Shtomek88 Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Witam mam pytanko Czy Wędka w klasie 5-6 nadaje sie pod szczupaki ?:< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Rozumiem, że tu:http://jerkbait.pl/topic/5538-szczupaki-na-muchę/page-1nie znalazłeś odpowiedzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 (edytowane) "Facowcy" odpowiedza ze nie, na przecietna Polska wode i przeciętne Polskie szczupaki na początek można SIE TAKIM SPRZETEM POBAWIC, JAK CI SIE SPODOBA SKOMPLETUJESZ ODPOWIEDNI ARSENAL Edytowane 29 Października 2014 przez marius13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Nie.Nie nada sięTakim setem można się co najwyżej wkurwić i zniechęcić, oraz oszukiwać, ze to co robisz ma coś wspólnego z łowieniem szczupaków na muchę. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Docelowo się nie nada. Spróbować możesz na stosunkowo małe muchy 10 cm, tyle że będziesz mocno ograniczony. To tak jakbyś chciał lowic kijem do 5 gram wyrzutu szczupaki, teoretycznie się da, ale praktycznie sensu nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shtomek88 Opublikowano 29 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Kurcze lipa bo dostałem w prezencie taka wędkę a miałem kupić sobie pod szczupaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejaybialy Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Kurcze lipa bo dostałem w prezencie taka wędkę a miałem kupić sobie pod szczupaka Co to za wedka? Szukam 9feet # 5/6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shtomek88 Opublikowano 29 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Konger World Champion 9 feet 5-6 line Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Kurcze lipa bo dostałem w prezencie taka wędkę a miałem kupić sobie pod szczupaka To cieszyć się trzeba, a nie martwić,..... no chyba, że masz już kijka w tej klasie....., ale od nadmiaru głowa nie boli. Żaden ze mnie gigant muszkarstwa, bo dopiero w ubiegłym roku zacząłem, ale akurat temat szczupaków na muchę w miarę mam ogarnięty bo bardzo konkretnie połowiłem przez ostatnie "naście" miesięcy. Łowię je na wędkę długości 9', ale #10 i nie uważam by był to przerost formy. Taki zastaw daje możliwość pomachania muchami 20 cm, a nawet większymi, daje wreszcie pewność przy holu szczupaka 75-80 cm, a takich co najmniej Ci życzę. Inna sprawa, że na moją wędeczkę 9' #4 też złowiłem szczupaka dobrze ponad 50 cm na jakiegoś okoniowego streamerka, ale nie o to przecież chodzi. Poczytaj wątek o szczupakach na muchę - w zasadzie wynika z niego, że nasze muchowe szczupakowanie mieści się w # 8-10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shtomek88 Opublikowano 30 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 No ok rozumiem a czy ktos mi napisze jeszcze jaka linke najlepiej głównie chodzi mi o łowienie na wodach stojących nie przekraczających 3m albo najlepiej linka + podkład i co dalej bo jestem zielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Co zamierzasz łowić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shtomek88 Opublikowano 30 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Nastawie się bardziej na okonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Linka intermedialna lub w III stopniu tonięcia, nie musi to być głowica, wystarczy normalna WF (jeśli łowisz z łodzi to będzie najlepsza propozycja). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi