godski Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 No to i ja dołożę do kolekcji- wydaje mi się , że już pisałem na tym forum o tym , ale dla przypomnienia . Jadąc w tym roku na dwutygodniowe spiningowanie , zakupiłem produkt wyżej wymienionej firmy , mimo , że sobie obiecywałem , że już nigdy nie kupię szmelcu tej firmy. Zakupiłem , przypony tytanowe , których nigdy wcześniej nie używałem(żadnej firmy), Przypony nietanie - około 14 zł sztuka. Miałem złe doświadczenia z surflonami i surfstrandami, ale pomyślałem , że tytan bedzie ok. Pierwszy dzień na wodzie , tytan założony na to wobler za 62 zł i co?? w drugim rzucie pękł szmelc tej firmy i 76 zł poszło w diabły - nigdy już nie kupię produktu tej firmy - nigdy . Dla mnie mogą zbankrutować.Pewnie to był drut tytanowy a nie plecionka? Też mi strzelił ze dwa razy przy zacisku. Niby linki AFW mają ale linka Surflon czy tytan AFW z porządnymi agrafkami jeszcze mnie nie zawiódł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bardziu Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Używam tytanu Afw lub Aquateko i nigdy mnie nie zawiódł, ale przypony zawsze robie sam. Dragonowskie to pomyłka bo pękają nie wiadomo kiedy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logun74 Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Tak to był drut tytanowy, totalne nieporozumienie. Zimą będę robił wyprzedaż , przynęt, zostały mi dwa tytany shit-dragon - dorzucę gratis. A swoją drogą , sporo jest o przyponach dragona na róznych forach. I nie są to opinie pochlebne . Więc dlaczego właściciele firmy , nie przeanalizują tego o czym piszą użytkownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elton Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Bo nie wszyscy siedzą na forach, a magia reklamy i ładne opakowanie stwarza wrażenie produktu profesjonalnego i w sklepie towar schodzi. Jak się sprzedaje i przynosi zyski, to nikt nad tym nie duma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 ilosc sprzedawanych sztuk przewyzsza ilosc postow lamentowych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logun74 Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Z mojej grupy wyjazdowej nikt już nie kupuje dragona - przyponów , niektóre gumy mają świetne , ale to wszystko co jest dobre w dragonie - odbiegając od tematu - kolega kupił kamizelkę dragona z plecakiem - po dwóch wyjściach szwy zaczęły się pruć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OQŃ Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 (edytowane) [...] Więc dlaczego właściciele firmy , nie przeanalizują tego o czym piszą użytkownicy....ano pewnie dlatego, że sprzedają coraz to więcej gum, główek i woblerów (systematycznie podnosząc ich cenę - mimo, że producent nie robił podwyżek) i na rękę im, że ludzie zostawiają to w wodzie ...interes się kręci. [...] , niektóre gumy mają świetne , ale to wszystko co jest dobre w dragonie -[...]...które to gumy tak Wam się sprawdzają, ja testując ich gumy zabierałem zawsze nad wodę gumę na wzór której zrobili im chińczycy i nie zdarzyło się by lepiej kąsało na dragony. Edytowane 30 Października 2014 przez OQŃ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bardziu Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Tak to był drut tytanowy, totalne nieporozumienie. Zimą będę robił wyprzedaż , przynęt, zostały mi dwa tytany shit-dragon - dorzucę gratis. A swoją drogą , sporo jest o przyponach dragona na róznych forach. I nie są to opinie pochlebne . Więc dlaczego właściciele firmy , nie przeanalizują tego o czym piszą użytkownicy.Mnie chodziło o to że na tym drucie i lince robie przypony sam dla siebie bo Dragonowskie popsuły jakość już dawno temu.Każdy przypon testuje przed użyciem i wiem czy jest dobrze zrobiony. Do tego tytan jest specyficzny, jak go źle zaciszniesz to będzie się ślizgał, a jak za mocno to pęknie przy zacisku. Dobrze zrobiony wytrzymuje co najmniej sezon. A jak się uda to i kilka sezonów. A mam jeszcze od kilku dobrych lat przypon Dragona z pierwszych serii tytanu i ten służy do tej pory, kupiony w 2006 albo 2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Od dwóch sezonów używam przyponów MAX, oczko mocniejsze niż dragonowskie ale też mają swoje wady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtmisiu Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Już dawno przypon robię sobie sam i zazwyczaj używam produktów firmy Mustad.Na szczupaki używam linki stalowej w otulinie przezroczystej zaciskacie tulejkami . Ktoś na forum napisał że na alledrogo jest taka linka pod nazwą -linka jubilerska-po śmiesznych pieniądzach bo bez naklejki znanej firmy Ostatnio mój brat przy pierwszym rzucie stracił rapale przez ch...owy przypon kupny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Panowie a może Dragon zaczął propagować metodę zatnij i zerwij ( małe zółte rączki specjalnie nacinają linki, kiedyś za komuny podobno kioskarki dziurawiły szpilkami prezerwatywy ), aby pomóc nie zdecydowanym w stosowaniu złów i wypuść A tak na poważnie od kilku lat nie stosuję przyponów tej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graf74 Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Ja używam od dwóch lat linki Dragon Surflon 1x7, Savage Gear black coated 7-strand wire i fluorocarbonu też z Dragona. Ale podobnie jak Tomek pisał wcześniej przypony robię sam używając agrafek spiwala i krętlików kamatsu. Dedykowanych tulejek dragona nie używam. Dwie pierwsze linki wiąże a do flurocarbonu stosuje tulejki. Jak na razie nie mnie to nie zawiodło. Czasem zamiast agrafki zakładam kółko łącznikowe profilowane kamatsu, naprawdę jest to mocne rozwiązanie. A jak czasu brak to gotowe przypony od spiwala, tanie nie są ale można bardzo długo używać, szczególnie surfstrand.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Też miałem sytuację w której na dużym szczupaku pękł mi praktycznei nowy przypon Dragona. Pękł ok 1,5 cm pod krętlikiem. Z gotowych przyponów polecam za to Yorka 7x7 - co prawda nieco grube ale za to wytrzymałe, elastyczne i tanie. Mają też wersję 1x19 ale te są sztywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Może ktoś rozpozna co to za przypon. Przegrał z pletką Stren Sonic Braid 8 lb. Moc przyponu była w przedziale 8-10 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logun74 Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 (edytowane) ...ano pewnie dlatego, że sprzedają coraz to więcej gum, główek i woblerów (systematycznie podnosząc ich cenę - mimo, że producent nie robił podwyżek) i na rękę im, że ludzie zostawiają to w wodzie ...interes się kręci. ...które to gumy tak Wam się sprawdzają, ja testując ich gumy zabierałem zawsze nad wodę gumę na wzór której zrobili im chińczycy i nie zdarzyło się by lepiej kąsało na dragony. Bardzo lubię serię FATTY , MUTANT( moja życiówka jest na tą gumę) i Bandita, no i życiówka sandacz złowiony na reno killer ( na tą gumę nigdy nie złowiłem szczupaka) Edytowane 30 Października 2014 przez logun74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikolaj Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Też się dołączę do narzekań. Tytany dragona pękające tuż za tulejką od samej wibracji przynęty to trochę kuriozalne , więc z firmą się rozstałem.I też sam motam , kręcę i zaginam.Do lżejszych zastosowań świetny i tani Jaxon Micro "coś tam" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Mnie również spotkała niebywala przyjemność pęknięcia przyponu''tytanowego'' Dragon(drut). Pękł 1.5cm powyżej agrafki przy rzucie woblerem.Szczęście że nie na rybie, a wobler był pływający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logun74 Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Mnie również spotkała niebywala przyjemność pęknięcia przyponu''tytanowego'' Dragon(drut). Pękł 1.5cm powyżej agrafki przy rzucie woblerem.Szczęście że nie na rybie, a wobler był pływający.No to miałeś szczęście - mój był tonący , chociaż trochę kręciłem się łodzią w tym miejscu to niestety nie dojrzałem go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnluki Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 (edytowane) Witam,piszę w imieniu Dragona, producenta przyponów, o których mowa w tym wątku. Wyrażam ubolewanie z powodu nieprzyjemności, która spotkała użytkowników wadliwych przyponów.Bardzo proszę, aby zgłaszać bezpośrednio na adres centrala@firmadragon.pl każdy przypadek otrzymania wadliwego przyponu (wada materiałowa lub produkcyjna) oraz proszę koniecznie podać kontakt do siebie (użytkownika) i przesłać nam wadliwy przypon - postaramy się natychmiast reagować a poszkodowanemu wędkarzowi zadośćuczynić. Przypony robione są pod Bydgoszczą, tę pracę wykonują Polacy - w żadnym przypadku nasze przypony (jako produkt finalny) nie są robione poza granicami Polski. Właściciele Dragona już wiedzą o zgłoszonych tutaj usterkach i wczoraj podjęto decyzje zmierzające do wdrożenia dodatkowych czynności kontroli jakości produkowanych przyponów. Naszą intencją jest wyposażenie wędkarzy w jak najlepszej jakości akcesoria i jesteśmy wdzięczni Wam za pomoc w realizowaniu tego zamierzenia. A przy okazji, zapraszam każdego użytkownika naszego asortymentu do pisania na podany adres e-mail i wyrażenie swojej pozytywnej lub negatywnej opinii o używanych akcesoriach. Uważnie przeczytamy każdy list. Waldemar PtakDesign Fishing Edytowane 31 Października 2014 przez spinnluki 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 (edytowane) Bardzo pozytywne podejście do tematu, widać że dbają o wizerunek firmy. Edytowane 31 Października 2014 przez anpart 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 http://jerkbait.pl/topic/41953-przypony-tytanowe-dragona/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logun74 Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Witam,piszę w imieniu Dragona, producenta przyponów, o których mowa w tym wątku. Wyrażam ubolewanie z powodu nieprzyjemności, która spotkała użytkowników wadliwych przyponów.Bardzo proszę, aby zgłaszać bezpośrednio na adres centrala@firmadragon.pl każdy przypadek otrzymania wadliwego przyponu (wada materiałowa lub produkcyjna) oraz proszę koniecznie podać kontakt do siebie (użytkownika) i przesłać nam wadliwy przypon - postaramy się natychmiast reagować a poszkodowanemu wędkarzowi zadośćuczynić. Przypony robione są pod Bydgoszczą, tę pracę wykonują Polacy - w żadnym przypadku nasze przypony (jako produkt finalny) nie są robione poza granicami Polski. Właściciele Dragona już wiedzą o zgłoszonych tutaj usterkach i wczoraj podjęto decyzje zmierzające do wdrożenia dodatkowych czynności kontroli jakości produkowanych przyponów. Naszą intencją jest wyposażenie wędkarzy w jak najlepszej jakości akcesoria i jesteśmy wdzięczni Wam za pomoc w realizowaniu tego zamierzenia. A przy okazji, zapraszam każdego użytkownika naszego asortymentu do pisania na podany adres e-mail i wyrażenie swojej pozytywnej lub negatywnej opinii o używanych akcesoriach. Uważnie przeczytamy każdy list. Waldemar PtakDesign FishingA skąd ja mam wziąźć ten pęknięty przypon- czy sądzi Pan , że kolekcjonuję uszkodzone przypony? Mogę odesłać te dwa nowe , których na pewno już nie założę , jak i nie kupię już następnych Pańskiej firmy . I kolejne pytanie za utracone w ten sposób przynęty też uzyskamy rekompensatę. Takie obietnice jak Pan składa , składają również nasi "wybrańcy narodu" co 4 lata- i co ...... i nic z tego nie wynika , pewno jeszcze by Pan chciał paragon na ten przypon , tak jak to bywa w przypadku reklamacji. O waszych wyrobach przyponopodobnych pisze się już długo na forach i do tej pory nie uczyniliście żadnego kroku , aby ten stan zmienić. Powiem wprost nie wierzę w pańskie zapewnienia , o swojej przygodzie pisałem już w czerwcu , zaraz po powrocie z Finlandii , na Państwa stronie na FB . Nikt się nie skontaktował ze mną . Produkujecie tandetę za niemałe pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 A skąd ja mam wziąźć ten pęknięty przypon- czy sądzi Pan , że kolekcjonuję uszkodzone przypony? Mogę odesłać te dwa nowe , których na pewno już nie założę , jak i nie kupię już następnych Pańskiej firmy . I kolejne pytanie za utracone w ten sposób przynęty też uzyskamy rekompensatę. Takie obietnice jak Pan składa , składają również nasi "wybrańcy narodu" co 4 lata- i co ...... i nic z tego nie wynika , pewno jeszcze by Pan chciał paragon na ten przypon , tak jak to bywa w przypadku reklamacji. O waszych wyrobach przyponopodobnych pisze się już długo na forach i do tej pory nie uczyniliście żadnego kroku , aby ten stan zmienić. Powiem wprost nie wierzę w pańskie zapewnienia , o swojej przygodzie pisałem już w czerwcu , zaraz po powrocie z Finlandii , na Państwa stronie na FB . Nikt się nie skontaktował ze mną . Produkujecie tandetę za niemałe pieniądze. A ja bym radził wysłać i zobaczyć co będzie. To nie boli. Mercedes też nie raz robi buble. Jak większość firm. Skoro firma się oferuje że coś z tym zrobi to może warto zaufać z raz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieqbw Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 po przeczytaniu tego wątku zdecydowanie przyłączam sie do niezadowolonych użytkowników przyponów tej firmy,naiwny myślałem że udało mi sie kupić dobre przypony w super cenie ale to co przytrafiło mi sie wczoraj na rybach woła o pomste do nieba,na trzy przypony żałozone do wędki wszystkie poszły z przynętami w rybim pysku!!!!-we wszystkich taki sam defekt-popuszczały te gówniane skówki przy agrafkach-było tak łupnięcie szczupaka,cęcie......... luz........ i dynda sam drut !!! miałem ich wogóle nie używać po przeczytaniu tego wątku ale pomyślałem że sprawdze.........no i sprawdziłem....nikomu ich nie polecam!!!a wręcz odradzam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logun74 Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 A ja bym radził wysłać i zobaczyć co będzie. To nie boli. Mercedes też nie raz robi buble. Jak większość firm. Skoro firma się oferuje że coś z tym zrobi to może warto zaufać z raz?Robbox , ale skąd ja mam wziąźć ten pękniety przypon i kilkanaście innych - wyrzuciłem je do śmietnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi