Skocz do zawartości

ST. Croix 5SC86MF2-G Elite

pablo208

Rekomendowane odpowiedzi

A co myślicie o tej elitce z tym ,że do 28g. W jakim przedziale gramowym operuję się nią  najlepiej ? Dokladnie o tym modelu : 5SC86MHF2-G

Zdecydowałem , że będe nią nekał sandacze z brzegu  :) Ciekawy jestem Waszej opinii na temat mojego pomysłu ...

Edytowane przez pablo208

No ja ciebie prosze

Dobra... 

Grunwald pierwszy mój wpis był ironiczny rzecz jasna. Żart taki - nie wyszedł mi najwyraźniej. 

Pablo w drugim wpisie napisałem co myślę i czego w mojej ocenie Ci potrzeba. Widzę, że wróciłeś do mojej myśli, acz teraz znów masz rozterki. 

Chłopie Daniel ma rację i nie, w tym sensie, że pewnie weź kij do ręki jak Ci pasuje to łów, jak nie sprzedaj. Tylko czy Ci pasuje dowiesz się pewnie nad wodą, a nie w sklepie. Pamiętaj, że Daniel miał w łapach pewnie więcej wędek niż ja, Ty i pół jerka i wie czego che. My musimy na to jeszcze pracować. 

Elitka do łowienia z brzegu w dużej rzece na gumy 25 gr plus guma dla mnie to uncjówka i to minimum 9 stopowa. 

Ja tak bym łowił, mnie by pewnie to odpowiadało i tyle. 

"...dla mnie to uncjówka i to minimum 9 stopowa."

Ja także preferuję dłuższe kije i zdecydowanie wolal bym kij 9 a nawet 9,6...ale.......... no wąlsnie jest jedno ale. Kij w dlugości 9' to już zupelnie co innego niż 8,6. Tak jak wspomniał Daniel to nie tabliczka mnożenia. Mogę się pomądrzyć bo bylem w Corona Fishing, macalem i wiem jak to wygląda. :)  Uncjówka 8,6 a ta sama w długości 9, to już zupełnie inne blanki. Typowo sandaczowa i cienta jest ta 8,6 długośc 9 juz charakteryzuje się inną nieco akcją..jest wolniejsza i na pewno jej ciężar rzutowy jest troszkę mniejszy od 8,6.

Jest dylemat , ponieważ jak wspomnialem wolę kije dluższe , ale w długości 9' nie znajdę sandaczowej kosy. A nawet jeśli to jej czułośc nie będzie taka sama jak w elitce  8,6 do 28g.

Czyli jednak wziąłeś

A może ktoś z kolegów ma spacing do 5SC86MHF2 ? Ew posiada kij na tym blanku i mógł by podać mi odległości przelotek od szczytu ? Ew długość rękojeści  ?

Czyli jednak wziąłeś 2,60? Jak wrażenia po pełnym macanku w domu? 

Mhf2 jednak jest szybszy i chyba bardziej nada się pod sandacza..jedno jest pewne . Jeśli raz "obmacasz" Elitkę ciężko przerzucić się na coś innego. Kijek bajeczny, mocny szybki i mega czuły. Kwintesencja połowu sandacza z brzegu w moim skromnym odczuciu. Gotowiec troszku drogi bo ponad 1500zeta, i totalnie nie w moim guście . Niby tytany sici itp ale rozmiar przelotek (mówimy o seryjnym kiju) jak dla mnie za duży. 

Dlatego zakupiłem blank i zapewne ktoś z kolegów mi go uzbroi :)

reasumując: 

Pod moje potrzeby ideał! Ale co ja tam wiem w d..... byłem g.... widziałem  :) 

Pzdr 

Edytowane przez pablo208

Mhf2 jednak jest szybszy i chyba bardziej nada się pod sandacza..jedno jest pewne . Jeśli raz "obmacasz" Elitkę ciężko przerzucić się na coś innego. Kijek bajeczny, mocny szybki i mega czuły. Kwintesencja połowu sandacza z brzegu w moim skromnym odczuciu. Gotowiec troszku drogi bo ponad 1500zeta, i totalnie nie w moim guście . Niby tytany sici itp ale rozmiar przelotek (mówimy o seryjnym kiju) jak dla mnie za duży. 

Dlatego zakupiłem blank i zapewne ktoś z kolegów mi go uzbroi :)

reasumując: 

Pod moje potrzeby ideał! 

Pzdr 

Nie rozprzestrzeniaj blednych informacji.

Tytanem powlekane, to nie tytany. To zwykle sici na stalowych rankach "titanium coated".

Takze z tytanow maja tylko kolor.

• Like 1

Nie rozprzestrzeniaj blednych informacji.

Tytanem powlekane, to nie tytany. To zwykle sici na stalowych rankach "titanium coated".

Takze z tytanow maja tylko kolor.

Daniel takie info dostałem w Corona fishing ....liczyłem na to , że człowiek wie co sprzedaję  ....