Szogo636 Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Ja w takim razie musiałem mieć niesamowite szczęście,bo kupiłem egzemplarz przyponu serii HM,który wytrzymał prawie 2 lata i kilka solidnych zawad,ale zaczynam się bać,czy nie warto go zmienić na coś innego.Chyba,ten przypon to jeden na milion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Bardzo możliwe,widać już ślady użycia,czarna patyna schodzi z miedzianych tulejek,jedna tulejka jest też delikatnie uszkodzona (zapewne o zawadę),ale całość trzyma się kupy,wytrzymuje pletkę Power Pro 20 lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 (edytowane) Stosuję przypony Dragona HM N-titanium wire 30 cm i jak narazie nie miałem przypadku by jakikolwiek się zerwał albo załamał. Chwalę sobie bo w przeciwieństwie do innych przyponów nie zaczepiają mi się o ten woblery i nie ma złamań ani skręceń. Edytowane 30 Października 2015 przez CarIvan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Może jednak jest jakaś różnica w jakości między tytanami Classic i HM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Raczej nie ma różnicy. Już kiedyś pisałem, że na początku tytany były super.Można był męczyć przypon cały sezon (classic)Potem trafiłem jakąś felerną partię i dwie ulubione przynęty poszły w wodę.Reszta przyponów poszła w śmietnik.W tym roku dałem im szansę, tylko na jeden wyjazd...Był to właśnie Hm.Wniosek jest jeden, wszystko zależy na jaką partię trafimy.W sklepie słyszałem kiedyś plotę, że nawet wiedzą jakie serie są wadliwe ale czy jest to prawdą??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 A moim zdaniem jest różnica w wytrzymałości (jakości drutu). Używam takich jak na foto z lewej, obok (z prawej) masz Classica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antyquariat Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Ja używam i nic takiego nie zauważyłem Jedynie co to mam zastrzeżenie do agrafek, lubią się odkształcać.Również używam tych przyponów i do tej pory nie miałem ani jednego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolgrim Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Miałem okazję stracić szczupaka pod nogami z powodu źle zacisnietej rurki na fluorocarbonie dragona. Szkoda, bo był całkiem spory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmo Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Używam tych stalek od kilku miesięcy i jak narazie jestem zadowolony. Kilka pokaźnych ryb wyjąłem bez problemu i na zaczepach prędzej puszczała plecaka...ale po tym co przeczytałem chyba z nich zrezygnuję bo nie chciałbym podzielić losów pechowców i zostawić ryby z kolczykiem:-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skob.el Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 (edytowane) Ja jeszcze dodam od siebie że agrafki to tandeta...rozginaja się jak spinacze używane do kartek..... Tandeta Show ! Edytowane 5 Grudnia 2015 przez Skob.el Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel13 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Ja przez kilka lat użytkowania przyponów Dragona nie zawiodłem się na nich ,być może trafiały mi się zawsze te dobre.Tytanowego bodajże clasika mam 6 lat i daje rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Mi ostatnio na pętelce przy tulejce wystrzeliła woblera wartego 45 plnWięcej ich nie kupię, chyba że będę zmuszony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Panowie, jak się ma sprawa z Tytanowymi Dragonami, sytuacja uległa polepszeniu? Chciałbym kupić HM Titanium Wire, ale nie wiem czy jest sens jeśli mam się tylko przez to denerwować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sc102 Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Kurcze, dziś przez przypony dragona straciłem dwa skinnery!!! Pa pa dragonie, już nic od was nie kupię!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Kurcze, dziś przez przypony dragona straciłem dwa skinnery!!! Pa pa dragonie, już nic od was nie kupię!! A jakbyś rozwiną tą myśl to jakby to brzmiało? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bochun Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 (edytowane) <...> dziś na uchu mi pękło szczupły na oko 7-10 kg już wepchnięty do podbiera a w połowie się przekręcił coś nie tak z tym Dragonem albo pech czy błąd? Edytowane 12 Listopada 2017 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sc102 Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 A jakbyś rozwiną tą myśl to jakby to brzmiało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bochun Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Nie wiem czy to usprawiedliwi stalki dragona była kupiona w zeszłym roku i kilka szczupłych od 2,5 do 5kg wyciągneła..Ale gdy trzeba wspiąć się na wyżyny całkowicie poległa.Kołowrotek jak inna reszta była wyregulowana na tip top. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sc102 Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 A jakbyś rozwiną tą myśl to jakby to brzmiało?Oby dwie pękły na tulejce przy agrafce. To już nie przypadek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bochun Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Oby dwie pękły na tulejce przy agrafce. To już nie przypadek. Jeśli mogę to już włos był przetarty dlatego pękło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bochun Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Dlatego jak się kupuję to trzeba uwagę zwrucić na włosy kazdy wie o co chodzi ? Też kupowałem i zwracałem uwagę chyba ze włos ze słabego materiału i nie uniknesz że żle się wybrało pękło.Są różne technologie i my nie mamy na to wpływu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sc102 Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Oby dwie pękły na tulejce przy agrafce. To już nie przypadek. Jeśli mogę to już włos był przetarty dlatego pękło.Stalki były używane góra 15 minut. Szybko się zużywają!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bochun Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Dziś zamiast przetartej stalki założem flurcarbon 0.40 zobaczymy jak to się ma do stalki.I powiem czy warto czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Dziś zamiast przetartej stalki założem flurcarbon 0.40 zobaczymy jak to się ma do stalki.I powiem czy warto czy nie ?Nie warto takiego cienkiego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 My też już stalki Dragona omijamy szerokim łukiem. O wiele trwalsze i niezawodne są nawet stalki Kongera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi