Skocz do zawartości

gumowy rak

brykuspining

Rekomendowane odpowiedzi

....... No i co tam chcesz szybko kupić / sprzedać :rolleyes:.....

I o to chodzi, i o to chodzi...

W 12 minut załatwił potrzebną ilośc postów i już można.

Trzeba przyznac że nadaje się to do podwieszenia jako instruktaż - krótko, zwięźle,   a że wygląda nieprofesjonalnie.. no cóż :P

• 5 miesięcy temu...

Zastanawiam się czy nie czas już zaatakować wodę raczkami właśnie...Chyba spróbuję. Na marginesie: polecam zerknąć zainteresowanym na raczki Keitech'a - większe jak Crazy Flapper albo mniejsze modele jak Little Spider. Fajna praca, niezły smród i dużo kolorów :) .

Interesuje mnie problem  -  jak zaobserwować moment linienia raków.

Czy są jakieś symptomy , które moga o tym świadczyć?

Kilka razy przed świtem złowiłem spore  ryby na płyciznach .

Często gęsto zostałem właśnie wtedy obdarzony od nich "pawiem" z rakami.

Widać że gra warta świeczki dla ryb - były wśrod nich też sumy.

Raki w swojej ofercie ma także firma CrazyFish. Występują w długości 4cm i 5,5cm. Są nasączone zapachem. Guma miękka, dzięki temu przynęta fajnie pracuje. Nada się do zwykłej główki, można uzbroić w czeburaszkę albo zaprezentować na drop-shot. Gdyby ktoś był zainteresowany tymi przynętami (więcej info) to zapraszam na priv.

• 1 rok później...

Co do raków, jeśli trafi się w wylinkę to wszystko Ci chapnie takiego małego smakowitego skorupiaka. Szczególnie to co da radę go połknąć ;) Raki to jedne z moich ulubionych przynęt, z sentymentu zawsze mam parę skitranych. Nawet jeśli chodzi o nadmorskie klimaty. 

Wczoraj raczki otworzyły mi wodę. Próbowałem wszystkiego co miałem w pudełku i na koniec wypadu zaliczyłem kilka fajnych brań. Raczek (6,5cm) od Mikado uzbrojony w 3 gramowa główkę jigowa . Rzut, poczekalem aż opadnie do dna i prowadziłem go krótkimi i częstymi podbiciami. Udało mi się wciac kilka garbusow w tym jeden 30, i szczupak ok 60 cm.

Edytowane przez Rudy7
  • Like 1

Rzut, poczekalem aż opadnie do dna i prowadziłem go krótkimi i częstymi podbiciami.

Przy prowadzeniu Twoją metodą bardzo często trafia się przyłów w postaci karasia, przy dużo wolniejszym prowadzeniu - szuranie po dnie - czasem uda się oszukać leszcza :)

Wczoraj raczki otworzyły mi wodę. Próbowałem wszystkiego co miałem w pudełku i na koniec wypadu zaliczyłem kilka fajnych brań. Raczek (6,5cm) od Mikado uzbrojony w 3 gramowa główkę jigowa . Rzut, poczekalem aż opadnie do dna i prowadziłem go krótkimi i częstymi podbiciami. Udało mi się wciac kilka garbusow w tym jeden 30, i szczupak ok 60 cm.

Też je lubie bo są tanie a bardzo dobrze odwzorowane, niczym się nie różnią od droższych zamienników a właściwie nazwałbym je odpowiednikami no naprawdę nie ma różnicy a zamiennik jest tak jednak nacechowany negatywnie. Kiedyś raz głupi przepłaciłem i pożałowałem wracając do Mikadowskich.

a sprawdzi sie w dużych rzekach np. na sandacza ? czy ktoś próbował ?

Pewnie że da radę, grunt to dobra miejscówka, rozmiar potem kolor, w tym wypadku wydaje mi się być mniej ważny. Z własnego doświadczenia wiem, że brały mi różnie w nocy i w dzień i na mocne odblaski i na spokojniejsze. Trzeba próbować wszystkiego i wypracować swoje ulubione zestawy.

• Like 1