sierak Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Witam,Czy ktoś z Was może łowił już w tym roku na tym jeziorze?Jak wygląda sytuacja szczupaka i okonia? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Borowy Młyn? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierak Opublikowano 18 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Na jeziorku znajdziesz prawie każdy gatunek ryby - sum, sandacz, szczupak, okoń. Widziałem fotki zimowych okoni z jeziora - piękne 30-40cm garbusy. Wiem nieco o szczupakach z zeszłego sezonu. Jeśli chodzi o rozmiar to na metrówki może nie ma co liczyć ( chociaż i takowe się zdarzają ) ale do średniaków z pewnością można się dobrać Mieszkam dokładnie 10km od Borowego Młyna, jednak częściej jeżdżę tam na plażę niż łowię. Woda jest dzierżawiona i trzeba wykupić dodatkowe pozwolenie. 200zł pozwolenie roczne z łodzi, 100zł z brzegu. Jeśli się nie mylę to 2-dniówka lub 3-dniówka kosztowała 30zł z brzegu, a z łodzi 70zł. Radzę wykupić pozwolenie, bo jeziorko jest często odwiedzane przez dzierżawcę, policjanta oraz strażników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierak Opublikowano 18 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Dzięki za odpowiedź, jeżdżę na to jeziorko już od kilku lat, 2-3 razy w roku. Także te informacje nie są mi obce. Teraz wybieramy się na tydzień w drugim tyg. czerwca. Chodzi mi o ten sezon, czy coś już połapali w maju? Oraz czy były przeprowadzane jakieś odłowy, zarybienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Nic o odłowach i zarybieniach mi nie wiadomo. Możliwe, że i takowe były, ale na pewno w zeszłym sezonie. Niektórzy mają swoje miejscówki i łowią piękne okonie. Widziałem nie jednokrotnie kilkanaście garbusów z jednej wyprawy. Pytałem dzierżawcę ogólnie o jeziora - mówił, że ludzie już łowią i że kilku już złapał ze szczupakami na agrafkach. Właśnie na Chłopie. Nie słyszał o okazach, jednak małe i średnie są regularnie łowione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierak Opublikowano 19 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Mógłbyś coś więcej napisać o tych sandaczach(czy są łowione regularnie, na co, w jakich miejscach i jak z ich liczebnością)Ja jeszcze nie słyszałem o sandaczach z tego jeziora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Nie wiem za dużo na ten temat. 2 lata temu widziałem jednego złowionego na trupka, w tamtym roku poznałem wędkarza z Pszczewa, który opowiadał mi o sandaczach z tego jeziora. Sam nie łowiłem więc dokładnie się nie wypowiem, ale za to 7km od Borowego Młyna masz jezioro Wędromierz tego samego dzierżawcy, w którym żyją sandały na 100%, bo 3 lata temu łowiłem je tam od strony plaży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maguras Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Był ktoś ostatnio na Chłopie? Mam zamiar tam się wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Niewarto, dzierżawca skutecznie wyczyścił jezioro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maguras Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Szkoda jeziora, z roku na rok było coraz gorzej. Polecasz jakieś kameralne jeziorko w okolicy na szczupaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.synowiec-83 Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Dzierżawca bardzo skutecznie wyczyścił również inne wody, które ma pod opieką.Szkoda bo Chłop to piękny kawałek wody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierak Opublikowano 18 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 Niestety potwierdzam, w tym roku był dramat. Nawet okonie jakby coś ostatnio wcięło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maguras Opublikowano 19 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2020 Panowie ma ktoś jakieś info o sytuacji na chłopie? Jutro wybieram się tam na parę dni na mały urlop. Trochę z sentymentu, parę razy tam byłem, mam mile wspomnienia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 20 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2020 Nowy rybak również stawia bardzo dużo sieci, nawet w okresie tarła potrafi ogrodzić całe trzcinowsika i zatoki z rybami Przykro się na to patrzy. Ryb na pewno nie przybyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maguras Opublikowano 20 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2020 Maciek można kupić zezwolenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 20 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2020 Tak, tam gdzie zawsze, na stawach przy moście nad Obrą na drodze 92. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crazysilesianpikehunter Opublikowano 13 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2023 Panowie, macie jakieś info z zeszłego roku czy coś się dzieje na Chłopie? Planuje wypad w tym roku na ten urokliwy zbiornik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitrozak98 Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Także w tym roku wykupilem pozwolenie na wszystkie jeziora tego dzierżawcy. W tamtym roku, atakowałem z brzegu Wędromierz za szczupakami. Dużo 60tek, rzadko powyżej 70, największe 2 80cm. Bez szału choć nawet się nalowilem ilościowo. W tym roku nadal będę tam lowil, jednak z pontonu oraz zamiamerzan poznać pozostałe wody będące pod ich "opieką".Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Także w tym roku wykupilem pozwolenie na wszystkie jeziora tego dzierżawcy. W tamtym roku, atakowałem z brzegu Wędromierz za szczupakami. Dużo 60tek, rzadko powyżej 70, największe 2 80cm. Bez szału choć nawet się nalowilem ilościowo. W tym roku nadal będę tam lowil, jednak z pontonu oraz zamiamerzan poznać pozostałe wody będące pod ich "opieką".PozdrawiamJak nie zabierałeś to na pewno podrosły, te szczupaczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitrozak98 Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Nigdy w życiu nie zabrałem ryby 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel1dd1 Opublikowano 27 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2023 ma ktoś może mapę batymetryczną jeziora chłop? szukałem chyba już wszędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 27 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2023 ma ktoś może mapę batymetryczną jeziora chłop? szukałem chyba już wszędzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ximus Opublikowano 28 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2023 Pamiętam jak z 20 lat temu byliśmy tam na nocce.Brały niezłe leszcze, ale to jak w nocy chodziły sumy to tego nigdy nie zapomnę, chociaż miałem z 13 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_civic_ Opublikowano 28 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2023 5-6 lat temu miałem okazję połowić na tym zbiorniku ale z nastawieniem bardziej na białoryb bo nie miałem łódki. Akurat było tarło płoci więc szału nie było natomiast połowiłem trochę węgorzy i to niezłe okazy stąd wiem że jest ich tam trochę. Codziennie widywałem gościa który, pływał łódką i łowił szczupaki takie do 60cm ale ilościowo bez szału pytałem go o sandacze to twierdził że już trochę lat tam wędkuje to nie widział ich tam nigdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi