Skocz do zawartości

Wędka na szczupaka i sandacza

tik_tak275

Rekomendowane odpowiedzi

Kup Fenwicka :ph34r:

Wiesz nie miałem nigdy. Mam muchowke od nich. Wydaje się solidna... ale używana 2 razy... Czekam na Tomka aż wróci z Ire to będzie może jej czas... jakoś do fenwicków mnie nie ciągnie.

A sugerujesz ze lubią strzelić ??

A może Inazuma od Mikado? Zarówno szczupłego jak i zeda ogarnie a i na przynęty trochę zostanie...

Mam zakupioną tu na forum Inazumę 2,4 do 35 g i jest to super uniwersalny kijek który spełni wszystkie wymagania autora no chyba, że producent za mało high end-owy  ;) 

Nie wiem jak u Was ale zdarzyło mi się i kolegom pare razy złamać TD. Czy to silver Edition, czy to morski kij czy zwykła seria. Kolega z pracy sam złamał 3 sztuki TD, w tym ze dwie na rybie. Znajomy właściciel hurtowni wędkarskiej ze Szczytna gdy jechał z kumplami do Szwecji, to wcześniej zamawiali po dodatkowej szczytówce to Team Dragonów więc o czymś to świadczy. Ale skoro Wam się trafiło dobrze, to gratuluję udanych serii  :)

Mi strzelił model 7-28g przy zacięciu sandacza. Strzelił jak zwykła zapałka  :D

Mialem ba mam dalej tylko przerobionego td 3-14 pod klenie i jazie - kij bajka i jakos nie moge go zlamac... Wszystko da sie zlamac fenwicki st croix megabassy ale szczerze nie widzialem nikogo, osobiscie nie znam komu td lamaly sie jak zapalki.

• Like 1

Powiem więcej. Miała pewnie ze sto różnych modeli wedek w swojej krótkiej karierze wędkarskiej. Od jaxona po pracowniane...Żadna nie pękła / złamała się bez mojej pomocy.... nie wiem co ma wpływ na większość urazów . Ale myślę że w 90 % nieprawidłowe obchodzenie się ze sprzętem. Wiadomo trafiają się wady fabryczne bo to nie uniknione przy masowe produkcji...

• Like 1