laredo Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Chciałbym poradzić się Was w kwestii tego aparatu. Jest możliwość kupienia go w cenie do 1000 zł. Do tej pory używam Olympusa E 420 którego mam do dziś. Wiem że różnica między nimi nie jest duża no ale jednak. Obiektywy zostały by mi te które mam. Pytanie tylko czy warto inwestować w ten model czy szukać czegoś innego. Najczęściej fotografuję przyrodę, krajobrazy itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Jakie masz obiektywy ? E620 to klasa wyżej body od E420. Wbudowana stabilizacja, wyższe ISO użyteczne (w E-420 góra 800, w E-620 1600 znośne...) więcej ustawień na wierzchu puszki, korekcja FF, BF (czasem może się przydać), 7 punktowy AF vs 3 punktowy AF, itd. Zapytałem jakie masz obiektywy, bo tak naprawdę 4/3 już praktycznie umarło, ostatnie body wypuścili bodaj w 2010 roku. Teraz Olympus skupił się przede wszystkim na mikro 4/3 i czynnikiem, który może kogoś trzymać przy tym systemie to bez wątpienia świetne obiektywy 14-54mm, 12-60mm, 50mm macro, 50-200mm, nie wspominając już o 14-35mm czy 35-100mm Prawda jest taka, że Olympusowi extra wyszły szkła do tego systemu, natomiast body za sprawą małych wymiarów matrycy, odstają od konkurencji jakością obrazka, jeśli chodzi o funkcjonalność, ergonomię to akurat pod tym względem uważam, że Olympus należał/należy do czołówki. PS. Jest jeszcze jedna kwestia, która może zachęcić do pozostania przy systemie - obiektywy które kiedyś kosztowały 2-3 tysiące (pomijając Top Pro) teraz za sprawa porzucenia przez Olympusa dużego 4/3, można wyhaczyć nawet poniżej 1000 zł a taka 50mm f/2.0 ostra jak żyleta od pełnej dziury to już fajna zabawka i do portretu i zabawy z macro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laredo Opublikowano 29 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 (edytowane) Jeżeli chodzi o obiektywy to pozostały mi dwa standardowe 14-42 oraz 40-150 Zuiko Digital . Pytam o Olympusa ale to nie jest warunek że go kupię. Edytowane 30 Października 2014 przez laredo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Jak dobrze poszukasz to za 1000 zet wyhaczysz E-3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi