doktorek Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 No właśnie - poszukuję rozmiarów 2, 1, 1/0 (zresztą chyba rozmiar nie jest istotny ), haków, które będą miały maksymalnie szeroki/głęboki/wysoki (jak zwał, tak zwał) łuk kolankowy. Chodzi o to aby po uzbrojeniu gumki, zostało jeszcze sporo miejsca miedzy gumką a haczykiem, na dociążenie ołowiem.Rzadko która firma podaje tabelki z wymiarami stąd moje pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 (edytowane) A nie chcesz tych gotowych od robertatd ?? jak nie te to ja kupiłem ostatnio jakieś cormorany k-don... tanie to jak barszcz a dosyć szerokie, moje na allegro znalazłem ps o takie http://allegro.pl/haki-cormoran-k-don-offset-lock-drop-shot-4-0-5szt-i4710430885.html Edytowane 28 Października 2014 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorek Opublikowano 28 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Od Roberta pewnie wezmę. Tylko u niego się zaczynają od 2/0, a ja chcę mniejsze A Allegro - dzięki popatrzę. Tylko czy one ostre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 gamakatsu, matzuo, xps z bass pro shops, eagle claw, owner ... w zasadzie bez roznicy, pod warunkiem ze bedziesz szukal tzw. wide gap worm hooks 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 savage gear do soft4play maja szeroki luk kolankowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Generalna zasada jest taka, że szerokość łuku kolankowego haka offsetowego powinna być większa o ok. 50% od przekroju przynęty, którą zbroimy w ten typ haka, aby hak był chwytny.Ze znanych mi haków tego typu do większych przynęt (haki od 1/0 wzwyż) najszersze to Owner Wide Gap Plus Black Chrome, a z mniejszych, produkowanych od nr 4 będą: Owner Big Wide Bite J Hook, i wykonany z cieńszego drutu Owner J-Lite Hook, oraz specjalnie zaprojektowany do pękatych przynęt Owner Rig’N Hook.Jeśli dodamy do tego haki do swimmbaitów, to dojdą jeszcze Owner Best Hook with Twistlock - do dużych przynęt i Owner Twistlock Finesse Hook - produkowany w wielkościach 8-1/0, którymi można zbroić także najmniejsze przynęty.Generalnie zagadnienie zbrojenia w te haki przynęt, jest w naszej literaturze wędkarskiej traktowane "po macoszemu" (wiele niedopowiedzeń) lub wręcz oczywistych bzdur, które wprowadzają w błąd tych, którzy chcą (próbują) je stosować.Niepoprawnie uzbrojone w nie przynęty generują masę niezaciętych brań i w konsekwencji zniechęcają większość wędkarzy (po pierwszych niepowodzeniach), do tego typu zbrojenia. Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorek Opublikowano 28 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Bardzo dziękuję wszystkim, jednak nieśmiało przypominam, że szukam małych rozmiarów 4,2,1 do 1/0Rada Pitt'a wydaje się być dobrym tropem no i to co wyzej napisał Mieczysław - również cenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi