witek Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 Dzisiaj na Syrsan Korsarz trafił 90 i 101 cm.... Nareszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawekg Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 Czy wszyscy to byli szwedzi, to faktycznie nie wiem, ale na dwóch łódkach z 7, w okolicy których pływałem na pewno nie byli to Niemcy. Troszkę tam języka niemieckiego pamiętam i nie byli to z pewnością sąsiedzi z zachodu. Choć faktycznie w zeszłym roku jak byłem nad Torrons widziałem Helmutów strasznie łupiących ryby. A mówią, że polacy to mięsiaże !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cardinal C4 Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 Trzymajmy się tematu ... Wiele osób wybiera się do Szwecji (jak co roku) i czekają na rzetelne informacje. Najważniejsze to gdzie, jak, przy jakiej pogodzie ... Sensacje w rodzaju podobno Heniek złapał 101 to sieczka, szkoda na to czasu.W te wyjazdy wkładamy wiele wysiłku, energii, pieniędzy. Szwedzi nie są dobrodusznymi naiwniakami lecz Vikingami biznesu i chcą wycisnąć z nas maksimum. I niech wyciskają, jeśli jest ryba, łowiska są zadbane itd. a w dużej mierze stanowia o tym rozpoznania dokonane przez wyjeżdżających - jakoś zawsze trochę bardziej pesymistyczne (i prawdziwe!), niż reklamowe trąby polskich czasopism wędkarskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 Wczoraj dostałem smsa od Hlehe...Dzisiaj 101 Bez komentarza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ender Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 W sumie słuszna uwaga, chociaż ciekawość co inni połowili też jest.Podczas naszego wyjazdu trzeba było szukać dość rozległych płycizn, do 2 m głębokości i koniecznie z roślinami które dość wysoko rosły nad dnem - tam siedziało naprawdę sporo ryb. Przy trzcinach lub na płyciznach porośniętych tylko przy dnie lub gołych skałach z glonami były pojedyncze sztuki. Osobiście łowiłem na jerki, chociaż kolega z łódki złowił tyle samo na lekko obciążone gumy. Kolor jerka - green tiger - atakowały go z kilku metrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seam Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 Hol szczupaka z Vasterviku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 A my we trzech :djak zwykle bywa nie obyło sie bez problemow z urlopem ale Wierzbolek jest z nami,chura wypływamy jutro ze Swinoujscia-kierunek Motala,jezioro Vatern i Roxen no no no.zobaczymy co w wodzie piszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 Połamania eh....że też mój wyjazd nie doszedł do skutku... ale za rok na bank atakuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 dzieki Kamilek jakas mała relacje zdam,moze jakies foto.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierzbolp Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 hahaha salmon1977, napięcie rośnie. jutro wypływamy ))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 A my dopiero w następną niedzielę... Ale za to na 2 tygodnie A w drodze szwedzkie pstrągi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seam Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 Czy ktoś Was wypływa 29 maja z Gdańska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwitkow Opublikowano 23 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 My wypływamy 30 maja z Gdyni.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierzbolp Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 my dziś wypływamy 23.05.09r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 W końcu dotarłem,,warunki były ciężkie, co chwile zmieniający się wiatr i pogoda,ryby były wszędzie i nigdzie,prawie wszystkie duze ryby złapaliśmy między 2,5-4m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 ...prawie wszystkie duze ryby złapaliśmy między 2,5-4m. Czy ja wiem ... 2 metrówki padły na wodzie 0.5-1m no i większość 90'aków także.Co potwierdza to, że ryby były wszędzie tylko, że bez zgrupowań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 Hm,jeśli chodzi o ryby +100 to spora cześć padla na wodzie jak napisałe a co do +90 tu bym polemizowal,myśle ze bylo w granicach 50/50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 Tommek, napiszecie coś na stronę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 Wczoraj nasza ekipa wróciła z Gamleby w składzie :Analityk, Gaweł, Radek oraz Ja. Podczas pobytu nasza czteroosobowa załoga złowiła 232szt szczupaka . Padła jedna metrówka Jacka , Pawłowi zabrakło 8mm do upragnionego szczęścia. Kilka ryb powyżej 90cm oraz kilka osiemdziesiątek, około 80% ryb była w granicach 60-80cm. Ryby brały w zatokach na płytkich blatach mocno porośniętych roślinnoście na głebokości max 2,5m. 90% ryb padło na wahadłowki typu Alga i Mors w rozmiarze twa lub trzy, prowadzonych szybkim tempem. Pogoda, zwariowana kilka razy dziennie padał deszcz, raz grady, ciągłe zmieniała się siła i kierunek wiatru. Temperatura wody w dniu przyjazdu 10 stopnie, na koniec w płytkich zatokach dochodziła do 15 stopni. Ryby całkowicie ignorowały gumy, kilka sztuk padło ona jerki oraz obrotówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korsarz Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 I po wyjeździe. Cóż to był za tydzień Ciężko było znaleźć rybę i dużo trzeba było pływać (co przy łupince z 4 konnym motorkiem było katorgą). Ale się udało. Rybek padło dużo a Daniel Hlehle pobił wszelkie rekordy:) Dzięki chłopaki za wspaniałą przygodę. Z Wami mogę jechać wszędzie:)I dziękuję też współtowarzyszowi na łupince. Krzysiu znakomity z Ciebie kompan! Postaram się spłodzić jakąś relacyjkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 Postaram się spłodzić jakąś relacyjkę Poprosimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 Obiecałem, to napiszę. Mam już nawet w głowie nieco ułożone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr zamiara Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 Zacznij tak: Gdy wreszcie po szwedzkiej stronie oceanu przestało promem rzucać, zwróciłem uwagę na fakt, że we wszystkich zabranych z domu torbach miałem jedynie piwo, wódkę i wino. Torby z kołowrotkami i woblerami ostały się w przedpokoju... co miało bezpośredni wpływ na ostateczny rezultat naszej eskapady... itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 tak dobrze nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 Opublikuję błyskawicznie i będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi