coma Opublikowano 29 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Jeśli chodzi o wnętrze buta to powierzchnia „wkładki” jest płaska. Podeszwa natomiast rzeczywiście bierznikiem przypomina trapera, dla mnie to plus bo buty przeciwnie do tematu wątku maja mi służyć głównie do zimowego łażenia nad Wisłą. Po pierwszym użyciu napiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Intro Opublikowano 18 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 Jeśli chodzi o wnętrze buta to powierzchnia „wkładki” jest płaska. Podeszwa natomiast rzeczywiście bierznikiem przypomina trapera, dla mnie to plus bo buty przeciwnie do tematu wątku maja mi służyć głównie do zimowego łażenia nad Wisłą. Po pierwszym użyciu napiszę Jak sprawują się te buty? Napisz kilka słów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 18 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 Przetrwały sezon zimowy bez uszczerbku. Ale uczciwie mówiąc mrozu było jak na lekarstwo, więc nie były mocno ciorane. Na razie pełniają moje oczekiwania - ciepłe, lekkie buciska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Intro Opublikowano 18 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 Zastanawiam się nad nimi i nad Lemigo Arctic. Jeszcze w orbicie zainteresowań Norfin Yukon ale cena 3 razy większa. Masz może porównanie New Generation a Arctica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Kumpel łazi w Arcticach, też jest zadowolony. Myślę, że możesz kierować się przy tym wyborze gustem i portfelem. Oba modele będą ok. Z Norfinami nigdy styczności nie miałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Mam model Arctica i polecam. Pamiętaj wziąć wiekszy rozmiar, bo jak mnie pamięć nie myli numeracja dotyczy kalosza, nie skarpety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koyot Opublikowano 22 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2020 Na dzień dzisiejszy ten model rozwala wszystko !!! -70' !!!!!!!!!!!! wkładka z aluminium i filcem 1 cm grubości !!! LEMIGO KALOSZ MĘSKI VERMONT 877 (-70 ST.) CZARNY 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 22 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2020 Też od 4 sezonów używam TERMO ARCTIC , ale do łowienia z lodu - bo na łódkę za cieple pomimo tylko jednej cienkiej skarpety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gucio2020 Opublikowano 24 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2020 Ja kupiłem Demar Hunter Pro. Ciepłe, wygodne. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koyot Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 (edytowane) Towar na miejscu LEMIGO VERMONT 877 Na dzień dzisiejszy twierdzę że ten model rozwala wszystko !!! za 140zł Kolor butów GRAFIT + czarny materiał przeciwśniegowy na ściągaczu. Założenie/zdjęcie 2s Miałem Demar Hunter Pro - rozwalało mnie wiązanie i problem z włożeniem spodni w buty lub założenie spodni z zamkiem na buty. A jak była woda do przejścia /wiosenne roztopy/ 5cm i już filc mokry. Edytowane 27 Listopada 2020 przez koyot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxxx Opublikowano 28 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2022 Jakie buty na dzień dzisiejszy polecacie na łódkę ?mam kalosze piankowe lemigo z nową wkładką i niestety stopy marzną pomimo tego ze raczej nie pocą mi się stopy dlatego szukam czegos cieplejszego z jakimś ocieplaczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 29 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2022 Jakie buty na dzień dzisiejszy polecacie na łódkę ?mam kalosze piankowe lemigo z nową wkładką i niestety stopy marzną pomimo tego ze raczej nie pocą mi się stopy dlatego szukam czegos cieplejszego z jakimś ocieplaczem. Miałem tak samo, demar yeti i będzie ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 29 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2022 Zawsze miałem problem z marznącymi stopami. Miałem jakieś wojskowe zimowe,lemigo piankowe i po kilku h na łodzi w nogi zimno. W tym roku kupiłem demar trop 2 ,do tego skarpety zimowe z merino i jest w końcu ok. Buty kupiłem rozmiar większe jak noszę. Mogę polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz-net Opublikowano 29 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2022 Można też spróbować ogrzewaczy chemicznych z decathlonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 29 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2022 Jakie buty na dzień dzisiejszy polecacie na łódkę ?mam kalosze piankowe lemigo z nową wkładką i niestety stopy marzną pomimo tego ze raczej nie pocą mi się stopy dlatego szukam czegos cieplejszego z jakimś ocieplaczem.Mi w tamtym roku polecono norfiny,ciepłe wygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiu Opublikowano 17 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2024 (edytowane) Witam serdecznie odświeżę temat czy na rynku pojawiło się coś nowego wartego uwagi do całodniowego przesiadywania na łodzi w mroźne dni Edytowane 17 Września 2024 przez Krzysiu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 17 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2024 Też jestem ciekaw... Bo z wiekiem, coraz mocniej marznę w nogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enio Opublikowano 18 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2024 I ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 18 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2024 Kupiłem zeszłej jesieni Śniegowce . Taka mieszanina pianki Eva ,od połowy wiązane z ociepleniem . Firma Everest ale linku nie wrzucę,bo już nie znalazłem mojego modelu . Do wędrówek absolutnie się nie nadają ale do stacjonarki/łódki ,już tak . Może warto w tym kierunku poszukać . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 18 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2024 Od kilku sezonów używam TORINO ze Stomil, mają w zestawie filcowy ocieplacz, do tego skarpety merino i jest ok. Jak już na prawdę jest mega zimno dorzucam wkładkę filcową ze spodem z folii aluminiowej i kilka godzin na łodzi nie powoduje dyskomfortu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 19 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2024 A najważniejsze z tego wszystkiego to włożyć do takiego buta ciepłą i suchą nogę ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 30 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2024 Ktoś jeszcze coś doradzi? Chłód przetrzepal mi wczoraj stopy na łódce ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tryt Opublikowano 30 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2024 Stosuję takie skarpety jest ok https://sportano.pl/p/308265/skarpetki-ogrzewane-z-pilotem-glovii-gq2-czarne?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=21700861898&utm_content=&utm_term=&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwmOm3BhC8ARIsAOSbapXqzIje2kUbNCQN6vgaoFDK-560UxxKgiGxcXzAZP5cRf2NZH-sgFIaAowVEALw_wcB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 30 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2024 Te skarpety grzeją w łydkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 1 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2024 Pływam wyłącznie na wiosłach - to takie staromodne dwa kawałki drewna - i nie pamiętam, aby cokolwiek, kiedykolwiek mi zmarzło. Ale wyrażam zgodę na typowo starcze sposoby obabulania. Walonki plus bambosze .. plus zero ruchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi