maxi1992 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Powitać wobleromaniakówChciałbym się dowiedzieć jaki jest dobry drut do stelaży wobków? Mam korpusiki nastrugane aby drucik muszę mieć. Proszę o rady! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Polecam drut nierdzewny. Średnica drutu jest zależna od wielkości woblerów jakie chcesz robić, ja używam 0,6 i 0,8mm. Drut dostaniesz na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxi1992 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 różne 2 cm 3 cm 4 cm no i boleniowki:) nie wieksze:)ale jakiś miękki czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Ja używam takiego tylko w mniejszej ilości http://www.elektro-net.pl/01/pliki/sklep/index.php-s=karta&a mp;id=0392a.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxi1992 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 a i jak wykonac stelaż do wyginania oczek? kurcze nie rowne mi te wobki wychodzą.;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 mnóstwo było o tym na forum, są artykuły na głównej, mnóstwo jest na googlach i youtube ... to naprawdę nie boli żeby takie rzeczy sprawdzić zanim się zachce mieć podane na tacy pierwszy post od słów ,,chciał bym nie jest najlepszą formą przywitania się z innymi http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=203284 &&srch=stelarz+do+drutu#msg_203284 http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=search&srch=dru t+do+wobler%F3w&field=all&&search_logic=AND& sort_order=DESC&forum_limiter=&author=&start=0 witam na forum Pozdrawiam, Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxi1992 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 http://allegro.pl/drut-nierdzewny-0-6-mm-dlugosc-30m-bonsai- 0497-i2534256304.html a czy taki byłby dobry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Drut ten jest za miękki, do woblerów musi być drut twardy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxi1992 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 a ten? http://allegro.pl/drut-nierdzewny-0-6-mm-dlugosc-30m-bonsai- 0497-i2534256304.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Druty które Ty pokazujesz nie nadają się. Odpowiedni drut jest taki: http://allegro.pl/drut-nierdzewny-na-woblery-0-8-mm-10-metro w-i2526843284.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 źle podchodzisz do wyszukiwania, szukanie drutu do woblerów w dziale ogrodniczym to kiepski pomysł stosowniejszym miejscem będzie dział wędkarski http://allegro.pl/listing.php/search?string=drut&categor y=13455 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxi1992 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 ok dzięki Panowie za podpowiedzi. jak coś to będę pytał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1939pl Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 na metry? Zły pomysł lepiej kupić całą szpule raz zapłacisz a masz go ile wlezie, myślę że dobrym rozwiązaniem jest nierdzewny drut spawalniczy. Kupiłem taki drut i narzekam, jest mocny ale zarazem łatwo go się wygina, na pewno będziesz zadowolony. Hmmm dałem chyba za 1kg z 70 zł chyba bo to go kupiłem jakiś czas temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Wpisz w allegro kanthal. Najlepszy drut jaki do tej pory stosowałem. Niektórzy sprzedają go pod nazwą do woblerów i tylko trzepią na tym kasę, Tak samo jest z poliwęglanem i poliwęglanem na stery do woblerów niby to samo ale cena różna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 na metry? Zły pomysł lepiej kupić całą szpule raz zapłacisz a masz go ile wlezie, myślę że dobrym rozwiązaniem jest nierdzewny drut spawalniczy. Kupiłem taki drut i narzekam, jest mocny ale zarazem łatwo go się wygina, na pewno będziesz zadowolony. Hmmm dałem chyba za 1kg z 70 zł chyba bo to go kupiłem jakiś czas temu. Kupienie drutu na metry to bardzo dobry pomysł, kolega jest początkujący, nie wiadomo czy pierwszy drut jaki kupi będzie spełniał jego oczekiwania a co najważniejsze nie wiadomo czy w ogóle wykorzysta 10m zanim się zniechęci bo i taką możliwość trzeba brać pod uwagę.Niech kupi szpule jak już będzie wiedział czego chce konkretnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxi1992 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Już kilka sztuk zrobilem;) ale obecny drut mnie wQrwia;) a tak to mam ochotę dłubać jak czas pozwala:) narazie jednak wolę na metry;) a kanthal będzie dobry do małych wobków? chcę 0,6 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Weź sobie ten kanthal który ci poleciłem. 0,7mm do drobiazgu i 1mm do boleniówek. Jest pół-twardy, plastyczny i ani trochę nie sprężynuje... no i jeszcze jest na metry . Do tego szczypce okrągłe i zwykłe kombinerki i po jakimś czasie będziesz robił powtarzalne stelaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxi1992 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 okrągłe to jakie? ok zamowię tak jak mowisz. bo mam 0.8 ale mnie denerwuje wyginanie bo jest twardy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 okrągłe to jakie? http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=szczypc e+okr%C4%85g%C5%82e nie mają ząbków, dzięki czemu możesz robić kształtne uszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxi1992 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 http://allegro.pl/drut-oporowy-kanthal-0-70mm-conductance-i2 478445476.html o ten drut będzie? a i jeszcze jak mógłby ktoś podać aukcje z poliwęglanem na stery do takich 1.5-2 cm i 3-4 cm wobków:) bede wdzieczny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Co do poliwęglanu to polecę ci użytkownika tego forum ( konktenbit ) wytnie ci stery na cnc są tańsze niż podobne na allegro zawsze idzie się z nim dogadać nawet nie wspomnę o tym ile czasu i nerwów zaoszczędzisz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Co do poliwęglanu to polecę ci użytkownika tego forum ( konktenbit ) wytnie ci stery na cnc są tańsze niż podobne na allegro zawsze idzie się z nim dogadać nawet nie wspomnę o tym ile czasu i nerwów zaoszczędzisz . Prawda, szczególnie oszczędność czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Cześć. Albo mi się wydaje albo ten drut wychodzi drożej niż np w lunari. Tam 10 m kosztuje bodajże 6zł ,a tu w tych rolkach 1 metr ok 1,5 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxi1992 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 mam takie stery:) ale chcialem cienką płytkę zeby samemu wycinac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 od lunari będzie ok.kiedyś kupiłem.ja bym na twoim miejscu trochę cieńszy zakupił.tak od 0,5mm.na boleniówki max 0,8mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi