Paprykarz Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Od wielu lat stosuję obuwie zimowe kontraktowane dla MON. Ostatnio wzór 928 oraz 933 na podeszwie Vibram. Ciepłe, nie przemakają (ale konserwuję na bieżąco) podeszwa się nie ślizga. Używam na łodziach zarówno w Norwegii jak i u nas. Soli nie brały i jest mi w nich naprawdę ciepło i sucho. Zawsze jednak zabieram dwie dodatkowe pary skarpet na wypadek gdyby nogi się spociły. Polecam z czystym sumieniem tym bardziej, że cena jest naprawdę dostępna jak poszukamy na znanym portalu aukcyjnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Person Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Ja również użytkuję buty Demar MON 928. Są ciepłe, stosunkowo wygodne i nie przepuszczają wody. Mogę polecić z czystym sumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 4 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Dziekuje wszystkim za podpowiedzi. Zarowno cenowo jak i uzytkowo najkorzystniej wypadaja polecane Zephyr Grom oraz wlasnie te Demar MON 928. Dorzuce do tego dobre skarpety i mysle ze bede sie cieszyl ciepełkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prusak Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Używam kaloszy lemigo. Sa cieplutkie ale na łódce średnio wygodne. Co możecie polecić, jakich używacie w taki ziąb jak dziś?...Żle Ci w nich? Dla mnie to są pierwsze buty w których noga mi nie marznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Co wy tam wiecie o ciepłych butach !? Najpierw to: http://sklepzakopane.pl/produkt/buty-columbia-bugathermo-electric-black-bm3721-010a do tego to: http://www.warmtekleding.nl/Gerbing-elektrische-sokken-12-VoltU.P.S.: nie testowałem teraz możecie mnie zjeść 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuraw16 Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 (edytowane) Buty na łódkę przede wszystkim takie aby można było nosić je luźne(nie zawiązane aby łatwo było je zdjąć w wodzie),w kaloszach w razie wpadnięcia do wody małe szanse na sprawne pływanie Mam cormorany astro termo na zimniejsze pory roku i są bardzo ciepłe,cena ok 100 zł. Edytowane 9 Listopada 2014 przez zuraw16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewyspec Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 (edytowane) Ja polecam bardzo tanie buty śniegowe firmy quechua.Dostępne chyba w decatlonie .Materiał podobny do butów kaloszyewa jakby pianka.Wyglądają jak półkalosze z dociepleniem ważą kilkadziesiąt gram, są praktycznie niewyczuwalne na nodze i mega ciepłe, nie ślizgają się.Ja za swoje zapłaciłem na aledrogo około 70zeta czyli bzdet.w porównaniu do wielu innych butów które posiadam (markowe za kilka stów) te funkcjonalnością i parametrami na łódce rozwalają wszystko.ps. są bez wiązań i wkłada się je oraz zciąga jak kapcie - bezpieczeństwo.Pozdrawiam http://allegro.pl/quechua-weasy-buty-zimowe-sniegowce-meskie-46-47-i4757715713.html Edytowane 9 Listopada 2014 przez lewyspec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Buty na łódkę przede wszystkim takie aby można było nosić je luźne(nie zawiązane aby łatwo było je zdjąć w wodzie),w kaloszach w razie wpadnięcia do wody małe szanse na sprawne pływanie Mam cormorany astro termo na zimniejsze pory roku i są bardzo ciepłe,cena ok 100 zł.Mam ten model kupiłem przez internet...porażka ,stopa lata, poci się ,marznie , ja nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Co wy tam wiecie o ciepłych butach !? Najpierw to: http://sklepzakopane.pl/produkt/buty-columbia-bugathermo-electric-black-bm3721-010a do tego to: http://www.warmtekleding.nl/Gerbing-elektrische-sokken-12-VoltU.P.S.: nie testowałem teraz możecie mnie zjeść Oooooooo. To jest toooooo!!!!Nie ma jak "centralne ogrzewanie". Sam marznę jak cholera w stópki i dlatego zrobiłem sobie sam wkładki ogrzewane, bo nie wiedziałem gdzie mogę kupić oryginalnie podrzewane. Użyłem do tego cienkich kabelków, włącznik i maty do ogrzewania lusterek samochodowych. Przez chwile zastanawiałem sie jak uszyć sobie takie onuce z maty podgrzewanych siedzeń samochodowych. Teraz już nie muszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacp Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Walonki i po problemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elton Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 To Może Norfin Husky? Konkretna, gruba cholewa i mega wkładką. Dobry protektor na podeszwie. Kolega ma takie na mroźne wyjazdy sandaczowe, a i na lodzie ich używał bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pingvinas Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 A ja polecam Buty Rocky Badger 7328,mam już 3 lata i na łódkę i na lód są bardzo cieple i nie przemakalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolay Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Jaki macie patent na to by stopy nie pociły się nieziemsko w Lemigo?PO 4-5 h mam zawsze wodę na ściankach i spodzie.Testowałem róźne skarpety, teraz używam takich górskich z czystej wełny. Pomaga, ale nie do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 10 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 (edytowane) @pingvinas w lemigo chyba tego nie obejdziesz. Wilgoci nie ma jak odprowadzic na zewnątrz kalosza-skutecznie blokuje to pianka. Wkladka utrzymuje ją pomiedzy pianką i niestety przy kilkugodzinnym wedkowaniu z tego ppwodu robi sie chlodno. Kiedys zimą po calodniowym łowieniu na lodzie jak przy aucie wyjalem wkladke z kalosza to od wewnątrz ścianki byly oszronione :/ Edytowane 10 Listopada 2014 przez Bandit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacp Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Ja jestem wierny Haglofsowi. Model forest plus skarpeta wełniana i żadne mrozy nie są straszne, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdz_13 Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Mogę polecić SEAFOX Hot Foot. Używam od kilku lat + skarpeta wełniana, armii norweskiej kupiona w B-52. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arto83 Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Kalosze lemigo.Wkładeczke do środka i smigasz w naprawde duze mrozy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Jeśli mogę coś powiedzieć o butach na zimę ja używam ale dopiero od -15C wojskowych butów z podeszwą Vibram albo prod.Kubczak jeśli chodzi o lód oczywiście .Pierwsza podstawowa sprawa w obuwiu to odpowiednie skarpety do tego typu działań .Jeśli nam się stopa zapoci to zmarznie nawet przy -5C .Swoich monoskich kapci używam także na wyprawy dorszowe jest ok . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 jakby ktoś potrzebował czego taniego do uzywania z doskoku to: http://system.hpublication.com/publication/e437721c/ Katalog JULA.PL Katalog jesień zima 2014 - strona: 208 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_moto Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Kalosze lemigo dwa numery większe, skarpeta z wełny owczej i jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki1983 Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Odświerzę wątek,gdyż powoli zbliża się czas dla niego:) Mam pytanie, czy ktoś z Was używał butów Cormorana Astro-Thermo 9197 http://allegro.pl/cormoran-buty-wedkarskie-mysliwskie-m-9197-r42-43-i5092465950.html. Szukam w miarę niedrogich butów na pózną jesień/zimę. Miałyby być używane w 90% na pontonie. W tych cenach najczęsciej polecane są Lemigo,ale te z linku wydają sie "zgrabniejsze",przez to zalezy mi na opinii z placu boju jak z ich izolacją,wygodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 2 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Odświerzę wątek,gdyż powoli zbliża się czas dla niego:) Mam pytanie, czy ktoś z Was używał butów Cormorana Astro-Thermo 9197 http://allegro.pl/cormoran-buty-wedkarskie-mysliwskie-m-9197-r42-43-i5092465950.html.Na drugiej stronie watku Robert Z pisal o tych butach i polecał. Podpytaj go na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arto83 Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Kalosze lemigo z wkładka choć trzeba uważac na co w nich stajemy.Potrafia sie szybko przedziurawić np o ostry korzeń.Poza tym lekkie i ciepłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszek7 Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 (edytowane) Osobiście używam od 3 lat butów naszej rodzimej firmy Demar model Trek M6. Jestem z nich bardzo zadowolony. Nie trawie butów piankowych i podobnych do nich kaloszy itd. Dzięki ciepłym skarpetom trekkingowym i temu obuwiu nie uświadczyłem jeszcze zimnych stóp ( a do czasu ich zakupu miałem potężny problem z zimnem w palcach). Używam ich na ryby, na grzyby, na spacery po lesie. To mój taki uniwersal na późno jesienne i wczesno wiosenne pogody. Edytowane 8 Października 2015 przez puszek7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jogas Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 Osobiście używam od 3 lat butów naszej rodzimej firmy Demar model Trek M6. Jestem z nich bardzo zadowolony. Osobiście nie trawie butów piankowych i podobnych do nich kaloszy itd. Dzięki ciepłym skarpetom trekkingowym i temu obuwiu nie uświadczyłem jeszcze zimnych stóp ( a do czasu ich zakupu miałem potężny problem z zimnem w palcach). Używam ich na ryby, na grzyby, na spacery po lesie. To mój taki uniwersal na późno jesienne i wczesno wiosenne pogody.Zgadzam się z kolegą co do butów Demar. Używam ale modelu Ranger i również nie mogę powiedzieć złego słowa. w połączeniu z ciepłą skarpetą termo dają poczucie ciepła nawet przy bardzo niskich temperaturach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi