bochun Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Tylko nie mylcie pojęć przekręcił się i nie uciekł nie było o tym mowy takim partaczem jeszcze nie jestem.A więc szczupły to samica złowiona na jez. juno koło mrągowa o długości 1.10 cm i 10 03kg wagi zdjęcie zrobione jak w wannie pływa i wypuszczona na zbiornik jezioro rydwągi który należy do okręgu Mrągowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bochun Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Tylko z tym przyponem to kicha?Chyba albo miałem farta?Nie kupię już ich.Chociaż dały duże ryby ale tak myślę że to moja zasługa i mojego sprzętu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Mówicie o tych stalkach Classic Surflon 7X7 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sc102 Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Pisałem o surflon 1x7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bochun Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Pisałem o surflon 1x7 .Czytajcie uważnie żeby nie było potem zgrztów. Jak mówiął Dragon Dragonowi nie równy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Pisałem o surflon 1x7Kup Surflon 1x19, to problemy znikną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 @bochun - nie jestem w stanie odczytać tego bełkotu... 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Dziś zamiast przetartej stalki założem flurcarbon 0.40 zobaczymy jak to się ma do stalki.I powiem czy warto czy nie ?Z FC 0,40 to na okonie się wybierz a nie na szczupaki.Minimum 0,90- 1,00 mm i bez żadnych tulejek. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bochun Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 ale jakie okonie i szczupaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bochun Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 (edytowane) Także trzeba zwrócić uwagę czy nie jest uszkodzony włos.Który ma wpływ na zerwanie zestawu. Edytowane 12 Listopada 2017 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Z FC 0,40 to na okonie się wybierz a nie na szczupaki.Minimum 0,90- 1,00 mm i bez żadnych tulejek.Ja bym tak od razu nie dyskwalifikował tulejek ...ale ufam tylko swoim 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 @bochunnie ma tu miejsca na odzywki, którymi nas raczysz całe popołudnie,najwyższy czas się zreflektować i przemyśleć swoje postępowanie,styl i sposób w jaki piszesz też nie ułatwia czytania,niniejszym zostałeś ostrzeżony...wypowiedzi przeczyściłem 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sc102 Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Kup Surflon 1x19, to problemy znikną.A co myślisz o surflonie 7x7?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 A co myślisz o surflonie 7x7??Nie wiem, nie używałem. Ten 1x19 jest miękki i się nie odkształca. Na razie się na nim nie zawiodłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 A co myślisz o surflonie 7x7??Ja używam go cały czas, w wersji self made do robienia samodzielnie przyponów, dozbrojek itp.Jeszcze nigdy nic złego się nie przydarzyło.Wersje 9, 12, 18 i 30 kilo. PozdrawiamDaniel 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 A co myślisz o surflonie 7x7??Ja właśnie pytam bo używam seryjnych 9kg od lat i nigdy mnie nie zawiodły . Nawet z mocnymi linkami zawsze na zaczepie puszczał węzeł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew126 Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Zapewne problem z wytrzymałością przyponów dragona wynika między innymi z różnego rodzaju stosowanych linek. Mam na myśli rodzaje splotów: mają w ofercie 1x7 , 1x19 , 7x7 oraz tytan , ponadto każdy z nich w wersji w otulinie (surflon) lub bez (surfstrand) oraz wersji standard lub light. Podając krytyczne lub pozytywne opinie warto wskazać, jaki konkretnie przypon jest opisywany. Używam delikatne surfstrandy 1x19 light i są ok, zgodne z deklarowanymi parametrami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Używam drutów tytanowych Dragona i puki co się nie rozpadają, jestem z nich zadowolony i polecam z jednym zastrzeżeniem, agrafki w nich wymieniam na inne, fabryczne zbyt łatwo potrafią się otworzyć. Podobne do moich doświadczenia miał kolega który łowi streamerem, używa dragonowskich plecionych tytanów i same linki ok, ale zdarzało się mu ściągać przynętę na otwartej agrafce lub mucha leciała w dal przy wymachach i ściągał samą agrafkę Wybaczcie jakość filmu, ale na szybko telefonem na kolanie kręcone 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 straciłem przez te dragonowe agrafki moje 2 najbardziej łowne jerki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 (edytowane) Używam drutów tytanowych Dragona i puki co się nie rozpadają, jestem z nich zadowolony i polecam z jednym zastrzeżeniem, agrafki w nich wymieniam na inne, fabryczne zbyt łatwo potrafią się otworzyć. Podobne do moich doświadczenia miał kolega który łowi streamerem, używa dragonowskich plecionych tytanów i same linki ok, ale zdarzało się mu ściągać przynętę na otwartej agrafce lub mucha leciała w dal przy wymachach i ściągał samą agrafkę Wybaczcie jakość filmu, ale na szybko telefonem na kolanie kręcone I ja miałem taki przypadek. Założyłem kółko łącznikowe na oczko przynęty i po problemie. Tak samo chyba będzie, jak założysz kółko pomiędzy przyponem a agrafką...co nie znaczy, że usprawiedliwiam takie sytuacje Edytowane 13 Listopada 2017 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sc102 Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Niby proste rozwiązanie a genialne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 (edytowane) Ja zmieniłem oryginalne agrafki na DAM Effzett Secu Snap, narazie nie zawodziły. Może producent kiedyś też postanowi coś lepszego zakładać do swoich przyponów. Edytowane 13 Listopada 2017 przez Apioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sc102 Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Miejmy nadzieję, że liczą się z użytkownikami - klientami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielan Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Temat pewnie stary i znany, z braku przyzwoitych przyponów kupiłem przypon z agrafką quick lock - dozbrojka wypada notorycznie, a kumpel zgubił przynętę. Jednym słowem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzman Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Jak się mają ostatnio sprawy z przyponami Dragona?Pytam, bo chciałbym odświeżyć magazynek, poza tym po urlopie mam trochę dość wolframów Mikado, częste odkształcenia (akurat taki urok wolframu, a nie Mikado), ale odpinanie i zapianie agrafki było wielce upierdliwe, palce miały dość pod koniec urlopu;) Myślę o:1) Surfstrand 7x7, 25 cm, indeks 50-606-25 - okoń z częstym przyłowem szczupaka, kij do 6 g, żyłka 0,162) Surflon 7x7, 30 cm, indeks 50-509-30 - szczupak na dość lekko, kij do 20 g, żyłka 0,22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi