Skocz do zawartości

Selment Wielki - poszukuję informacji

Sławek

Rekomendowane odpowiedzi

Sławku, może wiele nie pomogę, ale zawsze to coś...

Co prawda byłem nad tym jeziorem chyba dwa lata temu, ale nie sądze żeby zmieniło się coś na lepsze :(

Generalnie na tydzień pływania we trzy osoby wyniki były mizerne, jakiś kontakt ze szczupaczkiem (pistolet) no i oczywiście okonie, jeśli chodzi o ilość to może jeszcze nie powinienem marudzić, ale jeśli chodzi o i wielkość...hmmm...lepiej nie będę pisał ...

Nasza smutna szara rzeczywistość...

Pozdrawiam

Kuba

Często jeżdżę do Ełku i kilka razy wziąłem ze sobą wędkę. Chodziłem z brzegu i tylko jeden okonek się trafił. Z zasłyszanych opinii w miejscowych sklepach prawie nikt tam nie łowi. Dużo osób jeździ do Orzysza, Grajewa, Na Śniardwy. Przez kilka wypadów spotkałem kilku spławikowców, którzy również narzekali na brak ryb i bodajże dwie łódki z malutkimi okonkami. Teraz na środku postawili fontannę, więc osobiście wędkowanie na tym jeziorze odpuszczam :angry:

Pozdrawiam

Często jeżdżę do Ełku i kilka razy wziąłem ze sobą wędkę. Chodziłem z brzegu i tylko jeden okonek się trafił. Z zasłyszanych opinii w miejscowych sklepach prawie nikt tam nie łowi. Dużo osób jeździ do Orzysza, Grajewa, Na Śniardwy. Przez kilka wypadów spotkałem kilku spławikowców, którzy również narzekali na brak ryb i bodajże dwie łódki z malutkimi okonkami. Teraz na środku postawili fontannę, więc osobiście wędkowanie na tym jeziorze odpuszczam :angry:

Pozdrawiam

To, że na Ełckim jest fontanna to wiem, bo widziałem, ale na Selmencie też?

• 1 rok później...
  • 2 miesiące temu...

ja osobiście jako małolat łowiłem często na tym jeziorku,w pobliżu wioski Łoje,pamietam kapitalne wzdręgi na kukurydze,niezadko w granicach 0.7-0,8kg.Jest tam też podwodna droga z przed wieków,łączaca sie z pólwyspem ,teraz znajduje sie pod wodą na gł.ok 2-3m.Można tam trafić było ładnego okonia 0,5kg i wiecej na żywczyka.Osobiście łowiłem dużo białorybu bo o spiningu nie mialem zbytnio pojęcia.Jednego razu zaczepiłem o siatkę nie wiem czy rybacka, ale nie była oznakowana, to co w niej było,pozostało w mojej pamięci ponad kilogramowe okonie jeden przy drugim jakby szły stadem,najwieksze po około 1,4kg.Ryba była jak jest teraz nie wiem,to co pisałem było około 8-10lat temu.

• 3 lata później...

Pozwolę sobie pobawić się w archeologa :D

Może ktoś ma jakieś świeże informacje nt. Najprawdopodobniej spędzimy tam kilka dni na koniec lipca (wypad czysto rekreacyjny), zastanawiam się czy w ogóle zabrać ze sobą jakiegoś travelka...

Eldorado się nie spodziewam :wub:

• 5 miesięcy temu...

Witam,

Podłączająć się do tematu... Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć o jeziorze Sunowo? ;) Czy można tam jeszcze coś połowić na spining? Ostatnimi czasy spędziłem tam kilka godzin, ale efekty mizerne. Planuję na pewno jeszcze się tam wybrać w listopadzie.

• Like 1