Skocz do zawartości

gumowy rak

brykuspining

Rekomendowane odpowiedzi

To ja dorzucę coś od siebie :).

post-63254-0-50827600-1477418203_thumb.jpg

Nie miałem jeszcze okazji wypróbować ale robi dobre wrazenie i jeszcze w tym tygodniu sprawdze je na Wiśle.

Są słone i fajnie podsmiarduja. Jeśli chodzi o pracę to wystarczy wpisać w Google "gunki boogie craw lure" i odpalić pierwszy filmik (mam problem żeby skopiować link w telefonie).

Może ktoś już miał jakieś doświadczenie z rakami gunki?

http://pleciona.pl/pl/c/Cray-Fish/2368 tutaj też macie spory wybór ;) Jak ktoś chce wieczorem jak wrócę na chatę mogę podrzucić realne fotki.

Apropos. Ubiegam pytania, nie mam tak zniewieściałej ręki, do foty zapozowała moja luba, dzielnie prezentując małych skurczybyków. Co do zapaszku, jedne śmierdziele to ulubiona zabawka naszego kota, skubaniec podprowadził mi jedną sztukę i sobie nosi. Ale niech mu będzie.

post-62994-0-01717000-1477420444_thumb.jpgpost-62994-0-82586500-1477420455_thumb.jpg

Edytowane przez Ratatata
  • Like 1

• 1 miesiąc temu...

Łowił ktoś może na takiego jegomościa? Savage gear reaction crawfish 10cm.

Wydaje się dość spory jak na okonie. Co myślicie?

Nie duży tylko okonie za małe.Spory pasiak wciąga 10cm raczka nosem.Nie mówiąc o sandaczu.

Poza tym to przynęta jak każda inna-są dni ze skuteczna ,są takie że nie.Jeśli ktos pisze że "rzuciłem kilka razy ale bez efektów" to niech pomyśli ile pustych rzutów miał z kajtkami...

Używam kilku rodzajów ale na pewno od Storma z grzechotka dają efekty.

Edytowane przez olabo
  • Like 1

Ja stosuję raczki od Reins-a. Bardzo łowne ale jak to bywa z japańskimi silikonami, nietrwałe.

Te od Marcina @cyprysa19 wyglądają na wierną kopię . Ale rzeczywiście oryginały są świetne . Często po konkretnym strzale brakuje szczypiec prawych lub lewych niestety . A tak w ogóle to w śmierdziuchowej klasyce nieodmiennie rządzi crazy flapper 2,8" i mały pajączek - ale to już chyba stawonóg  :D .

Swego czasu bardzo dobrze sprawdzał się najmniejszy raczek Relaxa . Zwłaszcza póżną jesienią i na przedzimiu . Uzbrojony w 2 gr główkę , rozedrgany szczytówką praktycznie w miejscu , pozostawiany na dłuższą chwilę prowokował pasiaki do pięknych strzałów pomimo zimnej wody i braku pracy własnej .

Edytowane przez malinabar
  • Like 1