norbertkrakow Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 (edytowane) Witam pytanko jak w temacie kijek do 40 gram i 2.70cm. Edytowane 28 Października 2014 przez Albatros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Nie bardzo. .. chyba ze na szuranego albo woblery 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 A jak chcesz łowić te sandacze z opadu, czy w nocy na woblery ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 (edytowane) Pewnie się interesujesz robionym przeze mnie który wisi na allegro... ja go miałem na sandaczach jeden raz... pierwszy i ostatni... do polskiej szkoły opadingu się nie nadaje ... jego żywioł to woblery od 10 cm wahadła i duże gumy na lekkich glowkach ... od 10 gram skupionej masy leci super....Super kij ale nie do tego... ja go nawet na glowacice zabierałem ... Edytowane 28 Października 2014 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 W zasadzie kolega Tomek ma racje.Jest masa innych blankow, ktore zdecydowanie bardziej nadaja sie przy polowie sandacza, choc wedlug mnie kij ogarnie lapanie z opadu. Trzy calowe gumy na glowkach 10gr czuc calkiem dobrze, calosc naturalnie zalezy od lowiska, oraz zestrojenia zestawu (tu podstawa jest dobra cienka linka) i naturalnie samego wedkarza. Oczwiscie ciezsze gumy czuc jeszcze lepiej i 40 gr. wcale nie jest maksymalnym zakresem cw.Jak sama nazwa serii wskazuje to kij dedykowany pod szczupaki. Kij ma niesamowity power i da sie wyczuc sporo gestego grafitu drzemiacego w sciankach blanku, choc znaczna czesc mocy jest przede wszystkim wynikiem sporej zbieznosci blanku.Dzis jest pogon za smuklymi blankami, a te ze swojej natury trudniej zachowuja progresje ugiecia, stabilnosc, oraz pochodna stablinosci tj. wywazenie calego zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 14 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 (edytowane) Super dzięki za opinie szanownych kolegów. Pewnie kupie uniwersał diaflex 2.85 10-45. A łowić będę z brzegu z opadu i na woba. Edytowane 14 Listopada 2014 przez Albatros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi