gawron Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Witam zamawiam dużą partię gum fishunter 9,5cm. Pierwsze pytanie: łowi ktoś na nie ? Czy faktycznie są nasączone jakimś zapachem ? Jakie macie opinie na temat tej serii gum ? Różnia się czymś innym od normalnych fishunterów ? I najważniejsze jaka wielkość główek v-point viper do nich pasuje ? 5/0 czy 6/0 ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Wykonane z bardzo miekkiego materiału, zapaszek przyjemny, krewetkowy. Guma pakowana w blistery wytłoczone pod kształt gumy, więc nie zaginają się im ogonki. Juz w pierwszych rzutach miałem zandera, ale czego to zasluga, to nie dowiemy się nigdy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 28 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Dzięki za odpowiedź Kamilu a jaki wielkość główek v-point viper ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 A cholera wie ja zbroję główkami różnych producentów, a haki takie...żeby były dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 28 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 A może masz w arsenale v-pointy i możliwość sprawdzenia jaki rozmiar odpowiada ? Lub ktoś inny pomoże ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Może i bym jakąś smoczą główkę w pudle znalazł, ale prawdopodobieństwo, że będzie pasowała jest raczej bliskie zeru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 28 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Może ktoś inny będzie miał. Mimo to dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Ja bym zalozyl 5/0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 V-point od Dragona to fajne główki bo prawdopodobieństwo rozgięcia haka w stosunku do clasic czy eagle jest kolosalna dopasuj rozmiar a fh sa spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Wykonane z bardzo miekkiego materiału, zapaszek przyjemny, krewetkowy. Guma pakowana w blistery wytłoczone pod kształt gumy, więc nie zaginają się im ogonki. Juz w pierwszych rzutach miałem zandera, ale czego to zasluga, to nie dowiemy się nigdy.... No to ruszam na poszukiwania tych specyfików Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 A co sądzicie o hakach VMC Barbarian ? Lepsze od Vpointów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Grubsze i mocniejsze. Zależy od sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Zastanawiam się nad nimi. Chcę kupić same haki, znajomy ma formę i będzie odlewanie własnych główek. Słyszałem dobre opinie o tych hakach, zobaczymy. Tylko muszę dopasować wielkość chyba 4/0 będzie ok do 9,5cm FH II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elatios Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Witam,Po pierwsze chciałbym się przywitać.Przychodzę z zapytaniem jakie rozmiary głowek jigowych Dragon V-point viper użyć do owych gum, pytam ponieważ nie miałem styczności nigdy z tymi główkami, a w okolicy nie mogę ich nigdzie trafić na oględziny a chce zamówić większą ilość internetowo. Gumy: -Manns predator 55mm (2/0)-Manns predator 70mm (3/0-Savage gear 80mm (3/0)-i rózne gumy od 10-12 cm (4/0)W nawiasach podałem rozmiary które wywnioskowałem z używania innych głowek, ale tak jak wspomniałem nie używałem nigdy tych z dragona wiec chciałbym sie upewnić. I jeśli ktoś uzywał tego modelu głowek mile widziane jakieś dodatkowe recenzje.Dziekuje z góry pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkiewicz Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Witaj.Wypowiem się w przypadku gum o długości 10-12cm. Jak najbardziej rozmiar 4/0 będzie odpowiedni.A w przypadku Keitech EasyShiner4" próbowałem z rozmiarem 3/0 i też było dobrze.Atrakcyjniejsza praca. A gumy w całości chwycone przez zandery.Co do innych uwag w przypadku modeli dragon VPoint, proponuję nie uzbrajać przynęt na zapas i trzymania takowych w pudełku..Lubią śniedzieć, pokrywać się tłustawym nalotem.. Keitchy dość szybko "korodowały" mi na styku ołowianego kołnierza główki.Może to była wina słabej jakości ołowiu w danej partii, nie wiem. Wolę jednak uzbrajać na bieżąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 dragony są słabe, lepsze ownery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Kajtki zawieraja sól, i każdy hak koroduje, na zapas nie warto zbroić. Guma fajna, łowna, ale problematyczna, wysychanie powoduje odkształcenia a sklad koroduje główki jigowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Po co kupować dragony czy inne dżaksony jak na forum są taniej i lepsze... A wogóle to najlepiej samemu sobie odlać. Taniej i lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 (edytowane) Po co kupować dragony czy inne dżaksony jak na forum są taniej i lepsze... A wogóle to najlepiej samemu sobie odlać. Taniej i lepiej. I zaraz pójdę sobie odlać główki .Tylko nie mam formy i co dalej Podaj kalkulację .Dla przykładu V-Point Dragona lub jak piszesz "dżaksona " 3/0-12 gramów i twojego wyrobu . Edytowane 7 Kwietnia 2017 przez rothen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Witam,Po pierwsze chciałbym się przywitać.Przychodzę z zapytaniem jakie rozmiary głowek jigowych Dragon V-point viper użyć do owych gum, pytam ponieważ nie miałem styczności nigdy z tymi główkami, a w okolicy nie mogę ich nigdzie trafić na oględziny a chce zamówić większą ilość internetowo. Gumy: -Manns predator 55mm (2/0)-Manns predator 70mm (3/0-Savage gear 80mm (3/0)-i rózne gumy od 10-12 cm (4/0)W nawiasach podałem rozmiary które wywnioskowałem z używania innych głowek, ale tak jak wspomniałem nie używałem nigdy tych z dragona wiec chciałbym sie upewnić. I jeśli ktoś uzywał tego modelu głowek mile widziane jakieś dodatkowe recenzje.Dziekuje z góry pozdrawiam.Cześć Jakub. Czy Tobie chodzi o główki serii "Viper" ? Z tym "wyciągniętym" łukiem przed grotem ?Miałem kilka sztuk tych główek ale nie wiem dlaczego w moim odczuciu gumy gorzej pracowały.Ja osobiście używam : VMC, Mustad, Gamakatsu, Traper oraz Provocator "Jig it"To są dosyć miękkie główki więc na zaczepach rozginam je i ratuję gumę, czasem je prostuję po zaczepie ale tylko góra dwa razy więcej nie ryzykuję.Ttylko ostatnie to gruby twardy drut, dobry na sandały tylko trzeba mocnej plecionki żeby coś wyjąć z zaczepu Jak zbroję : Predator 55mm : Gamakatsu roz. "2" dla mnie wystarczający, można też z użyć roz."4" z VMC, Traper'aPredator 70 mm : Mustad, Gamakatsu, Provocator roz. "1/0"Na Savage Gear nie łowię Gumy 10 cm : Z reguły 5/0 czasem 6/012 cm nie łowię W moim odczuciu dobranie rozmiaru główki w dużej mierze zależy od kształtu przynęty.Trzymając się sztywno jakiegoś schematu np. "do 10 cm gumy główka 5/0" w jednym modelu będzie ok. a w innym możesz niepotrzebnie usztywnić gumę i będzie gorzej pracować.Musisz popatrzeć jak Twoje ulubione gumy pracują w różnych uzbrojeniach i ocenić czemu dajesz największe szanse Ja wiem, że dużo daje nawet szerokość kołnierza trzymającego gumę - czasem za duży zniekształca pysk gumy i gorzej pracuje, czasem duży kołnierz jest na plus. Ja nie trzymam się sztywno żadnych schematów, nie trzymam się sztywno firm i serii główek Jak trzeba to szlifuję kołnierze, jak mam kaprys to maluję główki...czasem kupuję w małych stacjonarnych sklepach główki "krzak" które sprawdzają się o dziwo bardzo fajnie i nie kosztują dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 @rothen - kalkulację w jakim sensie? Koszt formy zwróci się pewnie po 100+ główkach....ile rwiesz rocznie? Ja dużo, więc odlewam sam i od kiedy tak podszedłem do tematu to zaczepy znacznie mniej mnie bolą po kieszeni Tylko tyle i aż tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi