Skocz do zawartości

Ciepłe buty: na łódkę i na lód - jakie?

Delux

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chodzi o wnętrze buta to powierzchnia „wkładki” jest płaska. Podeszwa natomiast rzeczywiście bierznikiem przypomina trapera, dla mnie to plus bo buty przeciwnie do tematu wątku maja mi służyć głównie do zimowego łażenia nad Wisłą. Po pierwszym użyciu napiszę ;)

• 1 rok później...

Jeśli chodzi o wnętrze buta to powierzchnia „wkładki” jest płaska. Podeszwa natomiast rzeczywiście bierznikiem przypomina trapera, dla mnie to plus bo buty przeciwnie do tematu wątku maja mi służyć głównie do zimowego łażenia nad Wisłą. Po pierwszym użyciu napiszę ;)

Jak sprawują się te buty? Napisz kilka słów.

• 5 miesięcy temu...

Towar na miejscu LEMIGO  VERMONT 877

Na dzień dzisiejszy twierdzę że ten model rozwala wszystko !!! za 140zł

Kolor butów GRAFIT +  czarny materiał przeciwśniegowy na ściągaczu.  Założenie/zdjęcie 2s

Miałem  Demar Hunter Pro - rozwalało mnie wiązanie i problem z włożeniem spodni w buty lub założenie spodni z zamkiem na buty.  A jak była woda do przejścia /wiosenne roztopy/ 5cm  i już filc mokry.

Edytowane przez koyot

• 2 lata później...

Jakie buty na dzień dzisiejszy polecacie na łódkę     ?

mam  kalosze piankowe lemigo z nową  wkładką  i niestety stopy marzną  pomimo tego ze raczej  nie pocą mi się stopy  dlatego szukam czegos  cieplejszego  z jakimś  ocieplaczem.

Miałem tak samo, demar yeti i będzie ciepło ;) 

Zawsze miałem problem z marznącymi stopami. Miałem jakieś wojskowe zimowe,lemigo piankowe i po kilku h na łodzi w nogi zimno. W tym roku kupiłem demar trop 2 ,do tego skarpety zimowe z merino i jest w końcu ok. Buty kupiłem rozmiar większe jak noszę. Mogę polecić.

Jakie buty na dzień dzisiejszy polecacie na łódkę ?

mam kalosze piankowe lemigo z nową wkładką i niestety stopy marzną pomimo tego ze raczej nie pocą mi się stopy dlatego szukam czegos cieplejszego z jakimś ocieplaczem.

Mi w tamtym roku polecono norfiny,ciepłe wygodne.

• 1 rok później...

Kupiłem zeszłej jesieni Śniegowce . Taka mieszanina pianki Eva ,od połowy wiązane z ociepleniem . Firma Everest ale linku nie wrzucę,bo już nie znalazłem mojego modelu . Do wędrówek absolutnie się nie nadają ale do stacjonarki/łódki ,już tak . Może warto w tym kierunku poszukać .

• Like 1

Od kilku sezonów używam TORINO ze Stomil, mają w zestawie filcowy ocieplacz, do tego skarpety merino i jest ok. Jak już na prawdę jest mega zimno dorzucam wkładkę filcową ze spodem z folii aluminiowej i kilka godzin na łodzi nie powoduje dyskomfortu...

• 2 tygodnie później...

Pływam wyłącznie na wiosłach - to takie staromodne dwa kawałki drewna -  i nie pamiętam, aby cokolwiek, kiedykolwiek mi zmarzło. Ale wyrażam zgodę na typowo starcze sposoby obabulania. Walonki plus bambosze .. plus zero ruchu :)