Skocz do zawartości

Mali lotnicy

Bezel

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Kompletuje sobie pudełko poraz kolejny :mellow: Gumek mam sporo, troche wahadłówek i obrotówek, kilka cykad no i oczywiście woblery. Wszystko to w rozmiarach nie dużych, Okoniowych można powiedzieć. Conquesta swojego na tylko rozgryzłem, że rzucam na kilkanaście metrów blaszką 2,5gram ( plus agrafka z krętlikiem ). Chciałbym też rzucać małymi woblerkami ale wiadomo, wobler może ważyć 5gram a nie poleci :wacko: kieruje pytanie do Was- prosze wskażcie modele woblerow w rozmiarze 3-5cm z którymi nie będzie problemu z lataniem :D tak, żeby ważyły nieco... jeszcze jedyne wymaganie do nich, żeby chodziły raczej płytko, do metra około...

Obecnie komfortowo rzuca mi się Salmo Minnow 5 tonący, Bullhead 5 tonący, Hornet 4 tonacy, Executor 5 pływający...

Sam zasłyszałem, że dobrze latają Mini Fat Rap Rapali... a Wasi lotnicy ?

Z dalekolotnych niedużych woblerów używam 3 cm. woblery Erka tonące. Na prawdę bardzo daleko można nimi machnąć, świetnie pracują i są w bardzo przystępnej cenie. Poza nimi daleko latają też salmo hornety tonące, ale zasięgiem nie dorównają Erką. Załączam link do fotki ;)

http://img193.imageshack.us/img193/7078/dsc00023f.jpg

Czy ja dobrze widzę? Masz na szpuli tylko 35m żyłki? :huh:

Jeśli to jest cena za to żeby rzucać małymi przynętami z Casta to To chyba nieporozumienie totalne.

Tonącym Hornetem 4cm ze starej serii (z małym sterem) można cisnąć z normalnego zestawu na te 35m a może nawet więcej.

Ja nie wiem ze baron a nie zna woblerów :mellow:

Zauważyć pragnę ze kilku wędkarzy jak i ja sam osiągało odległości opisane opisanymi przynętami używając tak znanych UL multików jak CC101, revo premier, metanium mg i daiwa 103 baycasting.... Mi jakoś umyka sens pakowania do tego superduper sprzętu i szpulek lżejszych od powietrza i kija do 3 uncji... mocy blanku. Ale pamiętam coś o duelach w okolicy 2g słyszałem ze fruwały...

A co do łowienia z 45 metrami na szpuli to.....

Erki już zamawiam :D

mialem tego Big Baby z CF, faktycznie latał pięknie tylko w sekunde osiągał dno :D

ja nie wiem co Wy się dziwicie, przecież od dwana wiadomo jest, że 51S ma płyciutką szpulke ! Tak dla draki dodam, że szpulka Avail do starego Abu 1500/1600/1601 jest jeszcze płytsza, jej krawędz na szulce ma wysokość 2mm :mellow:

Na CC 51S wejdzie sporo wiecej linki niz tylko 35m. Uzywalem 0,18 dragona i nawijalem okolo 90m. Chetnie bym uslyszal jaki sens ma chodzenie na ryby z 35m odcinkiem zylki :huh:

Bo niby co? Szpula lzejsza o ten gram czy dwa? Co to daje w praktyce?

Co do woblerow o niewielkich rozmiarach i dobrej lotnosci to Butcher 5F Shad rap 5 DR i SR oraz japonce takie jak owner cultiva, najmniejsze duele i Yo zuri oraz Megabass Baby Griffon czy malenstwa Lucky Craft

JW :D

• 1 rok później...