Skocz do zawartości

Jaka kurtka na okres jesienno-zimowy?

puszek7

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem brytyjską Musto Channel. Wkrótce testy na deszcz. Miałem wybór Musto i Henri lloyd. Musto wygrała w sklepie.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Kurtki żeglarskie są solidnie wykonane i fajniejsze od wędkarskich 

Najważniejsza sprawa to klejone szwy, reszta to kwestia gustu  B) 

• Like 1

Nowe modele kombinezonów RAPALA.  Widać logo firmy na kombinezonie  ;)

Tak myślałem ale pytanie się nasuwa czy jest to dostępne czy tylko jest rozdawane do promocji . Pytam bo w Normarku tego nie znalazłem . I żadnych informacji , rozmiarów itd . Ktoś tym handluje ktoś testował . . Jest opis w katalogu ale ogólnie . 

Edytowane przez neor

• 3 tygodnie później...

Hmm miałem go 3 razy na sobie... wędkowałem na początku roku więc musiałem założyć bieliznę termoaktywną i polar bo jak wiadomo nie jest to odzież typowo na zimę. Raz była delikatna mżawka, ubranie nie przepuściło ani kropli. Jak jest przy ulewnym deszczu ciężko powiedzieć ale raczej szybko się nie podda

Panowie, gdzie kupię niedrogo kurteczkę na zimniejsze dni ? Fajnie jakby wytrzymała chociaż lekki deszcz. Chodzi mi o coś budżetowego. Do głowy przychodzi mi tylko decathlon, może ktoś poleci coś konkretnego?

mutex/ocfipreoqyfb/mutex

Edytowane przez granvorka

• 10 miesięcy temu...

Witam kolegów przymierzam się do zakupu kurtki na jesień i tyłka na łódkę może ktoś coś przerabial ma spore doświadczenie w tym temacie. Mam kolet effzett techical Ale chce kupić sama kurtkę taką do pasa. Będę wdzięczny za jakie kolwiek podpowiedzi

Wchodzisz w dział "Odzież wędkarska", w wyszukiwarce wpisujesz "kurtka" i tadaam:

https://jerkbait.pl/topic/47094-jaka-kurtka-na-okres-jesienno-zimowy/?hl=kurtka

https://jerkbait.pl/topic/69209-kt%C3%B3ra-kurtka/?hl=kurtka

czytasz tematy, jak jeszcze coś Cię interesuje podpinasz się do istniejącego, powodzenia.  wink.png

Edytowane przez Pavko

• 5 tygodni później...

też patrzyłem, thermo wiem że daje radę bo kolega ma i pływał ze mną w niezłą ulewę na Drużnie i jedyny z 4 osób był suchy.Black Savage bardziej mi się podoba ale czy jest również niezawodny? Proszę o opinie osób które go użytkują bo czasu mam max tydzien na zakup.

też patrzyłem, thermo wiem że daje radę bo kolega ma i pływał ze mną w niezłą ulewę na Drużnie i jedyny z 4 osób był suchy.Black Savage bardziej mi się podoba ale czy jest również niezawodny? Proszę o opinie osób które go użytkują bo czasu mam max tydzien na zakup.

A jak wypada rozmiarówka savage gear'a? Bo ciężko tabelę wymiarów w sieci znaleźć. Chodzi mi przede wszystkim o portki :-)

Nie wiem czy nie zawodny ale na pewno wygodny i funkcjonalny,jak na razie jestem zadowolony z zakupu ,mimo ,że jeszcze mocnego deszczu nie przeżył :-)

Ja zainwestowałem w zestaw tego summita co go Kuba poleca na 4 stronie tego wątku. Testy już w tym roku, ale że ja mam zaufanie do ciuchów z wojska to sądzę, iż się sprawdzi. Pod spód zapoda się jakąś wełnę albo bieliznę termiczną z jakimiś spodniami i mam nadzieję, że będzie dobrze.

Edytowane przez SlawekNikt

Kurtka i spodnie z serii Black Savage wspomniane na poprzedniej stronie przeszły w weekend chrzest bojowy na Lubniewickich jeziorach na zawodach Manyfik. Nie było ulewnego deszczu więc w tym temacie póki co się nie wypowiem. Wiem jedno. Doskonale chronią od porywistego wiatru. Materiał jest gruby i dobrze chroni od wichury. Odzież sprawia wrażenie porządnej. Nie nasiąkała mimo, ze siedziałem na mokrym od mżawki ręczniku. Kaptur porżadny, regulowany. Zamki i suwaki dobre jakości. Póki co jest bardzo zadowolony. Pogoda, szczególnie w sobotę była bardzo kiepska. Miałem pod tym kompletem tylko bieliznę termo i nawet przez chwilę nie zmarzłem. Jeśli ubrać się na cebulę to i do 1 mrozów da to spokojnie radę. Do tego zakupiłem sobie buty militarne marki Haix - model high liablity. Miałem je po 15 godzin dziennie na nogach. Nie zapociłem nóg, mają GoreTex oryginalny. Nogi mi nie zmarzły na łódce. Są bardzo wygodne. Zgodnie z opisem w necie to najwyższa klasa tego typu butów. Srawdzą się również doskonale w brzegowych wyprawach na rzekę. Nie ma szans ich zamoczyć. Polecam taki oto jesienny zestaw.

post-62389-0-31579500-1537783160_thumb.jpg

post-62389-0-96264600-1537783166_thumb.jpg

Edytowane przez Robert Crocker
  • Like 2