MarcinZ Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 Witam.Panowie powiedzcie jakiej wielkosci uchwyt do wedki karpiowej?Wydaje mi sie ze powinna byc M18?ale nie jestem pewien....budował ktos z was karpiową wędeczka i ma jakies doswiadczenia?Pomóżcie Proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 Wielkość zastosowanego uchwytu w dużej mierze zależy od twoich preferencji.Zależne to jest od wielkości stosowanego kołowrotka (wielkość stopki) , średnicy (grubości blanku) , wielkości dłoni (komfort i wygoda trzymania) , pamiętając o jego mocy (wytrzymałości) w stosunku do blanku i stosowanych linek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 Witam.Panowie powiedzcie jakiej wielkosci uchwyt do wedki karpiowej?Wydaje mi sie ze powinna byc M18?ale nie jestem pewien....budował ktos z was karpiową wędeczka i ma jakies doswiadczenia?Pomóżcie Proszę. Mozna kontynuowac w tym watku, dotyczy doboru uchwytu do wszystkich rodzajow wedek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 Wielkość zastosowanego uchwytu w dużej mierze zależy od twoich preferencji.Zależne to jest od wielkości stosowanego kołowrotka (wielkość stopki) , średnicy (grubości blanku) , wielkości dłoni (komfort i wygoda trzymania) , pamiętając o jego mocy (wytrzymałości) w stosunku do blanku i stosowanych linek. a tak standardowo to chyba 18 stka jest stosowana w seryjnych kijach...wielkosc standardowego kolowrotka bigpit...blank na jaki bedzie uchwyt zakladany to 3 lb i 300cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 (edytowane) 18 lub 20 wszystko , zależy od tego jak napisałem wyżej. Sprawdziłem właśnie jak to jest w karpiówce z "górnej" półki (FREE SPIRIT Hi-S") , które własnie przezbrajałem , założone są uchwyty 18 ESP. Edytowane 6 Lutego 2018 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 18 lub 20 wszystko , zależy od tego jak napisałem wyżej. Sprawdziłem właśnie jak to jest w karpiówce z "górnej" półki (FREE SPIRIT Hi-S") , które własnie przezbrajałem , założone są uchwyty 18 ESP.Super...dzięki za pomoc...u mnie w daiwie też są 18 ... Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martom Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Witam Nakrętka uchwytu na górze czy na dole?Są jakieś za i przeciw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 (edytowane) Zależy od rodzaju uchwytu, ale:... oficjalnie w większości przypadków montażu w wędce spiningowej - na dole ; w castingu - u góry, bo inaczej się nie da ...... generalnie jak kto lubi lub trzyma kołowrotek i mu wygodniej , można i na górze i na dole ... Edytowane 22 Lutego 2018 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafaloni73 Opublikowano 10 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 Witam wszystkich! Jestem nowy na forum i mam pytanie, mianowicie zdecydowałem się aby samemu zbudować wędkę na blanku MHX ST 1023F i mam dylemat co do uchwytu jaki zastosować dodam że chciałbym zastosować w nim insert grafitowy wstępnie myślałem nad SKSS 16 ale nie wiem czy nie za cienko? Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 10 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 Witam wszystkich! Jestem nowy na forum i mam pytanie, mianowicie zdecydowałem się aby samemu zbudować wędkę na blanku MHX ST 1023F i mam dylemat co do uchwytu jaki zastosować dodam że chciałbym zastosować w nim insert grafitowy wstępnie myślałem nad SKSS 16 ale nie wiem czy nie za cienko? Proszę o pomoc. Jeżeli to jest pierwszy kij jaki będziesz budwał, to zacznij może od czegoś prostszego np. DPS-17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 10 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 Witam wszystkich! Jestem nowy na forum i mam pytanie, mianowicie zdecydowałem się aby samemu zbudować wędkę na blanku MHX ST 1023F i mam dylemat co do uchwytu jaki zastosować dodam że chciałbym zastosować w nim insert grafitowy wstępnie myślałem nad SKSS 16 ale nie wiem czy nie za cienko? Proszę o pomoc. Przenioslem do odpowiedniego watku. Jak chcesz zaczac od SKSS to zacznij od 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 10 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 Ja jeśli już decyduję się w swoich wędkach na SKSS , to koniecznie 17 , i koniecznie z insertem - bez insertu , i jeszcze 16 - to zdecydowanie za mały rozmiar do moich łapsk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafaloni73 Opublikowano 10 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 Ok dzięki za podpowiedz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafaloni73 Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 Witam Panowie a czy można by do zwykłego DPS-a zastosować insert grafitowy? , czy było by dużo zabawy aby to przerobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 Można, możesz kupić gotowy dps skeleton , i do tego odpowiedniej średnicy insert :https://www.rodshop.pl/pl/p/Fuji-DPS-Skeleton/205 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafaloni73 Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 Dzięki za info....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafaloni73 Opublikowano 29 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Dzięki za info....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafaloni73 Opublikowano 29 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Witam Ponownie proszę o pomoc,otóż nie leży mi w ręku uchwyt skss chciałbym zastosować zwykły Dps17 bleck problem w tym że nigdzie nie mogę dostać czernego dps17? są albo 16 albo 18Proszę o namiar. Pozdro......! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 29 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 (edytowane) Witam Ponownie proszę o pomoc,otóż nie leży mi w ręku uchwyt skss chciałbym zastosować zwykły Dps17 bleck problem w tym że nigdzie nie mogę dostać czernego dps17? są albo 16 albo 18Proszę o namiar. Pozdro......!Jest np tu...https://sklep.brc.com.pl/pl/p/Uchwyty-Fuji-DPS-M17-Black/261 Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Edytowane 29 Listopada 2018 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafaloni73 Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Problem w tym że na BRC również czarna 17 jest niedostępna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Problem w tym że na BRC również czarna 17 jest niedostępna Jak wczoraj wstawiłem to była jeszcze dostępna Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 WitamPonownie proszę o pomoc,otóż nie leży mi w ręku uchwyt skss chciałbym zastosować zwykły Dps17 bleck problem w tym że nigdzie nie mogę dostać czernego dps17? są albo 16 albo 18Proszę o namiar.Pozdro......! 16 nie kupuj, w rece wydaje sie mniejszy niz SKSS 16. Ps. przenioslem cala dyskusje nawet lepiej pasujacego watku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 (edytowane) Witam Czy ktoś ma dostęp i ew. montował uchwyty Angle & Company chodzi mi o te z insertem z drewna egzotycznego jakiś komentarz ..? jak z dostępnością lub i ew podać cenę ew pomóc w jego zakupie ...? Edytowane 12 Grudnia 2018 przez Maciej 77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzeju Opublikowano 11 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 Jak nazywa sie uchyw gdzie caly dolnik jest z korka a na nim dwie przesuwne tuleje do ktorych mocuje sie koloworotek? Tak ze mozna zmeniac polozenie kolowrotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 Jak nazywa sie uchyw gdzie caly dolnik jest z korka a na nim dwie przesuwne tuleje do ktorych mocuje sie koloworotek? Tak ze mozna zmeniac polozenie kolowrotka. http://jerkbait.pl/topic/2014-uchwyt-typu-tennessee-na-przesównych-pierścieniach/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi