Bartek1989 Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 (edytowane) A patrzyłeś mikado jaws? Przypony mam ale jeszcze ich nie używałem. Używałem za to samych agrafek takich co są montowane przy tych przyponach i są bardzo wygodne jak się często przynęt zmienia. No i cena na + w stosunku do smoka Edytowane 30 Sierpnia 2020 przez Bartek1989 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Mam tytanowe przypony na tych agrafkach i są super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Uderz do Dariusza Lipki ja od niego brałem przypony i agrafki i jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 (edytowane) . Edytowane 31 Sierpnia 2020 przez dante Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 Jak się mają ostatnio sprawy z przyponami Dragona?Pytam, bo chciałbym odświeżyć magazynek, poza tym po urlopie mam trochę dość wolframów Mikado, częste odkształcenia (akurat taki urok wolframu, a nie Mikado), ale odpinanie i zapianie agrafki było wielce upierdliwe, palce miały dość pod koniec urlopu;) Myślę o:1) Surfstrand 7x7, 25 cm, indeks 50-606-25 - okoń z częstym przyłowem szczupaka, kij do 6 g, żyłka 0,162) Surflon 7x7, 30 cm, indeks 50-509-30 - szczupak na dość lekko, kij do 20 g, żyłka 0,22 Spróbuj Surflon 1x19 ja stosuje je od lat, to przypon w otulinie, w dotyku bardziej przypomina grubą czarną żyłkę. Nie odkształca się, agrafki są dobrej jakości. Stosuje wersje do 3 kg i do 5 kg długości 35 cm. Jeszcze nigdy się na nich nie zawiodłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 Surflon firmy AFW to faktycznie dobry materiał. Co do agrafek to zdarzają się buble Dragonowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzman Opublikowano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 Spróbuj Surflon 1x19 ja stosuje je od lat, to przypon w otulinie, w dotyku bardziej przypomina grubą czarną żyłkę. Nie odkształca się, agrafki są dobrej jakości. Stosuje wersje do 3 kg i do 5 kg długości 35 cm. Jeszcze nigdy się na nich nie zawiodłem. Wydaje mi się, że do okoniówki lepszy będzie jednak Surfstrand. Jest zdaje się jest miększy i cieńszy niż Surflon.O Surflonie myślałem bardziej pod "typowego" szczupaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 Wydaje mi się, że do okoniówki lepszy będzie jednak Surfstrand. Jest zdaje się jest miększy i cieńszy niż Surflon.O Surflonie myślałem bardziej pod "typowego" szczupaka. Ja ten w wersji do 3kg stosuje właśnie do okoniówki tam gdzie spodziewam się szczupaków, złego słowa nie powiem. Okoniom tez jakoś niespecjalnie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 2 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2020 Przypony od dawna robię sam i przy mojej ilości rwania wychodzi to najsensowniej. Koszt przyponu zamyka się w 1,1-1,4 PLN dla długości około 25cm. Wyrabiam od razu ~9-10m linki i nawijam sobie na małą szpulkę, odwijam aż wyrwę i znowu. Do łowienia na gumy i woblery używam przyponów bez krętlików, bo nie ma sensu a po co podnosić koszt. Łączę je z plecionką łącznikiem bezwęzłowym. do wirówek robię sobie kilka z krętlikami (to ta wersja droższa). Wcześniej używałem Surfstranda, ale przerzuciłem się na Siglon Wire, bo jest tak samo dobry, a nie trzeba przetapiać powłoki. Linka jest "przesączona" tworzywem i nie rozszczepia się. Zaoszczędza sporo czasu i wkurzeń przy robieniu - wystarczy pociąć i pozaciskać. Naprawdę bardzo przyjemny materiał. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 Przypony od dawna robię sam i przy mojej ilości rwania wychodzi to najsensowniej. Koszt przyponu zamyka się w 1,1-1,4 PLN dla długości około 25cm. Wyrabiam od razu ~9-10m linki i nawijam sobie na małą szpulkę, odwijam aż wyrwę i znowu. Do łowienia na gumy i woblery używam przyponów bez krętlików, bo nie ma sensu a po co podnosić koszt. Łączę je z plecionką łącznikiem bezwęzłowym. do wirówek robię sobie kilka z krętlikami (to ta wersja droższa). Wcześniej używałem Surfstranda, ale przerzuciłem się na Siglon Wire, bo jest tak samo dobry, a nie trzeba przetapiać powłoki. Linka jest "przesączona" tworzywem i nie rozszczepia się. Zaoszczędza sporo czasu i wkurzeń przy robieniu - wystarczy pociąć i pozaciskać. Naprawdę bardzo przyjemny materiał.Czym zaciskasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 Panowie po przeczytaniu całego wątku od samego początku do ostatniego posta mam pytanie czy nadal komuś kto używa przypony Dragon Classic czy Big Game pękają i dzieje się z tymi produktami coś złego czy to tylko bała wadliwa seria z przed kilku lat?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 Używam od zawsze. Chyba jako jedyne akcesoria od Dragona i nigdy nie było problemu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1989 Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 Kiedyś płynąłem w trolu z zaczepionym skinnerem 15 i surfstrand 1x7 big game dosłownie mi odpadł od agrafki chyba od wibracji te druciki się po prostu ułamałyDalej ich używam ale czesto kontroluję. A jak wszystkie "wyrobie" biore na testy regenerator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 Na rozpinające agrafki a zdarza się to raz na... Odkąd pamiętam to raz, mam sposób. Podginam bardziej kombinerkami - szczypcami końcówkę te kolanko które się zapina. Po takim zabiegu troszkę trudniej zapiąć agrafkę, ale nie ma możliwości żeby się rozpięła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 Mi się z nimi nic jeszcze nie działo ale czytając te wszystkie opinie forumowiczów wolałem zapytać,bo mam ich troche w zapasie surfstand 1x7 18kg, także do jerków mam surflony big game 30kg i surfstandy big game 30 kg ale z nimi to wątpie zeby puszczały gdzieś w jakiś dziwnych miejscach,a co do regeneratora czy ktoś ma jakieś opinie na jego temat jak sie sprawuje w nad wodą i przy jakim łowieniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi