Skocz do zawartości

Sznur do łowienia w morzu

kamilos

Rekomendowane odpowiedzi

Był już podobny temat - http://jerkbait.pl/topic/41616-redington-link-7-96-zestaw-na-morsk%C4%85-tro%C4%87/page-1  masz prostszy wybór bo będziesz łowił pewnie z brzegu (kamieni). Nie wiem jak ten stripet bass, zobacz kształt głowicy, poczytaj opinie na forach angielskojęzycznych, u nas mało kto taką linkę posiada, bo ryb do których jest dedykowana w Polsce nie ma (w sumie nie tylko tych...). 

Jeśli jednak ten sznur nie jest w jakiejś promocji etc., to wziąłbym jakąś dedykowaną do łowienia troci linkę- skoro takie robią i są sprawdzone, to po co wyważać otwarte drzwi?

Ja mam tą linkę ale łowić nią w Odrze w nocy . W morzu nie próbowałem.

A ja myślałem, że to moje "muszkarstwo" zmierza w nieodpowiednim kierunku :blink:  :lol:

Nie traktuj tego jako złośliwość, a po prostu zaaaaadziwienie wielkie.

Jeśli byś znalazł czas i chęć aby podzielić się doświadczeniami, niekoniecznie w tym wątku, myślę że niektórych mogło by to zainteresować.

tomaszek11

Heh moje muchowanie to dopiero raczkuje :)

Kupiłem to Rio na giełdzie bo było tanie a ja zajarany szczupakowaniem szukałem linki inter w klasie #9:). Łowię na miejskim odcinku Odry na opaska mam sporo miejsca za plecami wiec z kurczakiem 10-15 cm na pełnej rozbuchane głowicy dam rade jakieś 20 m. rzucić. Głowica ma 12,34 m.Na krótszej lince rzut wychodzą mi tak sobie. A rzucam w nocy bo po A. Żona w dzień mnie nie puszcza a B. Pracuje do 22:00-23:00. Wersja AquaLux bo taką mam ma fluorescencyjny running i przezroczystą głowice . I to by było na tyle.

Paweł.

Efekty to 2 boli ok 60 cm. Jeden szczupły i leszcz za płetwę :) Dzisiaj próbowałem tym Rio i 40+expert distance #5. Ta sama mucha na obu linkach latała tak samo daleko .Do #5 mam kiju CD nano, do #9 mam batsona RX6. CD jest szybka szczytowa, batson typowo mod/fast.