pablo208 Opublikowano 30 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Po obmacaniu w/w blanku zdecydowałem , że to ciut za delikatny sprzęt dla mnie . Będe celował oczko wyżej ....SC86MHF2-G Elite . Kapitalny blank pZdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Od roku posiadam Avida 8'6" do 21 gram. Kijek tak mi się spodobał że niedawno dokupiłem Elitkę również do 21 gram z tym że 9'. Jak dla mnie oba kije bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 30 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 (edytowane) A co myślicie o tej elitce z tym ,że do 28g. W jakim przedziale gramowym operuję się nią najlepiej ? Dokladnie o tym modelu : 5SC86MHF2-G Zdecydowałem , że będe nią nekał sandacze z brzegu Ciekawy jestem Waszej opinii na temat mojego pomysłu ... Edytowane 30 Października 2014 przez pablo208 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 No ja ciebie prosze Dobra... Grunwald pierwszy mój wpis był ironiczny rzecz jasna. Żart taki - nie wyszedł mi najwyraźniej. Pablo w drugim wpisie napisałem co myślę i czego w mojej ocenie Ci potrzeba. Widzę, że wróciłeś do mojej myśli, acz teraz znów masz rozterki. Chłopie Daniel ma rację i nie, w tym sensie, że pewnie weź kij do ręki jak Ci pasuje to łów, jak nie sprzedaj. Tylko czy Ci pasuje dowiesz się pewnie nad wodą, a nie w sklepie. Pamiętaj, że Daniel miał w łapach pewnie więcej wędek niż ja, Ty i pół jerka i wie czego che. My musimy na to jeszcze pracować. Elitka do łowienia z brzegu w dużej rzece na gumy 25 gr plus guma dla mnie to uncjówka i to minimum 9 stopowa. Ja tak bym łowił, mnie by pewnie to odpowiadało i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox34 Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 "...dla mnie to uncjówka i to minimum 9 stopowa." możesz to wyjasnić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Wędka o długości co najmniej 270 do 28 gram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Wędka o długości co najmniej 270 do 28 gram.aha... zacząłem pisać o wygodzie dłuższego kija w rzece i o tym, że tak lubię. O tym, że mnie kto pyta o długość i cw to nie pomyślałem nawet... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 30 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 "...dla mnie to uncjówka i to minimum 9 stopowa." Ja także preferuję dłuższe kije i zdecydowanie wolal bym kij 9 a nawet 9,6...ale.......... no wąlsnie jest jedno ale. Kij w dlugości 9' to już zupelnie co innego niż 8,6. Tak jak wspomniał Daniel to nie tabliczka mnożenia. Mogę się pomądrzyć bo bylem w Corona Fishing, macalem i wiem jak to wygląda. Uncjówka 8,6 a ta sama w długości 9, to już zupełnie inne blanki. Typowo sandaczowa i cienta jest ta 8,6 długośc 9 juz charakteryzuje się inną nieco akcją..jest wolniejsza i na pewno jej ciężar rzutowy jest troszkę mniejszy od 8,6.Jest dylemat , ponieważ jak wspomnialem wolę kije dluższe , ale w długości 9' nie znajdę sandaczowej kosy. A nawet jeśli to jej czułośc nie będzie taka sama jak w elitce 8,6 do 28g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 ...choc wyleczyłem się z długich kiji to IMHO najbardziej kosojebnym badylem w 9'6 był FX 966. Mega cięty jak na tą długość ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 ...choc wyleczyłem się z długich kiji to IMHO najbardziej kosojebnym badylem w 9'6 był FX 966. Mega cięty jak na tą długość ... Mam podobne odczucia, FX 966 jak na tę długość to brzytwa niesamowita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 31 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Mam podobne odczucia, FX 966 jak na tę długość to brzytwa niesamowita. Dobra teraz pytanie od laika do "szpeców" Fx 966 ??/ A cóż to takiego ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Phenix fx 966 - teraz pst 966 mialem chwakilem sprzedalen dla mnie za dlugi i jednak za mocny b szybki wchodzacy w glebsze ugiecie - czuly i dobrze rzucajacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox34 Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Koledzy posiadacze zapodajcie mi jaka grubość szczytu i dolnika (w mm) owego blanku, Oczywiście blank mf2 8'6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 (edytowane) Szczyt 1,6mm, dolnik 12mm. Edytowane 31 Października 2014 przez apioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox34 Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 dzięki @apioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 4 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 A może ktoś z kolegów ma spacing do 5SC86MHF2 ? Ew posiada kij na tym blanku i mógł by podać mi odległości przelotek od szczytu ? Ew długość rękojeści ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Czyli jednak wziąłeś A może ktoś z kolegów ma spacing do 5SC86MHF2 ? Ew posiada kij na tym blanku i mógł by podać mi odległości przelotek od szczytu ? Ew długość rękojeści ? Czyli jednak wziąłeś 2,60? Jak wrażenia po pełnym macanku w domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 (edytowane) Pelne macanko w domu. Ze tez ja blanki kupuje online . Edytowane 4 Listopada 2014 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 4 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 (edytowane) Mhf2 jednak jest szybszy i chyba bardziej nada się pod sandacza..jedno jest pewne . Jeśli raz "obmacasz" Elitkę ciężko przerzucić się na coś innego. Kijek bajeczny, mocny szybki i mega czuły. Kwintesencja połowu sandacza z brzegu w moim skromnym odczuciu. Gotowiec troszku drogi bo ponad 1500zeta, i totalnie nie w moim guście . Niby tytany sici itp ale rozmiar przelotek (mówimy o seryjnym kiju) jak dla mnie za duży. Dlatego zakupiłem blank i zapewne ktoś z kolegów mi go uzbroi reasumując: Pod moje potrzeby ideał! Ale co ja tam wiem w d..... byłem g.... widziałem Pzdr Edytowane 4 Listopada 2014 przez pablo208 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Mhf2 jednak jest szybszy i chyba bardziej nada się pod sandacza..jedno jest pewne . Jeśli raz "obmacasz" Elitkę ciężko przerzucić się na coś innego. Kijek bajeczny, mocny szybki i mega czuły. Kwintesencja połowu sandacza z brzegu w moim skromnym odczuciu. Gotowiec troszku drogi bo ponad 1500zeta, i totalnie nie w moim guście . Niby tytany sici itp ale rozmiar przelotek (mówimy o seryjnym kiju) jak dla mnie za duży. Dlatego zakupiłem blank i zapewne ktoś z kolegów mi go uzbroi reasumując: Pod moje potrzeby ideał! Pzdr Nie rozprzestrzeniaj blednych informacji.Tytanem powlekane, to nie tytany. To zwykle sici na stalowych rankach "titanium coated".Takze z tytanow maja tylko kolor. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 ..dokładnie..i ta 30tka na starcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Pelne macanko w domu. Ze tez ja blanki kupuje online . @Guzu, nie wiesz co tracisz .@pablo, napisz na priv gdzie kupiłeś tą Elitkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 4 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Nie rozprzestrzeniaj blednych informacji.Tytanem powlekane, to nie tytany. To zwykle sici na stalowych rankach "titanium coated".Takze z tytanow maja tylko kolor.Daniel takie info dostałem w Corona fishing ....liczyłem na to , że człowiek wie co sprzedaję .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Nie rozprzestrzeniaj blednych informacji.Tytanem powlekane, to nie tytany. To zwykle sici na stalowych rankach "titanium coated".Takze z tytanow maja tylko kolor.wiesz morze jaka jest waga 30 tytanowej i tej stalowej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Daniel takie info dostałem w Corona fishing ....liczyłem na to , że człowiek wie co sprzedaję .... Przede wszystkim, to bardzo dobrzy sprzedawcy Z pewnoscia wiedza co sprzedaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi