Skocz do zawartości

Composite Developments pikeL nada sie na sandacze???

norbertkrakow

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie się interesujesz robionym przeze mnie który wisi na allegro... ja go miałem na sandaczach jeden raz... pierwszy i ostatni... do polskiej szkoły opadingu się nie nadaje :D... jego żywioł to woblery od 10 cm wahadła i duże gumy na lekkich glowkach ... od 10 gram skupionej masy leci super....

Super kij ale nie do tego... ja go nawet na glowacice zabierałem ...

Edytowane przez Tomasz eS

W zasadzie kolega Tomek ma racje.

Jest masa innych blankow, ktore zdecydowanie bardziej nadaja sie przy polowie sandacza, choc wedlug mnie kij ogarnie lapanie z opadu. Trzy calowe gumy na glowkach 10gr czuc calkiem dobrze, calosc naturalnie zalezy od lowiska, oraz zestrojenia zestawu (tu podstawa jest dobra cienka linka) i naturalnie samego wedkarza. Oczwiscie ciezsze gumy czuc jeszcze lepiej i 40 gr. wcale nie jest maksymalnym zakresem cw.

Jak sama nazwa serii wskazuje to kij dedykowany pod szczupaki. Kij ma niesamowity power i da sie wyczuc sporo gestego grafitu drzemiacego w sciankach blanku, choc znaczna czesc mocy jest przede wszystkim wynikiem sporej zbieznosci blanku.

Dzis jest pogon za smuklymi blankami, a te ze swojej natury trudniej zachowuja progresje ugiecia, stabilnosc, oraz pochodna stablinosci tj. wywazenie calego zestawu.

• 3 tygodnie później...