Bezel Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Cześć. Kompletuje sobie pudełko poraz kolejny Gumek mam sporo, troche wahadłówek i obrotówek, kilka cykad no i oczywiście woblery. Wszystko to w rozmiarach nie dużych, Okoniowych można powiedzieć. Conquesta swojego na tylko rozgryzłem, że rzucam na kilkanaście metrów blaszką 2,5gram ( plus agrafka z krętlikiem ). Chciałbym też rzucać małymi woblerkami ale wiadomo, wobler może ważyć 5gram a nie poleci kieruje pytanie do Was- prosze wskażcie modele woblerow w rozmiarze 3-5cm z którymi nie będzie problemu z lataniem tak, żeby ważyły nieco... jeszcze jedyne wymaganie do nich, żeby chodziły raczej płytko, do metra około...Obecnie komfortowo rzuca mi się Salmo Minnow 5 tonący, Bullhead 5 tonący, Hornet 4 tonacy, Executor 5 pływający... Sam zasłyszałem, że dobrze latają Mini Fat Rap Rapali... a Wasi lotnicy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Victorinox Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Cześć. Proponuje ciężarek typu oliwka 5g (najlepiej z dwoma lub trzema krętlikami dla zwiększenia wagi). Połamania kija! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjson Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Z dalekolotnych niedużych woblerów używam 3 cm. woblery Erka tonące. Na prawdę bardzo daleko można nimi machnąć, świetnie pracują i są w bardzo przystępnej cenie. Poza nimi daleko latają też salmo hornety tonące, ale zasięgiem nie dorównają Erką. Załączam link do fotki http://img193.imageshack.us/img193/7078/dsc00023f.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 20 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 O kurcze... nie pzrepuszczałem że woblerki Pana Romana czyli erki są lotne do listy dopisuje... jesli ten 3cm lata lepiej niż hornecik to trza nabyć pare sztuk dzięki ! czekam dalej PS. na szpuli 51S mam zawsze około 35metrów żyłeczki 0,20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Czy ja dobrze widzę? Masz na szpuli tylko 35m żyłki? Jeśli to jest cena za to żeby rzucać małymi przynętami z Casta to To chyba nieporozumienie totalne.Tonącym Hornetem 4cm ze starej serii (z małym sterem) można cisnąć z normalnego zestawu na te 35m a może nawet więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 20 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Wejdzie jeszcze troche żyłki na szpulke ale nie więcej chyba niż 45metrów nabyłem wczoraj właśnie starego Horneta z małym sterem... był jeszcze w pudełku z otwieranym wieczkiem, dobrze zakurzony tylko wersja 2,4grama hehe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjson Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 A łowność erek może potwierdzić kolega @Włóczykij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Potwierdzam. Ten model eRKi pięknie lata. Nie rzucałem nią z casta (i jak czytam posty powyższe to nie zamierzam )ale z korby lata pięknie, a i klenie wabi niegorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Ja nie wiem ze baron a nie zna woblerów Zauważyć pragnę ze kilku wędkarzy jak i ja sam osiągało odległości opisane opisanymi przynętami używając tak znanych UL multików jak CC101, revo premier, metanium mg i daiwa 103 baycasting.... Mi jakoś umyka sens pakowania do tego superduper sprzętu i szpulek lżejszych od powietrza i kija do 3 uncji... mocy blanku. Ale pamiętam coś o duelach w okolicy 2g słyszałem ze fruwały...A co do łowienia z 45 metrami na szpuli to..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maszp Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 to całkiem dobrze lata: https://www.corona-fishing.pl/?a=produkty&opcja=show& ;idkat=6&idpodkat=11&idprod=186 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 Na mojego Flyera nikt jeszcze nie narzekał z powodu lotności. Ma co prawda ze 2-3 mm powyżej 5 cm, ale waży 6 gram i pływa.To taka mała kryptoreklama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 21 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 Erki już zamawiam mialem tego Big Baby z CF, faktycznie latał pięknie tylko w sekunde osiągał dno ja nie wiem co Wy się dziwicie, przecież od dwana wiadomo jest, że 51S ma płyciutką szpulke ! Tak dla draki dodam, że szpulka Avail do starego Abu 1500/1600/1601 jest jeszcze płytsza, jej krawędz na szulce ma wysokość 2mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 Na CC 51S wejdzie sporo wiecej linki niz tylko 35m. Uzywalem 0,18 dragona i nawijalem okolo 90m. Chetnie bym uslyszal jaki sens ma chodzenie na ryby z 35m odcinkiem zylki Bo niby co? Szpula lzejsza o ten gram czy dwa? Co to daje w praktyce? Co do woblerow o niewielkich rozmiarach i dobrej lotnosci to Butcher 5F Shad rap 5 DR i SR oraz japonce takie jak owner cultiva, najmniejsze duele i Yo zuri oraz Megabass Baby Griffon czy malenstwa Lucky Craft JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 to całkiem dobrze lata: https://www.corona-fishing.pl/?a=produkty&opcja=show& ;amp ;amp ;idkat=6&idpodkat=11&idprod=186 Lata. Baaa... Mało tego - Big Baby jest skuteczny i łowi piękne ryby: https://www.corona-fishing.pl/index.php?a=grupy&opcja=fo rum_posty&idkat=&idspol=62&idtemat=171&stron a=1 https://www.corona-fishing.pl/forum_foto/foto-zoom/62171ostr a%20g%C5%82owa.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BITR Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 Yo-zuri L-minnow 4.4cm, 5g, tonancy, nawet z Curado lata mi jak pocisk i nadaje sie jak na jeziora tak i rzeki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 najlepiej sprobuj boleniowych olowianek ... a tak poza tym to mrok widze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 najlepiej sprobuj boleniowych olowianek ... a tak poza tym to mrok widze niedarady Pitt! Nobo niby jak? z 35m odcinkiem zylki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 dorado lake 3,5S, dorado alaska 4S, JUGOL 5S, rapala countdown 5,dobrze sprawdzają sie również 5cm wobki Leszka Dylewskiego i Pawła Grzecznika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 22 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 A dzięki, lista się powiększa Paweł Grzecznik czyli ? <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 http://www.pgwob.yoyo.pl/woblery/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 23 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 http://www.pgwob.yoyo.pl/woblery/ Aha dzięki, już wiem kto to tylko w tamtym roku po szczegółowych uzgodnieniach poprosiłem o kilka sztuk... pisałem, dzwoniłem, zero odzewu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 Kupowałem bez najmniejszych przeszkód. Terminy realizacji długie ale w pełni dotrzymane. Warto poczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 23 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 Jeśli tak mówisz to skontaktuje się z Panem Pawłem ponownie... dzisiaj bawiłem się Hornetem tym starym, waga 2,4grama nie powiem ale latało w miarę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarecki74 Opublikowano 29 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 temat już dosyć stary ale może komuś się przyda- cała gama wobków Pawła Grzecznika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi