Sławek Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Oczywiście interesujących spinningistę . Najlepiej aktualnych i z pierwszej ręki (proszę o nieodsyłanie mnie do stron gdzie ostatnie aktualizacje i wpisy są roczne i turystyczne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Chciałbym się upewnić czy chodzi Ci o Selment czy Szelment Wielki w pobliżu Suwałk.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 18 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 O ten w pobliżu Ełku , czyli Selment... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Selmentu nie znam ale z opinii zasłyszanych od innych wędkarzy to raczej jeziora bym jakoś szczególnie nie polecał.Jak w okolicach Ełku, to polecam jez.Łaśmiady.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Łaśmiady?? Przecież tam już 20 lat temu nawet krąpie wyłowili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Skoro tak mówisz Witek to pewnie tak jest i niech tak zostanie...Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 18 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Kolejny post, kolejny i wiem coraz więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubson Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Sławku, może wiele nie pomogę, ale zawsze to coś... Co prawda byłem nad tym jeziorem chyba dwa lata temu, ale nie sądze żeby zmieniło się coś na lepsze Generalnie na tydzień pływania we trzy osoby wyniki były mizerne, jakiś kontakt ze szczupaczkiem (pistolet) no i oczywiście okonie, jeśli chodzi o ilość to może jeszcze nie powinienem marudzić, ale jeśli chodzi o i wielkość...hmmm...lepiej nie będę pisał ... Nasza smutna szara rzeczywistość... PozdrawiamKuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Często jeżdżę do Ełku i kilka razy wziąłem ze sobą wędkę. Chodziłem z brzegu i tylko jeden okonek się trafił. Z zasłyszanych opinii w miejscowych sklepach prawie nikt tam nie łowi. Dużo osób jeździ do Orzysza, Grajewa, Na Śniardwy. Przez kilka wypadów spotkałem kilku spławikowców, którzy również narzekali na brak ryb i bodajże dwie łódki z malutkimi okonkami. Teraz na środku postawili fontannę, więc osobiście wędkowanie na tym jeziorze odpuszczam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 18 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Dziękuję - to chociaż jakieś konkrety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 To bedzie tylko moja prosba, ale jakos czuje ze wypowiem sie w imieniu wiekszej grupy : Dekosz, zrob fotki tej fontanny i wstaw- nawet jak bedzie z telefonu, a fontanna bedzie niewymiarowa Jakos nigdy nie widzialem jeszcze takiego tworu. Dzieki z gory Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Fontanny przecież w modzie . Ostatnią taką, to zdaje się w Kołobrzegu, na środku Parsęty widziałem. Normalka jak ryb nie ma a Związek prężny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Widzisz Waldku, ja nigdy nie bylem nad Parseta. Ani w Kolobrzegu Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Kołobrzeska całkiem całkiem. Sorki za OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 TO w rzece stoi ??? + <_< Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubson Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Kołobrzeska całkiem całkiem. Sorki za OT Ale chociaż woda jest dobrze natleniona Może niedługo postawią takie na Warszawskiej Wiśle, najlepiej kilka żeby tor wodny wyznaczały A tak na poważnie, dla mnie to jest chore. PozdrawiamKuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 19 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Często jeżdżę do Ełku i kilka razy wziąłem ze sobą wędkę. Chodziłem z brzegu i tylko jeden okonek się trafił. Z zasłyszanych opinii w miejscowych sklepach prawie nikt tam nie łowi. Dużo osób jeździ do Orzysza, Grajewa, Na Śniardwy. Przez kilka wypadów spotkałem kilku spławikowców, którzy również narzekali na brak ryb i bodajże dwie łódki z malutkimi okonkami. Teraz na środku postawili fontannę, więc osobiście wędkowanie na tym jeziorze odpuszczam Pozdrawiam To, że na Ełckim jest fontanna to wiem, bo widziałem, ale na Selmencie też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Upss :blush:Ale gafa pomyliłem jeziora Ps. Guzu fontannę możesz zobaczyć pod tym linkiem http://www.garnek.pl/ona12/5240547/fontanna-na-jeziorze-elk A jak będę w Ełku postaram się zrobić fotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Dzieki Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sadam14 Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Witam. Wybieram się nad to jezioro do miejscowości Makosieje czy mógłby ktoś podpowiedzieć, czy warto zabrać tam spinning ? Mile widziane inne informacje o tej wodzie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos1988 Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 ja osobiście jako małolat łowiłem często na tym jeziorku,w pobliżu wioski Łoje,pamietam kapitalne wzdręgi na kukurydze,niezadko w granicach 0.7-0,8kg.Jest tam też podwodna droga z przed wieków,łączaca sie z pólwyspem ,teraz znajduje sie pod wodą na gł.ok 2-3m.Można tam trafić było ładnego okonia 0,5kg i wiecej na żywczyka.Osobiście łowiłem dużo białorybu bo o spiningu nie mialem zbytnio pojęcia.Jednego razu zaczepiłem o siatkę nie wiem czy rybacka, ale nie była oznakowana, to co w niej było,pozostało w mojej pamięci ponad kilogramowe okonie jeden przy drugim jakby szły stadem,najwieksze po około 1,4kg.Ryba była jak jest teraz nie wiem,to co pisałem było około 8-10lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Pozwolę sobie pobawić się w archeologa Może ktoś ma jakieś świeże informacje nt. Najprawdopodobniej spędzimy tam kilka dni na koniec lipca (wypad czysto rekreacyjny), zastanawiam się czy w ogóle zabrać ze sobą jakiegoś travelka...Eldorado się nie spodziewam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Houdini Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Witam, Podłączająć się do tematu... Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć o jeziorze Sunowo? Czy można tam jeszcze coś połowić na spining? Ostatnimi czasy spędziłem tam kilka godzin, ale efekty mizerne. Planuję na pewno jeszcze się tam wybrać w listopadzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi