pwizer Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 interesujące, robiłeś coś na tym uchwycie?Miałem w rękach, spawia wrażenie solidnego i w miarę lekkiego. I ta podwójna nakrętka, dobry patent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 116g, ponad 19mm w dolniku, można tym torować sobie drogę nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 (edytowane) Jak podoba Ci się ten PacBay Channel Lock to tu masz taniej niż na MudHole i zdecydowanie bliżej...uchwyt bardzo ładny z klasycznym wzornictwem. http://www.hilevel.se/en/reel-seats-1/spinning-casting/spinning-channel-lock.html Do DPS 20 coś tylko takiego znalazłem...http://tackle24.de/index.php?a=257〈=eng Edytowane 23 Marca 2016 przez Paavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Bardzo Wam dziękuję,- myślę, że pojaśniało mi troszkę we łbie Całe szczęście, że mogłem troszkę poprzymierzać bo moja sumówka jest na DPS-20 i powoli klaruje mi się wizja tego dolnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Sory, że nie natemat, ale czy otwiera się Wam strona http://www.cmw-angeln.de/angelgeraete-ruten-angelgeraete/alps-rollenhalter-rutenbau/Mi niestety nie. I nieważne, czy z kompa, czy z T-mobile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 A takie cos? http://www.getbitoutdoors.com/components/reel-seats/alps-reel-seats/alps-graphite-reel-seats/alps-rapid-graphite-spin-reel-seat.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 A przesuwane pierścienie wchodzą w grę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Tak się złożyło, że do kolejnego wędkowego pomysłu (szklak Couisns) pasuje jedynie uchwyt DPS 20, który wcale mi się nie podoba...Znacie może jakieś alternatywne rozwiązania?Są gdzieś osiągalne przynajmniej w wersji soft touch najlepiej w tonacji czarno-złotej?Będę wdzięczny za każdy trop To użyj Skeletonu + insert, zawsze ładnie wygląda, lub pierścionki w stylu House of Hardy , które używali w Fibalitach..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 To użyj Skeletonu + insert, zawsze ładnie wygląda, lub pierścionki w stylu House of Hardy , które używali w Fibalitach.....a masz jakiś optyczny przykład takiego układu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Przeglądnij choćby projekty kolegi Pstrągman, w większości kijów stosuje inserty.Tu przykład fibalitki: Dzisiaj wstawię zdjęcie (jak wrócę z pracy) ukończonego szkła, z zastosowaniem krótkiego dolnika i insertu na skeletonie Fuji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 ..... czy da się zamiast nakrętki zbudować KDPS-a? ...nie wiem czy to jest dobry pomysł Arek przy tej średnicy uchwytu KDPS może wyglądać strasznie "bułowato"... jesli juz to za jakąś koszulką z wovenu albo czymś co nie powiększy dodatkowo średnicy jak pianka czy korek pomysł z pierścieniami przesuwnymi fajny moim zdaniem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 (edytowane) Zewnętrzna średnica KDPS-u nie przekroczy średnicy zewnętrznej uchwytu - pomierzone już dzięki jak zwykle niezawodnemu Kamilowi a gwint nie będzie wrzynał się w podstawę dłoni przy łowieniu z opuszczoną szczytówką, przy podniesionym kiju i tak trzymam za fore i tu już wybrałem kształt pomierzony jak zwykle na plastelinie Pomimo wyraźnie większych niż "standardowo" średnic odniesienie do grubości blanku powinno wyglądać w miarę proporcjonalnie.Jak wszystko pójdzie dobrze to gdzieś za miesiąc powinien być gotowy i wówczas wstawię jakieś zdjęcia Edytowane 24 Marca 2016 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 WitamChciał bym zrobić taki uchwyt kołowrotka do mojego Varis Pro. http://pstragman.pl/hardy-fiberglass/ Gdzie można kupić potrzebne materiały i w jaki sposób to wszystko zmontować.Proszę o porady Norbert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Napisz do Wojtka na pewno Ci pomoże, a i uchwyt u niego dostaniesz.... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Świetne pierścienie na pewno zdobi ci kolega Irek. Autor wątku z linku niżej. http://jerkbait.pl/topic/61305-rodbuilding-na-złoto/#entry1716008 Korek kupisz dobrej klasy (jak bedziesz miał szczęście) i resztę sam utoczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 9 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 jest już u mnie będzie przy nowym kijku , ergonomia moim zdaniem lepsza niż w TVS Fuji , waga 28gra czy ładny ? mi bardziej pasuje ergonomia niż wygląd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik86 Opublikowano 9 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Ładny no i jak sam kolega stwierdził " ergonomia moim zdaniem lepsza niż w TVS Fuji" a to główna zaleta uchwytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Cena najtańszego porównywalna. O ile się nie mylę to droższy od Tvs o kilka pln. Dopiero deluxe i softtouch x3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 waga 28grCiężki. Różnica w wadze do DPS-17 jakies 7gr czyli tyle co cały komplet przelotek do wędki Te 28 gr to jest z rurka czy bez rurki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Ciężki. Różnica w wadze do DPS-17 jakies 7gr czyli tyle co cały komplet przelotek do wędki Te 28 gr to jest z rurka czy bez rurki ?waga z rurką i idzie przez całość , i ma dwie aluminiowe nakrętki które ważą 8gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Witam. Może tu sie wpisze bo nic innego nie znalazłem aby pasowało do mojego pytania. Wiec. Chce wymienić w muchówce w #8 klasie rękojeść na Full Wells i uchwyt kołowrotka na jakiś solidniejszy i cięższy aby wywarzał mi patyk. Dobrze byłoby gdyby była możliwość dopasowania do niego "dopałki" (fighting butt) bo na pewno bede go chcial dorobić lub kupić w komplecie z uchwytem. Co wiec koledzy (którzy robiliście tak mocne kije) proponujecie, abym nie obawiał sie że młynek 9-11 mi w taki uchwyt nie wejdzie? Bardzo proszę o wskazówki i z góry za wszystkie dziękuje. Pozdrawiam z nad Sanu. A.P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Metalowy morski Forecast ;-)Zakładałem taki do Switcha.Kręciołek wejdzie napewno, solidny i elegancki.Dopałkę chcesz stałą, czy dokładaną na ewentualnośc użycia obu rąk ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 Dzięki Marian. Chodzi ci o te kolorowe z tym oznaczeniem z Fisching Center? Np. AHD20M-S/BL Silver/Blue? Nie lubię takich kolorów. Chyba że na choince. Podrzuć linka na ten uchwyt o ktorym piszesz. Dopalka bedzie na stałe bo nie lubię jak koło mam schowane w kieszeni podczas połowu na strima. Przy holu dużej ryby wiesz że nie da sie długo walczyć z nią z "nadgarstka". Musisz oprzeć przedłużony dolnik o przedramię a czasami o klatę, pachwinę czy nogę przy podbieraniu do ręki. Do tego futting butt jest jak znalazł. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 Trzeba przeczytać uważnie opis danego uchwytu muchowego. W zasadzie przy każdym jest napisane, do jakiej klasy badyli jest przeznaczony.Z kolei zrobienie dopalacza, to absolutnie żaden problem. Wystarczy mieć uchwyt uplocking (z reguły mają kapsel do wklejenia, natomiast downlocking nierzadko mają kapsel założony na stałe) i założyć go kilka centymetrów przed dolnym końcem blanku, na który to koniec nakleja się dopalacz i wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 http://www.fishingart.pl/komponenty/uchwyty-do-muchowek/Pierwsze trzy downocking, 12,13 uplockingNie wiem czy to takie same jak mój.Był w wersji 16 i 20mm średnicy, anodyzowany na tytan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi