FidoAngel Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 (edytowane) Jaka jest czułość używanych przez was kijów jak w temacie. Na sucho wydają się być idealnymi sandaczówkami a jaka jest rzeczywistość? Edytowane 28 Października 2014 przez FidoAngel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 rzeczywistosc jet taka, ze lowi sie na luznej lince Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 27 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 A nie tkło Cię czasem aby takim kijem, kogutkiem, "na napiętej" po dnie poskakać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Ekhm co do tych opisów na kijkach ogólna tendencja stosunku do nich jest mniej więcej taka jak w tej przypowieści o chłopie:"W płocie była dziura i podpisane "pi**a" postanowił skorzystać i drzazg sobie tylko nawbijał" Nie tyczy to się tylko "low price". Osobiście mam StC LTBC68MXF, fabrycznie ma przydomek "top water" a znana jest jako legendarna sandaczówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 nie tklo mnie, bo to inna technika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 (edytowane) dla pita raczej chodziło o zastosowanie kija zgodnie z jego nazwa / przeznaczniem. a czułość kija kwestia osobistych preferencji Nawet był temat co musi spelniac kij o odbrym przenoszeniu drgań ... z 10 stron ... Edytowane 27 Października 2014 przez meme174 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 29 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 nie tklo mnie, bo to inna technika Młodemu to sie zawsze oberwie jak chce kupić kij "na szczupaka" a stara gwardia bez problemu "zander" tylko na zandery "perch" tylko na okonie "drop shot" tylko do ciągania luźnej linki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 alez tu nie chodzi o to, ze kij do ds byc musi (bo nie musi, tak samo jak kolowrotek do ds byc nie musi - bo takich nie ma) tylko o to, ze przy ds wcale sie ciezarkiem po dnie nie skacze a przyneta na luznej lince gra w czasie, kiedy ciezarek wlasnie sobie lezy i ma tzw kontakt czyli wynika z tego, ze nie dajmy sie zwariowac ... no chyba, ze dobrowolnie natomiast w gescie kazdego z osobna lezy co, czym i jak sobie lowic bedzie wiec skoro komus pasuje kij z nalepka ds, kij sparowany z kolowrotkiem z nalepka ds i lowi nim na zylke sandacz, to w sumie nic mi do tego osobiscie bronie sie przed wedkami typu sandacz lub szczupak, bo to bujda na kolkach taka sama, jak cala reszta magazynowej nomenklatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 (edytowane) Łowię na nieduże kogutki (do 15g) kijem na blanku MHX DS821 i łowi mi się nim bardzo dobrze. Ostatnio dowiedziałem się, że DS to drop shot... Chyba muszę teraz zmienić kij... Tylko na co? Nie widziałem nigdzie oznaczeń KG jako kogut czy podobnie Ja tam mojego DSa ochrzciłem sobie jako "Double Size", bo siadają na niego fajne rybki Edytowane 29 Października 2014 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 29 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 (edytowane) A czemu pytałem? Ano temu , że co pewien czas wyruszam na poszukiwania sandaczowego "Świętego Graala" i przy okazji ostatnich poszukiwań właśnie kije do ds wstępnie wydawały sie odpowiednie. Skończyło się poppingiem MHX lekko podrasowanym na Odrę ale te z napisem Drop Shot mnie zastanawiają a od czasu połamania MHX-a jakby częściej Żbiku, a tu masz gotowce, tylko wydrukować i na wędkę nakleić, po co masz sie stresowac, no po co https://www.google.pl/search?q=kogut&client=firefox-a&rls=org.mozilla:pl:official&channel=rcs&biw=1366&bih=665&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=lJFQVPOWM-ujygPw7oLgCA&ved=0CB8QsAQ Edytowane 29 Października 2014 przez FidoAngel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorek Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Mam dwa Cd-ki, drop shot medium i heavy (chyba koło 2,6 m). Są nietypowe bo rękojeść jest b. długa (fore i rear). Używam ich z upodobaniem kiedy tylko warunki pozwalają, bo:1. Są lekkie.2. Są czułe3. Nic mi z nich nie spada4. Najważniejsze - bo po prostu leżą mi w ręce i bardzo je lubię Zastosowanie - głównie woblery, wirówki też, kiedyś trzeba było to i "opad" uskuteczniałem. W sumie to najrzadziej do dropshota były używane 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Mam dwa Cd-ki, drop shot medium i heavy (chyba koło 2,6 m). Są nietypowe bo rękojeść jest b. długa (fore i rear). Używam ich z upodobaniem kiedy tylko warunki pozwalają, bo:1. Są lekkie.2. Są czułe3. Nic mi z nich nie spada4. Najważniejsze - bo po prostu leżą mi w ręce i bardzo je lubię Zastosowanie - głównie woblery, wirówki też, kiedyś trzeba było to i "opad" uskuteczniałem. W sumie to najrzadziej do dropshota były używane Mam też tego cd.... długość 2.4 opisany jako drop shot . Ale nigdy nie Użyty do tej metody. Mój ma foregrip przerobiony juz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 29 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Tomek, a do czego używasz?@doktorek troszkę mnie zdziwił bo miękka szczytówka i pałowaty dolnik nijak nie komponują mi sie z woblerami czy wirówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorek Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 A bo one wcale nie mają miękkiej szczytówki i pałowatego dolnika We Wrocławiu pracuję - więc mogę udostępnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 A to są takie ? Jak umiejętnie bedziesz operował to i ruskim teleskopem połowisz , tylko w nadgarstku już chyba gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Tomek, a do czego używasz?@doktorek troszkę mnie zdziwił bo miękka szczytówka i pałowaty dolnik nijak nie komponują mi sie z woblerami czy wirówką.Ja swojego używam tylko do gum.... I do opadingu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melabolgia Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 opading :)dobre 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomFil Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Ja mam rok savagear xlnt 270 7-25g z nazwy drop shot i powiem wam ,bardzo czuła wędka,czuć i widać bardzo fajnie opad przynęty.A jak wlekę gumę po dnie na główce 15g to normalnie czuje każdy kamyk,korzeń,można rozróżnić jakie jest podłoże(żwirowe,muliste,zarośnięte).Wędka lekka(149g),uchwyt Fuji a przelotki klasy sic nie firmowe ale po roku nie widać na nich żadnego zużycia więc są dobrej klasy.Uchwyt dzielony(korek,pianka).Do opading-u bardzo fajna.Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi