Skocz do zawartości

CORMORAN CHRONOS AL 11PiF 3000

zander_90

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie do użytkowników i posiadaczy tematowego kołowrotka. Chciałbym wiedzieć co ta maszynka jest warta. Bogato wyposażony lecz czy trwały? Wytrzyma dwa sezony? Czy nada sie do łowienia na gumy w opadzie max 4 i 15g główkę, przeciętnie 3 10g? Cena jak widać mieści się w przedziale ekonomicznym. link do strony allegro http://www.allegro.pl/item625767660_kolowrotek_firmy_cormora n_chronos_al_11pif_3000.html

CI odpowiem co prawda nie mam tego kołwrotka ale kupił mój kolega tylko 2500.Badziew jakich mało.Przed użwaniem smarowałem mu bo był suchy.Połwił nim trochę i zaczęły się luzy o ile pamiętam bazuje na plastiku.Nie kombinuj kup okumę salinę.Ja osobiście nie kupiłbym tego badziewia.

No szanowni koledzy! Nikt nie łowi na ten kołowrotek? Nikt nie miał przelotnie nawet w rękach Embarassed ?

Czesc Zander 90

Robiac porzadki znalazlem w gazecie Blinker(2/2007) test prawie tego samego kolowrotka o ktory pytales, Chronos AL 11 PiF 3500 Daiwa-Cormoran. Kolowrotek testowany byl przy polowie dorszy,belon i Meerforellen(chyba srebrniaki) w Baltyku.

W tescie pod uwage wzieto trzy kryteria;

- wyposazenie

- test praktyczny

- cena/jakosc

Za wyposazenie i w tescie praktycznym przyznano ocene b.dobra.

Za cene w stosunku do jakosci kolowrotek otrzymal ocene wyrozniajaca. W wolnym handlu cena wachala sie w granicach 95 do 120 €. (2/2007)

Rozmiary: 2500,3000,3500,4000

Od siebie dodam, ze firma Daiwa w tanszym segmencie kolowrotkow, sprzedaje kolowrotki tej samej wielkosci o roznej pojemnosci szpuli. Czyli kupujac kolowrotek w rozmiarze 3000 ,kupisz mniejszy kolowrotek z pojemniejsza szpula.

Pojemnosc: 125m/0,25mm do 160m/0,35mm

Przelozenie: 5,2:1 (2500 i 3000)

lub 4,8:1 (3500 i 4000)

Wyposazenie:

Obudowa wykonana z Duraluminium, 9 nierdzewnych stalowych lozysk, nierdzewne stalowe zebatki, dwie aluminiowe szpule, itd.

Z opisu widac juz, ze kolowrotek ten to nie Penn, ktorego cecha szczegolna sa wnetrznosci wykonane z mosiadzu.

• 4 lata później...

No tak zapomniałem że ośka jest wspawana w pinion i siedzi sztywno a idioci z daiwy i shimano nie mają co robić więc bez sensu wymyślają różnego rodzaju opcje podparcia suwaka...... pewnie taki chwyt marketingowy.A tak na marginesie to nie każdy pinion ma równą średnicę wewnętrzna na górze i na dole ;)

• 2 tygodnie później...