brykuspining Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Idzie zima a nad wodą mi już ręce zamarzly używacie rękawiczek wędkarskich czy zwykłych byle jak najcieplej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 (edytowane) ... Edytowane 24 Października 2014 przez Pasta 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek245 Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Ja cały czas trzymam ręce w kieszeni..... 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Jeśli chcesz czuć brania, szczególnie te z opadu, to musisz zainwestować. Bierz tylko te z "fishing" w nazwie. Specjalne włókno użyte do ich produkcji przewodzi drgania, niczym Phoenix na tytanach. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrrd Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Jaużywamlekarskichijestoknicniemarznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Jeśli chcesz czuć brania, szczególnie te z opadu, to musisz zainwestować. Bierz tylko te z "fishing" w nazwie. Specjalne włókno użyte do ich produkcji przewodzi drgania, niczym Phoenix na tytanach.tak tak czytałem coś o tym....te włókna mają w swojej strukturze tubę rezonansową.podczas brania sandacza czuć mrowienie w prawej dłoni;) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Ja cały czas trzymam ręce w kieszeni.....Nooo, jak ryby nie biorą zawsze można się pobawić... 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Pamiętaj tylko żeby nie wybierać tych z napisem "Ice fishing" jeśli nie łowisz z lodu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 w decathlonie maja byc w super ofercie komplety zimowych rekawiczek i nakolannikow rapali, calosc w bialym kolorze, bardzo praktyczne przy zimowych podchodach za kleniem czy wiosennych za pstragiem - ryb nie plosza i nie zostawiaja sladow na sniegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Odciski na śniegu zostawiają tylko go nie zabarwią . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras1975 Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 (edytowane) Najlepszy sposób na utrzymanie ciepłoty dłoni, to rozgrzewka przez tzw "zabijanie" o plecy, trzeba co jakiś czas robić przerwę w wędkowaniu i machać rękoma tak, jakby się chciało klepać po łopatkach. Nawet najlepsze rękawiczki czasami nie dają rady, a taka rozgrzewka na 100% działa, krew napływa aż po końcówki palców i po kilku minutach jest naprawdę ciepło. Trzeba tylko starać się utrzymać dłonie w miarę suche. Może korzystając z okazji zapytam, czy robił ktoś przeróbki świdra na większe średnice? Chodzi o to, że mam 150 i myślę, żeby może dorobić noże dłuższe na wymiar powiedzmy 180-200 bez poszerzania "żmijki". Próbował ktoś takich przeróbek? Odpowiedź może być na priv. Dzięki z góry. Edytowane 24 Października 2014 przez Iras1975 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darks86 Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Zwyczajne pytanie, a masa nieudanych pseudo kabareciarzy się znalazła... Rękawiczki wędkarskie od klasycznych różni parę detali: - "odciągane" (zdejmowane) po 3 paluchy od każdej rękawiczki, chociaż bywają też modele z permanentnie uciętymi końcówkami - neopren, przynajmniej od wewnętrznej strony dłoni - mamy więc spokój z przemoczoną rękawiczką podczas np. odhaczania zaczepów w kotwiczek; podebranie ryby też nas nie załatwi - zwykle jakieś rodzaje gum/skórek itp. w celu poprawienia uchwytu Niestety rzadko kiedy trafia się, aby takie rękawiczki były równie "ciepłe", co dobre polarowe rękawice kupione w sklepie turystycznym. Obecnie użytkuję rękawiczki Mikado i przy temperaturze odczuwalnej bliskiej 0 jest ok. Obawiam się jednak, że temperatury mocno ujemne sprawią, że będę musiał poszukać innego rozwiązania. Polecam przetestować samodzielnie temat - koszt wędkarskich rękawiczek z neoprenem to około 30-45 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Polecam poszukać czegoś z membraną thinsulate. Mam zwykłe polarowe z takową i chociaż juz mocno zużyte to lepiej trzymają ciepło niż nowe bez membrany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Polecam poszukać czegoś z membraną thinsulate. Mam zwykłe polarowe z takową i chociaż juz mocno zużyte to lepiej trzymają ciepło niż nowe bez membrany.Thinsulate to prędzej włóknina ocieplająca niż membrana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Zwał jak zwał, ważne że spełnia swoje zadanie. Sam tego nie wymyśliłem, spotkałem się z nazwą membrana thinsulate i dlatego tak napisałem.Z czystym sumieniem mogę jednak polecić. Różnica miedzy rekawicami z thinsulate a bez jest dla mnie wyraźnie wyczuwalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 W Lidlu na dniach mają być rękawiczki z tą włókniną/membraną za ok 23PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blue_kos Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 Ja używam,http://www.sklepy24.pl/sklep/bolw_pl/produkt/mikado-rekawiczki-polar-czarny-rozm-l/4314 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 tak tak czytałem coś o tym....te włókna mają w swojej strukturze tubę rezonansową.podczas brania sandacza czuć mrowienie w prawej dłoni;) :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buszmen Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Thinsulate to prędzej włóknina ocieplająca niż membranaPolać mu dobrze gada - to są cienkie włókna , więc potrzeba ich więcej na gram materiału , a więc między tymi włóknami jest więcej ogrzanego powietrza - coś a'la ubierania się na cebulkę , kilka warstw odzieży lepiej grzeje jak jedna gruba warstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
womar Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Proponuję 2-3 pary polarowych z decathlona, po 8zł para.Polarowe będą cieplejsze niż jakikolwiek neopren i komfortowo się w nich rzuca. A jak przemokną, to wymieniasz na zapasowe. Zawsze miałem problem z marznącymi rękoma, ale powyższy patent rozwiązał problem. Dodatkowo, jeżeli łowię z pływadła (nie napisałem dokładnie do czego ich potrzebujesz) jako uzupełnienie mam grube (zimowe) rękawice z goretexem, które zakładam na czas (szczególnie dłuższych) przelotów w ślizgu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tresor Opublikowano 4 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2019 Nie znalazłem tematu pytam tu. Wczoraj miałem przeloty pontonem po 6km w jedna stronę. Mgła i ok -2 we wszystko było mi ciepło po za oczami i okolicami. Pytanie używacie jakiś googli na czas przelotu? Tak myślę czy narciarskie by się spisały? Nie mam owiewki, daszek to tez nie moja bajka. Został jeszcze prawie miesiąc pływania... Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 4 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2019 Zdecydowanie narciarskie najlepsze, ciepło i nie zaparują 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 4 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2019 I na lodzie podczas piździawy można wykorzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tresor Opublikowano 4 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2019 Właśnie tak sobie myślałem aby wykorzystać je również na nartach których chce spróbować pierwszy raz po sylwestrze. A co do lodu u nas na dzikim zachodzie PL lód to mamy w zamrażalniku... Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 5 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2019 U nas w kujpomie też nie jest lepiej, ale trzeba mieć nadzieję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi