkałem. :angry: