godski Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 (edytowane) Ktoś używa aku jak w tytule? Można wyrwać za 470,00 zł . Marka znana.Ewentualnie w grę wchodzi Banner Energy Bull w podobnej cenie, tylko że 100Ah. Potrzebuje na szybko, bo ugotowałem rocznego Trojana a wyprawa tuż, tuż. Edytowane 3 Listopada 2014 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 A ja pływam drugi rok na takim aku , i nic się nie dzieje, nic nie wylewa a w zimie służy jako dodatkowy rozruch. Mogę śmiało polecić bo cena fajna i fajne rozwiazania samego aku. http://allegro.pl/akumulator-glebokiego-rozladowania-sznajder-100ah-i4774265347.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ictus Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 (edytowane) To kolejny aku ktory w opisie ma "separator z wlokniny Glass Mat" czyli "Absorbent Glass Mat" - to samo co w AGM. To hybryda z AGM. Rozbieral ktos taki akumulator? Edytowane 12 Listopada 2014 przez ictus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marxxl5 Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 (edytowane) Mam takiego Zappa/Sznajdera marine 110 Ah, tylko że z naklejką Minnkoty. Oficjalnie Normark od tego roku zastąpił nimi Trojany. Po odklejeniu górnej naklejki, zdjęciu listwy zabezpieczającej korki i odkręceniu korków, oczom moim ukazał się ..... płynny elektrolit. Użytkuje ten aku od miesiąca razem z rocznym Trojanem 115, podpinane są na zmianę do Endury Max 40 i jak narazie nowy chyba jest nawet trochę żywszy od Trojana.Wszystkie aku posiadające magiczne oczko muszą mieć płynny elektrolit, bo zielona kuleczka w żelu ani na macie nie będzie pływać. Edytowane 12 Listopada 2014 przez marxxl5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 To nie jest to samo co w AGM. W AGM separator jest mocno porowaty i "wciąga" elektrolit, dzięki czemu AGM są niewylewne - można przewrócić na bok i i nic się nie stanie. Separator ze zwykłej maty zapobiega wypadaniu masy i zwarciom na płytach, ale nie zapewnia niewylewności. Podstawowa różnica między AGM a zwykłym kwasiakiem - w AGM nie ma wskaźnika naładowania, bo do tego potrzebny jest ciekły elektrolit w którym pływa wskaźnik. IMHO, akumulator i tak przyzwoity. Pojemność wg. katalogu producenta to 110Ah-C100-1A, 100Ah-C20-5A, 75Ah-C5-20A. Sądzę że bardziej wart uwagi niż ta węglówka, która w rzeczywistości jest zwykłym kwasiakiem z separatorami z maty węglowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
godski
Ktoś używa aku jak w tytule? Można wyrwać za 470,00 zł . Marka znana.
Ewentualnie w grę wchodzi Banner Energy Bull w podobnej cenie, tylko że 100Ah.
Potrzebuje na szybko, bo ugotowałem rocznego Trojana
a wyprawa tuż, tuż.
Edytowane przez godskiOdnośnik do komentarza
Top użytkownicy dla tego pytania
18
14
9
6
Popularne dni
11 Lis
22
4 Lis
13
3 Lis
10
2 Lis
8
Top użytkownicy dla tego pytania
crizz100 18 odpowiedzi
godski 14 odpowiedzi
ictus 9 odpowiedzi
psulek 6 odpowiedzi
Popularne dni
11 Lis 2014
22 odpowiedzi
4 Lis 2014
13 odpowiedzi
3 Lis 2014
10 odpowiedzi
2 Lis 2014
8 odpowiedzi
Popularne posty
logun74
Godski jeśli zależy ci na oszczędności to jedź na giełdę z częściami samochodowymi i poszukaj rocznego aku żelowego 120 ah dasz za niego około 100 zł i gwarancję rozruchową na około 2 tyg. Zdążysz w t
crizz100
Roczny akumulator zelowy 120ah deep cycle za 100zl? Daj mi namiar biore piec odrazu
crizz100
Akumulator zelowy jest lepszy od akumulatora deep cycle? Napewno w tym ze szybciej sie rozladuje.
Opublikowane grafiki
79 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi