apioo Opublikowano 30 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 Uchwyty z Ali.https://pl.aliexpress.com/item/NooNRoo-W-ze-ek-drewna-reel-siedzenia-w-dka-ko-owrotek-siedzenia-W-dka-budynku-DIY/32906069673.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.726e5c0f54Nu8o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 30 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 Uchwyty z Ali. https://pl.aliexpress.com/item/NooNRoo-W-ze-ek-drewna-reel-siedzenia-w-dka-ko-owrotek-siedzenia-W-dka-budynku-DIY/32906069673.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.726e5c0f54Nu8o Dobre zdjęcia na tle miarki. To się chwali. Ciekawe jak jest z jakością i trwałością ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Miał ktoś może do czynienia z tymi uchwytami?https://sklep.brc.com.pl/pl/p/Uchwyt-kolowrotka-spinningowy-BSK-9-229G%2C-Burl-wood-Foregrip/1364https://sklep.brc.com.pl/pl/p/Uchwyt-kolowrotka-spinningowy-BRS-11-229S%2C-Burl-wood%2C-podwojna-nakretka.-Silver./1362https://sklep.brc.com.pl/pl/p/Uchwyt-kolowrotka-spinningowy-BRS-11-229G%2C-Burl-wood%2C-podwojna-nakretka.-Gunsmoke/1363 Cenowo wypadają korzystnie, wagowo lokują się pomiędzy podobnymi produktami Angle Japan a Andrews Fishing. Ciekawe jak z jakością wykonania i czy w tym z pierwszego linku, z zabudowanym gwintem, po założeniu kołowrotka pozostaje szczelina pomiędzy insertem a nakrętką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 A to nie sa te uchwyty z Aliexpress? Cos mi tak swita ze ktos linka kiedys wstawial z tym pierwszym uchwytem. Edit:Dwa posty wyzej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 (edytowane) A fakt, rzeczywiście. Dzięki za wskazówkę Te ostatnie sprzedawane są pod firmą BRC, ale wzorek na metalowych elementach wskazuje, że prawdopodobnie pochodzą z tej samej manufaktury w Państwie Środka Edytowane 15 Kwietnia 2019 przez Krzysiek Rogalski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Wagowo wypadają bardzo dobrze. Są o 4g cięższe od Angle japan, a te z drewnianym fore o dziwo tylko 2g więcej od Angle bez drewnianego fore. Ogólnie są lżejsze od podobnych Andrews Fishing o ok 10g. Jeżeli chodzi o szczelinę po skręceniu to faktycznie jest w tym z zabudowanym gwintem. Da się jednak po lekkiej modyfikacji nakrętki zrobić tak, że skręca się na równo z insertem.Insert ,gwint to w zasadzie to samo co w Angle japan, jakość wykonanie ok. Nakrętki są nie co masywniejsze i tu prawdopodobnie ta różnica wagi 4g. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2019 (edytowane) Panowie, gdzie znajdę tabelę z wymiarami uchwytów i czy np 18, to jest18mm na wejściu stopki kołowrotka ? Edytowane 26 Grudnia 2019 przez SID Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2019 Panowie, gdzie znajdę tabelę z wymiarami uchwytów i czy np 18, to jest18mm na wejściu stopki kołowrotka ? https://sklep.brc.com.pl/pl/p/Uchwyty-Fuji-DPS-M16-Silver-Deluxe/260 Tu masz foto z tabelką ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2019 Źle sformułowałem pytanie.Chodzi mi o wymiar na wejściu do mocowania stopki kołowrotka.Chcę kupić wędkę, a nie wiem, czy stopka kołowrotka wejdzie w uchwyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2019 Szerokość szczeliny montażowej kołowrotka w uchwycie jest raczej uniwersalna, choć niespodzianki mogą się zdarzyć.Wieki temu miałem Kongera Carbomaxa z dziwnym uchwytem "fuji podobnym" i w nim Shimano Ultegra po dokręceniu uchwytu na maxa latał na boki dobre pół centymetra ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2019 Dlatego też chcę uniknąć ewentualnej niemiłej niespodzianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2019 (edytowane) Jak zastosujesz oryginalny uchwyt Fuji to nie będziesz miał żadnych problemów.Bardziej ważny jest sam rozmiar uchwytu do wielkości dłoni. Jak również pod względem grubości danego blanku do danego uchwytu, i na tym bardziej należy się skupić. Edytowane 26 Grudnia 2019 przez Tomek O 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2019 Tomek, ok ale ja zamierzam kupić gotowy kij do którego nie mogę przymierzyć kołowrotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2019 No już nie bądź takim pesymistą ! Miałem taki jeden przypadek, a w sumie przerzuciłem sporo różnego towaru.To już chyba bardziej powinieneś zapytać czy ktoś ma taki a taki zestaw i czy gra całościowo. Wtedy pytanie jest dokładnie sprecyzowane i nie trzeba wróżyć z fusów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2019 Raczej podchodzę realistycznie do tematu mając wcześniej przypadek zbyt wąskiego wejścia na kołowrotek (szlifowanie stopki), więc chciałbym znaleźć tabelę w której są podane wymiary mocowania stopki kołowrotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2019 Jaki kij? Firma? Model? Parametry? Jesteś pewny że jest w nim Fuji DPS18?Jeżeli inny "DPS" to może być tak jak napisał @Tomek O 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2019 Mam parę wędek które biorę pod uwagę (napiszę do producentów) . Ten wymiar był przykładowy , myślałem, że 18 to 18mm (wejście na stopkę kołowrotka). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekmo Opublikowano 27 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2019 Witam.Szukam pomysłu na wyrównanie średnicy elementu plastikowego ze średnicą pierścieni w uchwycie DPS 17. Oczywiście można do tego wykorzystać insert drewniany lub z korka, ale myślę o innym sposobie np wklejeniu rurki z włókna węglowego z wyciętym miejscem na stopkę kołowrotka, trudno jest znaleźć taką rurkę o średnicy 24 mm i średnicy wewnętrznej 20 mm. Czy spotkaliście się z takim rozwiązaniem, może macie inny pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2019 na allegro masz: https://allegro.pl/oferta/rurka-weglowa-o-22-0-18-0-x-1000-mm-8691743451 grubość pasuje... skoro i tak rozcinasz wzdłuż to pewnie da się nieco krawedzie rozciągnąć... i masz cały metr materiału na próby:)robiłem podobne wypełnienie w dps heavy 22 - krawędzie pierścieni były strasznie niewygodne i przeszkadzały podczas łowienia... użylem korka (ok. 3mm warstwa naklejona na uchwyt) i wyszło super:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mc.D Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2019 Pomysł jak najbardziej prawidłowy.Niektórzy budowniczowie wędek tak właśnie robią swoje inserty składając je z dwóch części , osadzając na rurce tulejkę z wycięciem.Jeśli uchwyt nie jest jeszcze zamontowany to może to być każdy materiał używany do budowy insertów :drewno ,akryl, włókno węglowe itp..A jeśli jest , to coś bardziej elastycznego .Myślę że rurkę przy odpowiednio szerokim rozcięciu dałoby się wcisnąć. I oczywiście ważna jest długość wklejonej tulejki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzeci79 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Panowie a czy do uchwytu Fuji TVS 16 Black Gloss da się zastosować insert drewniany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Panowie a czy do uchwytu Fuji TVS 16 Black Gloss da się zastosować insert drewniany? Da sie, jakies przyklady z TVS sa w watku @Ark70 jak dobrze pamietam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 (edytowane) Teoretycznie jest to możliwe , ale tylko do blanków o małej średnicy i posiadając bardzo dobry sprzęt do obróbki takiego insertu z drewna.... Edytowane 15 Stycznia 2020 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzeci79 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 (edytowane) Przymierzam się do zmiany w LES86MH oraz 5S70MF-B Xtreme. W obu teraz mam SKSS.Dziękuję panowie za informację. Edytowane 15 Stycznia 2020 przez Trzeci79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 21 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2020 Panowie wielka prośba o pomoc, chciałbym wymienić uchwyt w seekerze s glass 1-6 lb 213cm (cast) teraz mam tam jakiś kloc drewna wystrugany przez dzepetta czy Kawalca Zależy mi na jak najlepszym czuciu, idealnie byłoby cos dobrać montowanego bezpośrednio na blank ale nie wiem czy jest na to szansa. Co polecacie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi