kruz Opublikowano 15 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 A ja już za 3 godzinki będę w wesołym samochodziku kierującym się wprost na szwedzkie metrówy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 15 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 O tej porze roku już dużo informacji spływało od ekip przebywających na szczupakowaniu w Szwecji. Ten rok jakiś cichy. Ciekawe kiedy worek się rozsypie. Ja coś czuję, że teraz zaczynają szczupłe nieźle żreć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2009 Masz racje Slawku . Z zapowiedzi widac ze nastapil Potop ale naszych na Szwecje . Zobaczymy lada dzien jak im idzie . Z tego co pamiecia siegam to maj i wyprawy do Szwecji byly zawsze glownym punktem programu kiedys na Salmo teraz na Jerkbait . Oby tylko nie zabraklo im animuszu i zapalu w wedkowaniu , robieniu zdiec , opisywaniu przygod . No to czekamy .......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2009 Ano czekamy na artykuły, zdjęcia, wieści. Jednym słowem - chwalić się (a... to dwa ) PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Wczoraj wieczorem Daniel (forumowy @hlehle) podesłał mi sms-a:Hejka, dzisiaj trafiłem 90 i 101 na pullbait`a.Więc coś już połowili ... Jak ja im zazdroszczę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Super i gratulacje! Dobre wieści - też zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Najnowsze wieści z nad zatoki Syrsan. Hlehle dziś już złowił 100 i 104; Tommek 100. A mówili, że tam już nie ma ryb... <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 A Korsarz ponoć 93 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Najnowsze wieści z nad zatoki Syrsan. Hlehle dziś już złowił 100 i 104; Tommek 100. A mówili, że tam już nie ma ryb... <_< No to Hlehle się rozbujał . Już 3 metrówki.... Jeżeli o wszystkich (4) była mowa to 75% metrówek złowił Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ender Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Witam,jako nowo zarejestrowany forumowicz.Tydzień temu wróciliśmy ze Szwecji, łowilismy na szkierach.I było tak sobie. Na osobę złowiliśmy od 30 do 40 szczupaków,z tym, że największy to miał około 76 cm, tylko kilka było powyżej 70 cm, wiekszych mimo zrobionych kilometrów brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 My wrócilismy wczoraj, choc nie ze szkierów a z jeziora. Jak zwykle warunki sa nieprzewidywalne - z jednej strony kwiecien byl wrecz upalny jak na Szwecje (do 20st) i szczupak zszedl glebiej. Myslelismy zatem, ze na szkierach go nie bedzie juz wcale, jednak widok wedkarzy w Karlskronie lowiacych sledzia z mola zdecydowanie temu przeczyl, a co sie potwierdza w doniesieniach powyzej. Ryby zatem beda i trzeba tylko czekac na newsy. I dla tych co dopiero jada tez nie powinno zabraknac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ender Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 a jesli mogę wiedzieć, jak wyniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr zamiara Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Koledzy tam są i meldują, że ryba jest... największy miał 110 cm... Chamy, nie ma co mówić... Wybiorę się tam we wrześniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 a jesli mogę wiedzieć, jak wyniki?Jesli to pytanie do mnie , to z jednej strony znakomite, bo dwie lodzie mialy przez tydzien dobrze ponad 120 ryb. Z drugiej strony kiepsko, bo nie bylo literalnie zadnej metrówki, a najwieksza ryba miala 94cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Wieści z Syrsan. Właśnie dzwoniłem do Hlehle. Przed chwilą złowił 99 cm Co było wczoraj i dziś do południa nie wiem, ledwo go słyszałem, problemy z zasięgiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Podobno coś organizacyjnie nie halo. Ale poczekajmy na powrót ekipy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Ale jakbym złowił 90, 99 i 3 metrówki to bym nie narzekał na organizację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Jak przyjadą to opowiedzą... Albo i nie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ender Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 Dokładnie, u nas też gdyby była chociaż jedna metrówka wyjazd już byłby udany. Tym bardziej że z przystani wypływało codziennie z 10 łódek i nikt nic większego nie miał. Szwed już przy wyjeździe powiedział że duże samice zaraz po tarle popłynęły do morza i złowienie ich jest niemożliwe ( mógł to od razu powiedzieć ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 Jak pisalem powyzej, nie wierze w to. Skoro przy takim molo w Karlskronie jest sledzia na kopy, po co duzy szczupak mialby wyplywac? Zeby poscic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ender Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 od Karskrony bylismy 250 km na północ, i ani widu śledzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 Może na molo są karmione i dlatego pływają a 250 kilometrów dalej tylko sztuczności do wody wpadają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawekg Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 Witam kolegów,byliśmy nad Syrsan w terminie 02.05-09.05.2009 r.Byliśmy nad Syrsan po raz pierwszy. Z rybkami było tak sobie. Złowiliśmy w 5 około 70 sztuk szczupaka (jeden 108 cm, pare 90-tek, trochę 80-tek,reszta to śledzie 60-75 cm), trochę okoni i 2 sieje na robaka . Płoć nie była jeszcze do końca wytarta. Próbowaliśmy łowić w okolicy tarlisk płoci, ale niestety jakoś nie mogliśmy tam namierzyć szcupaka (pojedyncze sztuki). Był w okolicy mostu, ale teren ten był oblegany przez Szwedów łowiących na żywca. Efekty mieli naprawdę imponujące. Niestety większość sztuk po zrobieniu zdjęć, pale w łeb , trafiała do szweckiego wora. Jakoś mi się kłóciło to, z obowiązującą zasadą No kill nad Syrsan, ale pewnie co wolno wojewodzie , to nie tobie smrodzie. Szkoda, bo jak tak dalej Szwedzi będą łupić, to i tam nie będzie po co przyjeźdzać. Warunki naprawdę super, łódki bardzo dobre i gospodzarze mili.Polecam wędzonego łososia od Petera (gospodarz). Sam wędzi, ale nie łapie.Poza tym, widoki piękne. Polecam. W przyszłym roku też jedziemy z kolegami !!!! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seam Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 Niestety potwierdzają, to niektóre filmy zamieszczane przez Szwedów na youtube. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 Pewny jesteś,że to byli Szwedzi,a nie np.Niemcy?Byłem kilka razy i jakoś nie widziałem Szwedów mięsiarzy,może akurat patrzyłem w drugą stronę.Faktem jest,że na wielu wodach w Szwecji szczupak traktowany jest jako szkodnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi