Skocz do zawartości
  • 0

Jerkbait.pl AD 2014 - dokad zmierza ¿?

Guzu

Pytanie

Witam,

Pozwalam sobie zalozyc ten watek w zwiazku ze stwierdzona przeze mnie, a niezwykle mnie smucaca, sytuacja.

Otoz, zauwazylem, ku mojemu niezmiernemu smutkowi, postepujaca nieobecnosc grona redakcyjnego jerkbait.pl w codziennosci forum.

Brak aktywnosci na forum takich osob jak 

@remek

@friko

@gumofilc

Kazdemu, kto czuje sie jakos zwiazany z jerkbait.pl z pewnoscia rzucil sie w oczy.

Pozwolilem zatem sobie zalozyc ten watek  w stosownym dziale...

Pytanie do Redaktorow :

Panowie, czy to element jakiegos szerszego planu wylonienia nowej redakcji w miejsce tych nieobecnych ? czy tez sa jakies inne powody takiego obrotu sprawy ? Dokad zmierza jerkbait.pl ? 

Mam nadzieje, ze u wszystkich nieobecnych wszystko w porzadku

Pozdrawiam

Guzu

• Like 12

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Sturm und Drang nie trwa wiecznie , a j.pl nie tyle popadł w stagnację , ile dorósł do nowych wyzwań . Tak nawiasem to byłem chyba pierwszym , który opuścił to forum zniechęcony jego poziomem , konto kasując - to było w roku 2005 . I wciąż się się nudzę , po powrocie .. :)

• Like 1

• 0

Dobrze... może to nudne, suche jakieś, nie romantyczne, ale z Poznania jestem. 

Dość rozmów o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą... albo odwrotnie. 

Chcemy zmian, to je proponujmy. Samo się nie zmieni.

Ja wiem, że to nie jest demokracja ateńska, to prywatne przedsięwzięcie. Niemniej specyficzne, bo zbierające i czekające na serca i rozumy uczestników, po części wręcz od nich zależne. Nie wierzę, że "szefostwo" nie będzie skłonne wysłuchać propozycji sensowych zmian. 

Górnolotnie pisząc nie pytaj co j.pl może zrobić dla ciebie tylko pytaj co ty możesz zrobić dla j.pl. 

:) :) :) 

• Like 1

• 0

Jestem tu przez chwilę ,rzec można,ale słyszałem o JB dużo ,dużo wcześniej . Moja opinia ,może nie będzie wiele warta dla starych wilków ale skoro Tu jestem... Nie wiem czy jest w sieci drugie takie forum,gdzie dziennie pisanych jest po kilkaset postów :o Gdzie naprawdę można poczytać fajne  artykuły ,a na zadane pytanie otrzymać kilkadziesiąt rzeczowych odpowiedzi :rolleyes: Pzdr

• Like 1

• 0

Czyli problemem forum jest duża popularność.

Podobno liczby nie kłamią:

- na ponad 12 000 zarejestrowanych userów ok. 7 000 nie napisało ŻADNEGO postu;

- następne ok. 2000 osób ma poniżej 5 postów.

- ponad 100 postów na koncie ma ok. 1000 użytkowników, w tym ponad 500 wpisów  - 280 osób.

Czyli można przyjąc że aktywnych jest mniej niż 10% użytkowników, pozostali to bierni obserwatorzy,

Także problemem nie jest popularnośc , a biernośc użytkowników (chociaż patrząc na ostatni wylęg to może i dobrze...).

• Like 6

• 0

Pietrek, nie chodzi o giełdę dla krętaczy i strugaczy. Jest i fanie. Jest na pewno zasadniejsza niż pozostałe działy na giełdzie.

Chodzi, że forum przy życiu trzyma giełda jako całość i dział LB, ale w specyficznym wymiarze... komercyjnym. Gdzie są wątki techniczne? Na 2, 5 i 30 stronie. Na topie są tematy chłopaków, którzy coś tam nieraz sprzedadzą (nie krytykuję tego). Od jakiegoś rok, półtora wymiana informacji technicznych praktycznie zamarła.

Dlatego właśnie wydaje mi się, że najlepszym rozwiązaniem byłby podział na forum i giełdę. Nie tylko Ciebie i mnie wkurza konieczność "przemykania się" pomiędzy tematami sprzedażowymi (a pojawia się coraz częściej sprzęt do metod niezwiązanych z tematyką forum), jest to na pewno spostrzeżenie wielu mniej lub bardziej aktywnych użykowników forum. Myślę, że taki podział nikomu nie zrobi różncy bo są użytkownicy nastawieni wybitnie na jedną albo drugą formę uczestnictwa w JB. Kwestią pozostaje techniczna możliwość zmiany, nie wiem jak bardzo pracochłonna.

