Luckyguliver Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Witam wszystkich Panow i Panie (?) Postanowilem ze wystartuje na forum od jednego post'a w ktorym sie zarowno przedstawie jak i zadam pytanie. Nazywam sie Remek i mieszkam/lowie w Polnocnym Londynie. Glownie okonie i szczupaki, jak na razie. Przejdzmy teraz do nurujacego mnie pytania. Przekopalem forum i wiem ze do moich celow i zasobow finansowych nada sie kilka kolowrotkow. -Shimano Stradic 2500/3000 FH/FJ/FD-Shimano Areo GT/GTM-Daiwa Emblem Z 2500/3000 Tak jak wpomnialem nie udalo mi sie niczego znalezc na temat wspomnianego w tytule Shimano Stradic ST-2000F. Czy to moze dziadek wczesniej wspomnianch modeli? Waro go kupic? Tutaj sa foty http://www.ebay.co.uk/itm/201201755212?_trksid=p2060778.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT Chcialme go uzyc na wspomniane okonie i szczupaki (taki mniejsze do 2-3kg). Wedzisko 2.7m do ok 20g. Przynety zwykle gumy na max 8g glowkach, male obrotowki i woblery tez tak do 7cm. Dodam ze moge zakupic nowke ze szpulka Shimano Stradic 3000FSCza ok 350PLN tylko niestety tez nic nie wim na temat tego kolowrotka i jego zywotnosci. Ktos mial okazje nim pokrecic? Pzdr . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Mam taki sprzęt,ale mniejszy (1000),moim zdaniem jedyną wadą tego kołowrotka jest brak systemu Dyna Balance,czyli wyważenia rotora podczas kręcenia korbką-czuć po prostu wibracje.Reszta to same superlatywy-układanie żyłki,jakość materiałów,nie kręci "maślanie"ale jak ktoś nie jest Bieberem,to sobie poradzi .Kolejna generacja Aero miała już wyważenie rotora,dzięki czemu komfort był już wyższy.Ja osobiście uważam,że warto brać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 (edytowane) Aero Stradic pomimo braku wyważenia rotora jest solidnym kołowrotkiem.Na uwagę zasługuje super trwała rolka (ceramika bez rowka).Kołowrotekna lata. Nowy,kolekcjonerski egzemplarz z zapasową szpulą można kupićza około 300PLNKołowrotek ma niezawodną zębatkową blokadę biegu wstecznego. Edytowane 30 Października 2014 przez Lepton 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Mam obawy,że nówki za 3 stówy nie wyrwiesz,jakąś używkę i owszem,z resztą się zgadzam,kołowrotek niemalże pancerny,myślę,że model 2000 zniesie więcej,niż niejeden współczesny 4-rotysięczniak . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 30 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Gdyby sie okzalao ze sa luzy itd to czy bedzie szansa na w miare latwy dostep do czesci i naprawe? Z wiadomych powodow tym kolowrotkiem przed zakupem nie pokrece wiec tak naprawde to kot w worku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 (edytowane) W moim są już luzy od lat... Kilku,ale jakoś kręci,trochę części pewnie znajdziesz na Mike's reel repair,ale na pewno nie wszystkie. Luzy powstają głównie na tworzywie,z tym sobie w dużej mierze poradziłem odbudowując wytarte miejsca tworzywem Duracrol (używany w protetyce na łyżki indywidualne),czasami poprawię gdzieś kropelką,jakieś sprężynki sobie sam dognę,więc jak widzisz mój kręcioł to ulep,ale daje radę i myślę,że jeszcze pośmiga . Edytowane 30 Października 2014 przez CM Punk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Gdyby sie okzalao ze sa luzy itd to czy bedzie szansa na w miare latwy dostep do czesci i naprawe? Z wiadomych powodow tym kolowrotkiem przed zakupem nie pokrece wiec tak naprawde to kot w worku.Jedyne na co powinieneś zwrócić uwagę to to, czy był maczany w słonej wodzie.Aero konstrukcyjnie wytrzymywał wiele.Przekładnia np w modelu 3000 doskonaleznosiła duże obciążenia i z tego powodu był często "przyspasabiany" do morskichzastosowań (gruncik,spinning) Jeżeli trafisz takiego to bankowo będzie miał okropnewrzody na bebechach. Tego nie da się wyleczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi