Skocz do zawartości

Lakierowanie omotek

Rekomendowane odpowiedzi

U-40 to jeden z najlepszych lakierów do omotek jest na tyle gesty ze zostaje w miejscu zaznaczenia to znaczy nie przelewa się nawet po rozgrzaniu, wiec niema obawy ze wleje się do środka ale ważne żeby wedka w suszarce była w poziomie, po 3 godz krecenia popraw lakier wykałaczka bo ma tendencje do zbierania sie w środku omotki, potem podgrzej zapalniczka zeb sie równo rozłożył lakier po chwili złapie duża gęstość i już tak zostanie ,po następnej godzinie można wyłączyć suszarkę

• 3 tygodnie później...

Witam.

Zmontowałem sobie przyrząd do lakierowania omotek.Wszystko ładnie pieknie gdyby...no właśnie.

Po równomiernym nałożeniu lakieru, po kilku minutach obracania się blanku (ok.14 obr.na min.)można zauważyć że lakier zlewa się z obu stron w stronę środka omotki i powstaje w tym miejscu zgrubienie.Proszę o porade co może być przyczyną takiego zjawiska.

Lakier zawsze schodzi z krawędzi omotek, nie wystarczy włożyć kij w suszarkę i zalakierować,w zależności jakiego używasz lakieru,to przed sieciowaniem należny poprawić lakier np.wykałaczka i podgrzać lakier ładnie się rozłoży,i dosc szybko zgęstnieje ,ale musisz na zasadzie prób sprawdzić po jakim czasie lakier jest gesty na tyle żeby dal sie poprawić ,bo jeśli będzie zbyt gesty to nie da się już rozrzedzić przez rozgrzanie

• 1 rok później...

Witam.

Mam pytanko, a mianowicie zapomnialem o odtłuszczeniu blanku w miejscach gdzie położyłem omotki, czy to jest jakiś wielki problem ? Czy muszę zrywać omotkę czy jest jakiś sposób zeby teraz odtłuścić? Mam juz gotowy kijek gotowy do lakierowania i właśnie mam dylemat :( Czym Odtłuszczacie ?

Pozdrawiam Robert.