• 0

Nie tylko Ciebie i mnie wkurza konieczność "przemykania się" pomiędzy tematami sprzedażowymi (a pojawia się coraz częściej sprzęt do metod niezwiązanych z tematyką forum), jest to na pewno spostrzeżenie wielu mniej lub bardziej aktywnych użykowników forum. 

jerkbait.pl -> Wyświetl nową zawartość -> Filtruj według forów -> odznaczasz giełdę ...zrobione:)

• Like 1

• 0

Oseskiem forumowym jeszcze jestem, staż mam znikomy, ale... skoro każdemu wolno to i ja się wypowiem. Może zatem proces renesansu Jerka zacząć od wydania wojny wszystkim nieukom, kaleczącym polską mowę i nieuctwo tłumaczącym rozlicznymi dysfunkcjami, głównie z lenistwa się biorącymi. Innymi słowy wydać zdecydowaną walkę błędom ortograficznym. Także tym kolegom, którzy piszą nie używając wielkich liter, znaków przestankowych ani diakrytycznych. Tego nie daje się czytać!

Wywalać wszelkie posty typu: wziołem i żuciłem mojom wendkom móhowom i tak dłógo żucałem aż mi się bomble na łapah porobili.

" Bomble " podejrzałem dzisiaj :) Śliczne :)

Nie chodzi o okazjonalne błędy, które mogą się przytrafić każdemu ( sam mam ustawiczny problem z pisownią łączną i rozłączną ) ale o ewidentne przykłady nieuctwa i niechlujstwa językowego. Tym bardziej że każdy przecie ma dostęp do automatycznej korekcji!

Poprawmy pisownię i uszanujmy język a reszta odrodzi się sama. :)

• Like 3

• 0

Podobno liczby nie kłamią:

- na ponad 12 000 zarejestrowanych userów ok. 7 000 nie napisało ŻADNEGO postu;

- następne ok. 2000 osób ma poniżej 5 postów.

- ponad 100 postów na koncie ma ok. 1000 użytkowników, w tym ponad 500 wpisów  - 280 osób.

Czyli można przyjąc że aktywnych jest mniej niż 10% użytkowników, pozostali to bierni obserwatorzy,

Także problemem nie jest popularnośc , a biernośc użytkowników (chociaż patrząc na ostatni wylęg to może i dobrze...).

To nie działa w ten sposób. Zdajesz sobie sprawę, że gdyby na forum pisało, powiedzmy 50% użytkowników, byłoby tego tak dużo, że nie ogarniałbyś dziennego przerobu? Nigdy nie byłbyś na bieżąco. 

Edytowane przez Krzysiek_W

• 0

Skippi???

Dlaczego bierzecie mnie za kogoś innego? Najpierw kol. Dagon, teraz Ty... Jestem Fugazi, jestem nowy i niech tak zostanie.

Rozumiem że ów Skippi to musiał być ktoś... :)

Tak mu się wydawało.  ;)

Ok, wchodzę w to, niech tak zostanie  ;)

Ja nie, ale to tylko i wyłącznie z jednego powodu.

Nie lubię być okłamywany.

• Like 3

• 0

Wiesz, że identyfikując kłamstwo nie wyłączasz się automatycznie ponad obszar jego działania? Inaczej wszyscy nasi politycy z automatu staliby się niezwykle prawdomównymi ludźmi, w końcu wszyscy wiemy, że to lipa. :)  ;)

Odkładając na bok osobiste sympatie, czy też antypatie, nie da się nie zauważyć, że sytuacja z multikontami jako żywo przypomina tę sprzed roku z pewnym sierściuchem. :lol:

• Like 1

• 0

Darku, nie sposób odmówić Tobie racji. Smutne to udawanie i gry, ale... tak, jak w przypadku polityków, nie mam na to żadnego przełożenia. Mogę tylko grać dalej.

Sęk w tym, że o ile obydwaj foforumowicze pochodzą z Łodzi (jak mniemam), to tylko psowaty zalazł mi za skórę.

• Like 2

• 0

Darku, nie sposób odmówić Tobie racji. Smutne to udawanie i gry, ale... tak, jak w przypadku polityków, nie mam na to żadnego przełożenia. Mogę tylko grać dalej.

Sęk w tym, że o ile obydwaj foforumowicze pochodzą z Łodzi (jak mniemam), to tylko psowaty zalazł mi za skórę.

Witam,

Nie wywolujcie wilka z lasu..... on sobie teraz spokojnie dziala pod pierwszym nickiem i nikomu nie przeszkadza, cos sie czasem zapyta, cos napisze....

Pozdrawiam,

Bujo

P.S. No i ja zly nie mam polskich znakow wiec jakos musicie przebolec i uzyc trzy komorki mozgowe ekstra by odczytac :)

Edytowane przez Bujo

• 0

Widzę, że wielbicielami "zwierza" pozostaniemy na zawsze :D

A w temacie ortografii to moje ulubione słowo: FZHUT  :wacko:

• Like 2